madelaine833 napisał:
Hej! Ja jestem w 25 tyg ciąży i niestety jeszcze u lekarza nie byłam bo mi się trochę sprawy formalne pogmatwały. We wrześniu brałam ślub więc dopiero od września powiedzmy że jestem tu legal ale w skate mi namieszali z nazwiskiem i dopiero dostałam nr personalny...a teraz nie wiem czy mam czekać na papiery odnośnie wyboru lekarza czy jak to ma byc. Ja ciążę teraz przechodzę świetnie tylko pierwsze 3 miechy były mdłości i straszne lenistwo. Teraz to lajcik maluszek się dobija i to jest bardzo fajne uczucie
. Wyprawkę dla maluszka będę robiła w PL bo jak widzę te ceny tutaj to mnie przerażenie bierze....Pozdrawiam wszystkie mamuśki
Hej, radzilabym Ci jak najszybciej zglosic sie do Helsestasjon i umowic sie na wizyte. Ja poszlam tam w 20 tyg., jeszcze bez nr personalnego (potem donioslam) i opierniczyli mnie, ze tak pozno, mialam straszne problemy z zalatwieniem USG, bo na USG zapisuja duzo wczesniej. Byl tez problem z miejscem w szpitalu, wiec idź jak najszybciej. Teraz jestem w 26 tyg i w przyszlym tygodniu mam 3 wizyte u poloznej, wizyty u rodzinnego ograniczylam tylko do robienia u niego badan, bo mnie wkurzal

a i chodzilam do rodzinnego zalatwionego przez polozna, tego z HELFO przyznali mi dopiero teraz i w sumie nie wiem do ktorego mam teraz chodzic :O
Pozdrawiam mamuski