Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
reklama | kup tutaj »
Czytali temat:
Thug Life Mateusz Chyła Albert92 ........... Justyna Kaha LukaszC Ce Eugenia Noicka maaciek ... Milena.Honorata Radek2001 (8774 niezalogowanych)
14 Posty
Kamila Głowacka
(kamisia_p)
Wiking
No to oby brak miesiączki był spowodowany właśnie ciążą. Ja już 3 dni po jej braku czułam ze coś jest na rzeczy bo zawsze wszystko miałam idealnie co 4 tyg w ten sam dzien a tutaj cisza. No i tydzien później zrobiłam test i był plusik . A teraz już jest prawie 3 miesięczna Oliwia...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
178 Postów
marcemil marcemil
(marcemil)
Stały Bywalec
no i pięknie
nie no u mnie brak miesiączki jest wynikiem raczej tylko ciązy, bo biore tone leków na jajeczkowanie na podtrzymanie, regulacje cyklu hormonów....niestety niektóe kobiety inaczej by w ciaze nei zaszły - badania mialam robione dwa tygodnie temu wiec wszystko w porządku jest

tylko jak to sie mowi, wolałabym to miec na papierze...

p.s. a kiedy zaczela ci sie zmieniac figura pod ciązową ??
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
14 Posty
Kamila Głowacka
(kamisia_p)
Wiking
Tak się składa, że od zawsze byłam i nadal jestem osobą pulchną tak więc na początku nie było nic widac. Dopiero jak pojechałam na święta wielkanocne do Polski to wyskoczył mi brzuszek. No ale na koniec ciąży już był pokaźnych rozmiarów. Ogólnie przytyłam 13 kg ale tak jak pisałam przez męczącą zgagę nie dogadzałam sobie z jedzeniem i bardzo dobrze bo pewnie nieźle by mi przybyło kilogramów a tak to co weszło to miesiąc po urodzeniu już zeszło. Tak więc wrociłam do wagi sprzed ciąży ale przez to że karmię piersią i jestem na diecie matki karmiącej waga ciągle idzie w dół już nie tak łatwo i dużo jak zaraz po porodzie ale w dół i to jest fajne i bardzo miłe.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
178 Postów
marcemil marcemil
(marcemil)
Stały Bywalec
bo ja jestem z tych fanek siłowniowych kila lat cwiczylam, zrszta razem z mezem lubimy, ale przez starania o dziecko i problemy musialam zarzucic od maja....i juz mi 5 kg przyszło od po prostu nie cwiczenia, oczywiscie przez to wiecej jem. Jak cwicze, mam dobry trening 5 razy w tygodniu to nie chce sie jesc tyle wbrew pozorom bo pozytywna energia z treningu zaspokoaja jakby głod pozytywnych odczuc, teraz je mam jak sobie snikersa zjem ahahah

takze bardzo sie martwie ze w ciazy bedzie strasznie, ze skóra mi popeka i ze po ciazy bede miala ciezkie zadanie....ale pocieszające co mowisz

zycze owocnego spadania wagi w dół !!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
158 Postów
Genowefa Pigwa
(GenowefaPi)
Stały Bywalec
Marcemil życzę powodzenia..
Ja w 2 miesiącu ciąży akurat byłam w Pl jak dostałam plamienie....i gdybym wtedy była w Norwegii to niestety, ale mogła bym ją stracić, bo tu do 3 miesiąca nie podtrzymują.....leżałam w szpitalu tydzień i lekarze nie pozwolili mi lecieć dopiero mogłam po miesiącu jakimś i już przez całą ciążę było wszystko ok
A teraz mam już ponad dwumiesięcznego synka Rodziłam w Bergen i polecam poród tu.....opieka jest super nie ma porównania do opieki w Pl

a co do cesarki to raczej nie ma tak, że jest na życzenie...tutaj są za naturalnym porodem i robią wszystko by tak urodzić..no chyba, że są jakieś komplikacje to wtedy robią cesarkę
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
178 Postów
marcemil marcemil
(marcemil)
Stały Bywalec
no też słyszałam ze tu inaczej się podtrzymuje, wiec musze powaznie się rozmówic z lekarzem, bo raczej bym wogóle bym nei utrzymała jakbym nie miala leków - zobaczymy co ona powie, szkoda ze to nei ginekolog jest tylko lekarz rodzinny i do tego stażystka....te 50% musze miec, bo po luteinie mam straszne mdłosci rano ze mam ochote zwymiotowac na kazdego klienta który cokolwiek do mnie mówi i porusza powietrzem
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
588 Postów
Ines Fernholc
(Tuptusiowata)
Wyjadacz
Oni tutaj bardzo naciskaja na porody naturalne, nawet nie nacinają. Gdzie mnie akurat powinni naciąć ponieważ mialam rozwarcie tylko 4cm a moj syn juz wychodzil i za żadne moje siły nie mogla sie glowka przecisnac dopoki nie popekałam. W Polsce juz by to dawno zrobili

Ja akurat narzekam, że mi moich kilogramow nie zostalo. Przed ciaza mialam niedowage bo co to jest 52 kg na prawie 175cm, w ciazy przytylam 16 kg i bylam pewna ze po ciazy chociaz te 60 kg sie utrzyma a moja waga po porodzie mimo, ze od samego poczatku karmie sztucznym mlekiem spadala i spadala mimo, ze w ciazy jak i nie uwielbiam zjesc dobrze i duzo. Oraz jestem czasem za dobrym fastfoodem i teraz tak mi sie waha miedzy 54 a 55 kg ale to zalezy od kobiety jaka ma przemiane materii moim zdaniem no i jak chce wygladac po ciazy
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
158 Postów
Genowefa Pigwa
(GenowefaPi)
Stały Bywalec
A jeszcze gdzieś wcześniej czytałam na forum, ale nie wiem czy tak jest, że jeśli kobieta wcześniej poroniła to pomagają utrzymać ciąże, byś musiała zapytać lekarza swojego..
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
178 Postów
marcemil marcemil
(marcemil)
Stały Bywalec
w czwartek się wszystkiego dowiem dzieki !

tuptusiowata - ja mam 174 i teraz 60 kg i nie podoba mi sie to, jak cwicze mam kolo 56 i to jest ok, no coz, bede musiala odczekac i zobaczyc jak to bedzie po...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
240 Postów
Ewa M.
(toja)
Stały Bywalec
Witam drogie Panie.Czy wiecie może cos na temat dentysty w ciązy?chodzi mi kontkretnie czy płate jest i ile kosztuje konsultacja,ponieważ bardzo boli mnie dziąsło i nic nie przestaje a zęby mam zdrowe,dodam też że jestem w ciąży i boje sie że to może byc jakieś zapalenie.dziękuje ślicznie za odpowiedż
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok