Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Thug Life Mateusz Chyła Albert92 ........... Justyna Kaha LukaszC Ce Eugenia Noicka maaciek ... Milena.Honorata Radek2001 (8767 niezalogowanych)
158 Postów
Genowefa Pigwa
(GenowefaPi)
Stały Bywalec
Ja do 4 miesiąca nie mogłam jeść i zgaga mnie męczyła, a później zero objawów...bardzo dobrze się czułam w ciąży
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
588 Postów
Ines Fernholc
(Tuptusiowata)
Wyjadacz
Ja miałam tyle objawów ciążowych, że to głowa mała :O zawroty głowy, wymioty, nudności, rekacje na zapachy, zachcianki jedzeniowe jak to przeszło, wzmożony ogromnie apetyt, bóle kręgosłupa ( to akurat mam i bez ciąży) , bioder, silna zgaga, latanie co chwile do łazienki jak dzidzia była większa i uciskała na pęcherz, zmiany humorów, płaczliwa strasznie itd itdp ja to chyba wszystkie objawy ciąży miałam niestety
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
75 Postów
Roksana Muszyńska
(roxanka)
Początkujący
U mnie na poczatku mdlosci bez wymiotow, do 12 tyg zgaga, do 7 mieisiaca brak ochoty na slodycze pozniej troszke pokus bylo zadnych zachcianek innych. Wrazliwa na mocne zapachy perfum czy plynow. W 8 miesiacu powrocila okrutna zgaga, pozniej puscila, tydzien przed porodem wrocila a jak brzus sie opuscil do porodu aniknela ale podczas porodu znowu wrocila... dobrze, ze nie jadlam kolacji w dzien porodu bo przy kazdym skurczu odruch wymiotny ale ze zoladek pusty to i nic nie bylo hehhe
No i siusianie czeste
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
21 Postów
anna Anna
(anian)
Wiking
Hej. Ja mam za to chyba wszystkie mozlliwe objawy ciazy...

Nie moge spac, sypiam po ok 4h kazdej nocy.. nie moge lezec ani na lewym ani na prawym boku bo mnie biodra bola, na plecach nie moge oddychac, niezaleznie od wysokosci glowy. Strasznie szybko sie mecze, a jak juz jestem zmeczona to zupelnie nie mam ochoty na jedzenie. Chce mi sie wtedy tylko plakac Ogolnie nie moge nawet patrzec na wiekszosc warzyw a na sama mysl o rybach mam odruch wymiotny.. zachcianki jedzeniowe non stop-przewaznie koncza sie tak ze popatrze, sprobuje ... i odkladam bo juz mi sie odechciewa..
Brzuch mam ogromny od samego poczatku ciazy. Mega wrazliwosc na zapachy, musze miec non stop otwarte okno niezaleznie od temperatury bo mi po prostu ciagle cos smierdzi (bez znaczenina czy to perfumy, odswierzacz powietrza czy obiad..). Drazni mnie wszystko co wydiela jakikolwiek zapach
Do tego bole kregoslupa jak za dlugo siedze (po ok 15 min) albo jak za dlugo stoje.. Wole chodzic niz stac ale wtedy szybko mi oddechu brakuje...

Po prostu zyc - nie umierac, hehehe. Ale najwazniejsze ze z dzidzia wszystko dobrze. Jakos przezyje to ostatnie 17 tygodni

I chetnie sie jakos gdzies spotkam, mieszkam w Oslo Od 1 pazdziernika ide na 100% zwolnienia wiec bede miala duuuuuuuuzo czasu Pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
25 Postów
Wiking
Kiedy tak czytam to i owo o naszym samopoczuciu w okresie ciazy.... ualalalaa. Czy to jest najpiekniejszy, cudowny okres w zyciu kobiety?! :/ Trudny orzech do zgryzienia;P
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
14 Posty
Kamila Głowacka
(kamisia_p)
Wiking
Ja będąc w 6 tyg przez ok 2 tygodnie nagle dopadało mnie zmęczenie i po porstu musiałam położyc się i iśc spac. Do tego ból i powiększenie piersi. Później nawet brzuch nie zaczął mi rosnąc wyskoczył dopiero w 6 miesiącu. ok 3 miesiąca zaczęła się zgaga najpierw delikatnie od czasu do czasu a wraz z upływem czasu coraz częściej i mocniej. O wieczornym podjadaniu przez to mogłam pomarzyc żeby chociaż odrobinę pospac bo jak coś zjadłam to zaraz palenie i brak snu przez pół nocy. No ale z objawów to był koniec żadnych wymiotów, mdłości, bóli kręgosłupa, itp itd. A co do najpiękniejszych chwil w życiu kobiety to ja się zgadzam z tym stwierdzeniem. Uczucie jak dzidziuś wierci się w brzuchu, ma czkawkę jak na badaniu słychac serduszko, dla mnie bajka no i ta więź która się rodzi między dzieckiem a mamą, faceci mają przechlapane że nie mogą tego poczuc bo to na prawdę piękne. Jak urodziłam to bardzo mi brakowało brzucha już nie mogłam go pogłaskac bo nikogo w środku nie było. Teraz jest też super ale to już tak inaczej bo już jest mała dla wszystkich i wszyscy ją mają a nie tylko taka moja "osobista" w brzuszku
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
25 Postów
Wiking
Doznalam szoku...! 13 t.c i 7kg na plusie...:/ Jezusicku, trzeba ograniczyc zagladanie do lodowki
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
240 Postów
Ewa M.
(toja)
Stały Bywalec
Hej dziewczyny!Czy wiecie cos na temat tej kliniki w Oslo Nesbru?Bo chciałabym zrobic sobie usg przed 12tyg.ciąży a tutaj przecież nie ma takiego usg,dopiero w 19 jeśli się nie mylę
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
94 Posty
pelagia ktosiek
(ona86bgo)
Początkujący
golewicz u mnie jest na odwrot do 15 tyg -7. a na szczescie w 2 tyg przytylam prawie 3 kg .

ogolnie zdrowie jakos dopisuje, tylko pleeecy bola, a pracowac trzeba.
jak sie uda to nawet i do konca stycznia bd pracowala.

a jak tu jest z tym usg, ide 31.10 - i chcialabym wiedziec co i jak. bo slyszlam ze nie tak jak w PL nie pokazuja i nie badaja wszystkiego
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
41 Postów

(Kiki86)
Nowicjusz
A gdzie to slyszalas?
USG jest wykonywane calkowicie poprawnie. Otrzymasz zdjecie i dowiesz sie wszystkiego o swoim dziecku ( zdrowie, wymiar, waga, plec). Cale badanie USG bedziesz obserwowac a lekarz szczegolowo bedzie Ci o wszystkim mowil.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok