Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
195 Postów
justyna Jakaś
(tysia25)
Stały Bywalec
hej Nel-bardzo nam milo Cie widziec na forum.Ja tak jak Aga jestem juz na koncowce naszej przygody z ciaza-wlasnie koncze 37 tydz.Ale tez coraz czesciej sie zastanawiam co to bedzie jak zamiast Oliwki wyjdzie Oliwier-tym bardziej ze ja mialam tylko 1 usg.....ale czuje ze to dziewczynka-moja ciaza zupelnie rozni sie od pierwszej wiec tak sie pocieszam.
zuzanka jak zwykle piekna kasia!
a co do skurczy to ja tez zdecydowanie bardziej je odczuwam-ale w nocy mnie nie budza.mala za to tak samo jak twoja kopie mnie niemilosiernie-czasami az mi to przeszkadza-zwlaszcza kiedy mam zamiar isc spac.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
477 Postów
Kalba Kalba
(Królowa_Korba)
Wyjadacz
Nie mamy jeszcze imienia. Nasza starsza coreczka chce nazwac siostrzyczke Barbie,ale to raczej nie przejdzie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1549 Postów

(aga31)
Maniak
Tysia, i co to bedzie? Same rozowe ciuchy i do tego jeszcze sukienki To by sie dopiero dzialo Ale jak by mi sie chlopak urodzil, to Adrian. Ale jednak mysle,ze w moim przypadku nie ma pomylki. I bedzie Julka Mam zdjecia 3d i wyraznie widac,ze to dziewuszka Lekarz mi powiedzial,ze to dziewczynka jak bylam na usg w 16 tygodniu. I potem kazdy inny to potwierdzal
No ale rozne rzeczy sie zdarzaja Kalba, mowisz Barbie. Hmm, to moze byc trudne do zrealizowania Dzieci to maja jednak pomysly
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
555 Postów
inga s.
(limetka81)
Wyjadacz
Barbi czyli Basia - BARBara
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
477 Postów
Kalba Kalba
(Królowa_Korba)
Wyjadacz
Tez mi sie basia podoba, ale moglby byc konflikt, bo mam babcie Basie, druga Zosie. Oba imiona sliczne, ale nie chce robic malej afery ze nazwalam Zosia albo Basia. Mysle o imieniu Malgosia (po mojej mamie) ale potem w przedszkolu wychowawczynie beda jezyki lamac
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1549 Postów

(aga31)
Maniak
Z babciami to jednak lepiej nie zaczynac A Malgosia bardzo ladnie, tylko faktycznie z wypowiedzeniem tego imienia tutaj maja duze problemy. Wiem,bo bratowa to wlasnie Malgosia i rozne cuda wymyslaja z tym imieniem
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
89 Postów
Jula :)
(MamaNel)
Początkujący
Dziewczyny co powiecie o przesuwaniu terminu porodu wg USG? dla mnie to chore, przecież różne dzieci się rodzą. Wg ost okresu termin miałam na 28.11 ale byłam ostatnio na połówkowym i położna przesunęła mi na 8 grudnia, a ostateczna data 19.12-nie wiem co mam myśleć :/
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
555 Postów
inga s.
(limetka81)
Wyjadacz
znam to dobrze bo ja też tak mam przesunięty termin...z 7 września na 14... a potem się okazało że moja Majunia jest bardzo malutka i to nie świadczy o tym że jest młodsza... teraz oprócz wizyt u lekarza mam jeszcze co 3 tyg. usg i mierzenie dziecka... już nawet nie wiem ile tych usg było...
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
195 Postów
justyna Jakaś
(tysia25)
Stały Bywalec
aga-cale szczescie ze mam bezowy wozek i tez z ubrankami nie mialabym az takiego problemu bo mam po synku,ale jednak wolalabym zeby zostala jednak oliwka.jezeli mialby byc jednak synus to albo filip albo wiktor.mi w 16 tyg.lekarz powiedzial ze dziewczynka i jak mowia znajomi tu w NO,ze lekarze raczej nie mowia jezeli nie widza(choc pewnie tez jak to w zyciu i z tym roznie bywa).zobaczymy juz za 2 tyg.A po babci tez bym nie dala bo to jednak zawsze wzbudza jakis konflikt otwarty czy ukryty-ktos moze poczuc sie mniej wazny.ja jutro mam wizyte dziadkow-dzis wielkie sprzatanie-juz mi sie nie chce;/.jeszcze do tego synek mi usnal i teraz nie wiem o ktorej sie obudzi i na nowo pojdzie spac...-juz po 18-bede miala fajna noc dzis cos czuje.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
477 Postów
Kalba Kalba
(Królowa_Korba)
Wyjadacz
Moim zdaniem termin z daty ostatniej miesiaczki jest bardziej wiarygodny. Przeciez malenstwa roznie rosna, niektore waza po porodzie 2500g, inne 4 kilo. po wielkosci plodu mozna obliczyc date, ale podobno tylko w pierwszych tygodniach ciazy, bo wtedy dzieci sa mniej wiecej takie same. ale potem to juz roznie bywa.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok