Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Thug Life Mateusz Chyła Albert92 ........... Justyna Kaha LukaszC Ce Eugenia Noicka maaciek ... Milena.Honorata Radek2001 (8780 niezalogowanych)
477 Postów
Kalba Kalba
(Królowa_Korba)
Wyjadacz
Ale to nie od lekarza zalezy. ZAWSZE tak sie oblicza ciaze. Ciaza trwa 40 tygodni od daty ostatniej miesiaczki) USG tez to pokaze, bo wielkosc plodu takze jest temu podporzadkowana.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
22 Posty
Ola Walczak
(Olla)
Wiking
Gratuluje dzidziusia....
U mnie na szczescie nie mam tak duzej roznicy....ok. tygodnia
Rzeczywiscie oblicza sie ciaze(porod) na podstawie ostatniej miesiaczki...ale to tylko przyblizona data..dlatego jest jeszcze dwa tyg. w zapasie....Dzieciaczki urodzone niby dwa tyg. po terminie tak naprawde moga byc urodzone o czasie ....ale musi byc jakis punkt odniesienia aby obliczyc ta prawdopodobna date....
A poza tym na temat lekarzy w Norwegii mozna sie rozpisywac w nieskonczonosc ...

Pozdrawiam....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
14 Posty
Kamila Głowacka
(kamisia_p)
Wiking
a moj lekarz obliczyl mi dokladnie powiedzial ze 26 urodze i 26 urodzilam a usg mowilo 28. tak wiec lekarz trafil w 100%
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
94 Posty
pelagia ktosiek
(ona86bgo)
Początkujący
hej ijak sie czujecie .. ja ost miala takie wymioty ze szok, nawet szef mnie w piatek zwolnil do domu bo co chwile do kibelka biegalam.

no ale najlepszy jest moj termin porodu

01.04.2013
nie powiem moglabym 4 urodzic zrobilabym sobei prezent na 27 urodzinki ale pewnie czujac bd kolo 10 dopiero
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
158 Postów
Genowefa Pigwa
(GenowefaPi)
Stały Bywalec
mi z usg wyszło na 17 lipca
lekarz obliczył na 13 lipca
a urodziłam 11 lipca
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
25 Postów
Wiking
Witam! Chetnie poczytam co piszecie. Czlowiek uczy sie cale zycie... U mnie 12 t.c ,oby szybciej do konca,bo czuje sie fatalnie:/ Organizm bardzo oslabiony, do tego praca, dom, praca, dom... Uffff Pierwsza ciąża była zupelnie inna. Aaaa i dodam, ze juz mam 5kg do przodu:/ heheh Ja jestem z Horten, do Drammen mam niedaleko)
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
23 Posty
Basia H
(amanda_180)
Wiking
Witajcie U mnie jutro 32 tydzień, do końca dużo nie zostało. To moja 2 ciąża. Córka ma 2lata i 4 miesiące. W listopadzie powitamy drugą córeczkę. Mam nadzieje, że nie będzie nam kazała długo na siebie czekać. Jestem z okolic Årnes Pozdrawiam
w 1 ciąży termin 1 maja
termin z usg 5 maja
termin z usg w Pl 10 maja urodziłam 11 maja
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
94 Posty
pelagia ktosiek
(ona86bgo)
Początkujący
golewicz napisał:
U mnie 12 t.c ,oby szybciej do konca,bo czuje sie fatalnie:/ Organizm bardzo oslabiony, do tego praca, dom, praca, dom... Uffff Pierwsza ciąża była zupelnie inna. Aaaa i dodam, ze juz mam 5kg do przodu:/

hej mi wyszlo dzis 12tc2dz, na jakims suwaczku, uzywam go na innym forum. wiec jestes prawie tak ja ja.
eh wiem co to znaczy ja ost cieszylam sie ze nie wymiotowalam bo az z 5 razy tylko sie zdarzylo co ost caly weekend oj do kibelka . no ale takie uroki. ja ciaze zaczynalam z licznkiem 88kg teraz mam 85 ale i tak w ost wek przytylam 1,5 madle sie bym 100 nie przekrocvzyla ahha
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
588 Postów
Ines Fernholc
(Tuptusiowata)
Wyjadacz
Mi z USG w Polsce wyszło 25 luty, tutaj norweżka na podstawie ostatniej miesiączki stwierdziła, że bedzie to 26 luty i tak jak powiedziala tak urodzilam 26 lutego 2011 o godz 16.01

A co do złego samopoczucia to moje pierwsze dwa miesiace byly straszne, ciagle mdlosci, wymioty, zawroty glowy itd.

Jak zaszłam w ciązy ważyłam 52 kg, przytyłam 16 kg w ciazy. A teraz wazę już 54 kg
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
178 Postów
marcemil marcemil
(marcemil)
Stały Bywalec
dziewczyny mam pytanie, staramy się o dziecko, juz z rok co prawda, ale najprawdopodobniej jestem w ciazy (nie ciesze sie poki co bo dwa razy do 7 tygodnia nei doszłam wiec czekam, teraz mam podtrzymywacze )

Ale pytanie mam takie, w maju mamy komunie i slub w Polsce i się wybieramy bo to bardzo bliska rodzina (siostra moja i córa męża) ja najprawdopodobniej bede w 9 miesiącu albo w 8...i teraz, czy jak urodze w Polsce to strace prawo do zasiłku ?? znaczy do tego jednorazowego a'la becikowe. wiem ze mozna juz je wypłacac po 20 tygodniu ciązy, ale czy jak urodze w PL to bede musiala oddac czy jak to jest ?? ktos cos wie ??

Mnie to obojętne gdzie rodze, chociaz w Polsce wydaje mi sie to latwiejesze (tu mam 3 godziny samochodem do szpitala) ze wzgledu na dostepnosc lekarzy i szpitali ale coz, wazne tylko czy jakbym zaczeła rodzic w PL to co wtedy ?? bo jak musze zostac w Norwegii to spory klopot bedzie...

Poradzcie cos prosze
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok