Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Czytali temat:
Sandra Stawiszynska Daria Szczęsna (2264 niezalogowanych)
604 Posty
Nicole po ojcu
(oppland)
Wyjadacz
dziewczyna zapytała o wizytę,a wy mielicie temat już teraz o ciązach zagrożonych itp
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
no bo wszystkie są w Polsce zagrożone
jak nie wcześniej to później
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
55 Postów

(paniola)
Nowicjusz
jasta102 napisał:
no bo wszystkie są w Polsce zagrożone
jak nie wcześniej to później

he he he he he, w sumie prawda!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
62 Posty
Alicja HJfsjfh
(Ghalia)
Początkujący
paniola napisał:
Ana0704 - ).
Ghalia - jeśli dziewczyna poroniła to szkoda, że nie dostała jakiegoś wsparcia psych., ale ze strony medycznej lekarze nie mieli juz nic do roboty. Dodam, że w Pl prawdopodobnie usłyszałaby jeszcze jakieś obraźliwe słowa. Tak na wszelki wypadek. Takich historii słyszałam dużo więcej.
Tak samo w Pl, jak i w No jest pełno różnych lekarzy, z różnym podejściem, są szamani i są też dobrzy lekarze. Myślę, że nie ma co panikować "na wszelki wypadek".

Tyle że ona trafiła do lekarza w pierwszych godzinach plamienia, po jakieś wyjątkowo stresowej sytuacji , i błagała o progesteron (luteine, duphaston) a oni nic, to jest normalne ?????
Zapewniem ze w polsce od razu połozyliby ja na oddział a na dzień dobry USG zrobili zeby sprawdzić czy poronienie jest w toku czy to np. krwiak i trzeba wyleżeć, wczekać az sie wchłonie.

A na pyskówki norpolackow typu."nikt cie tu nie trzyma" odpowiadać nie bede. Oby was nigdy nie spotkała ignorancja norlekarzy w momencie kryzysowym, kiedy was bedzie wykrecało na lewo i prawo a doktorek powie z usmiechem "ibux, paracet i idź biały murzynie na spacerek"
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
22 Posty
Ana Anna
(ana0704)
Wiking
Paniola, to ze lekaz w pl mial rac je to jestem pewna na milion procent zreszta sama widzialam co sie u mnie dzieje na usg.... no ja ooczywiscie do 10 tyg nie czekalam z wizyta jak tylko dowiedzialam sie po zrobieniu testu zarejestrowalam sie do ginekologa no to byl 7 tydz. nie mowie ze wszyscy lekarze tutaj sa niekonpetentni ale na 3 u ktorych bylam zaznaczam ginekologow bo fast lege to ja nie licze byl tylkko jeden co stwierdzil zebym miala zrobione lepsze badania w szpitalu mam wizyte dopiero na 5 lutego wiec nie mowie ze odrazu ma byc ten lekarz zly jednak wiem co mi dolega i jak stwierdzi ze mam sie niczego niebac no to sory wole swojego gin w pl wtedy
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok