Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
796 Postów
Marzena N
(marzenie)
Wyjadacz
Kakariki ja odciagam ale wylewam mleko bo mały nie chce butli a jak go karmie cycem to je całe pół godz a czasami nawet dłużej dzisiaj akurat w nocy co dwie godz go karmiłam ale on w ogóle nie płacze jak chce jeść a z przewijaniem to mam dopiero ubaw wezme go na przewijak przed karmieniem a gdy juz idziemy do łózka znowu niespodzianka narobił mi juz tyle razy na przewijak że masakra Aga ja mam teraz ten problem że wszystko jest mokre w nocy,juz nie wiem co mam podkładać pod siebie a z przybraniem na wadze u Oliwiera to sama byłam w szoku ale niech rosnie heh dziewczyny a mam pytanie miałyście problem z czkawkami na poczatku??? bo mój ma tak 3 razy dzienni, czasami jak go wezme przebierac a czasami nawet jak sobie spokojnie leży,nie płacze przy tym ale za kazdym razem go biore do cycka i przechodzi lecz wolałabym żeby ich w ogóle nie miał no a dzisiaj to mój syncio ma juz tydzień
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
109 Postów
Aga Jas
(Kakariki)
Początkujący
Heheheheheh marzenie z tym przebieraniem to u mnie tez tak jest czasami nie zdaze odejsc od przewijaka i znowu trzeba przebierac.Czasami tylko pieluszke a czasami caly stroj trzeba zmienic Kazda pieluszka jest z prezencikiem A co do czkawki to u mnie Michalinka ma po jedzeniu jak ja wezme do odbicia .Odbije sie i pojawia sie czkawka ale to normalne.Wtedy daje malenstwu z dwa lyczki przegotowanej wody albo koperku i przechodzi.Bo jak ja meczy czkawka to strasznie jej sie ulewa.Wiec szybko interweniuje.A tak standardowo to tez ma 3-4 razy dziennie .Czyli chyba norma
Hmmm no to Oliwier juz duzy mezczyzna ma juz cale 7 dni
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
109 Postów
Aga Jas
(Kakariki)
Początkujący
A odnosnie budzenia malenstwa na jedzenie sa strasznie podzielone zdania.Jedni mowia ze trzeba dziecko budzic na jedzenie ,a inni ze to glupota wybudzac dziecko ze jak zglodnieje to samo sie obudzi.Jakiego lekarza albo pielegniarki nie zapytam kazdy mowi co innego.Ja na szczescie nie mam tego problemu 3 godz mija i Michalinka juz zwarta i gotowa czeka na cyca
A jak zdazy sie ze spi 4 to czekam az sama sie obudzi.Nigdy jej nie wybudzalam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
875 Postów
Daria C
(daris)
Maniak
Marzenie, czkawka tak czesto u malenstwa jest zupelnie normalna ja pozwalalam jej trwac Chociaz po jedzeniu tez przechodzi ale nie slyszalam nigdy o wodzie jako sposobie na czkawke... wogole woda dla niemowlaczka to nie jest dobre rozwiazanie no ale... ile mam tyle zdan hihi
Czkawka to nieraz jedyna zabawa dla dzieciaczka i wcale nie jest mu z tym zle
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
491 Postów
Dobrochna AS
(lady_dosia)
Wyjadacz
marzenie, ida miewa czkawki tez, teraz juz mniej, na początku kilka rayz dziennie. to u takich maluchów normalne, zwiazane jest z rozwojem przeopony i wcale nie jest dla dzieci uciązliwa jakby sie mogło wydawać słyszać czkanie. ja też pozwalam jej trwac, czasem przytulam maluszka i szybko mija. mi powiedziano, ze jej przyczyn moga byc dodatkowo tysiace, albo za zimno, albo za cieplo,etc. i ze to normalne.

co do przybierania na wadze to troche sie zamrtwilam... Myslalam, ze Ida przybiera ladnie, a tu wychodzi, ze przy Waszych maluchach ida prawie nie przybiera... mi z kolei mowiono, ze srednio maluszek powinien przybierac 25-30 g dziennie wiec juz sama nie wiem....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
875 Postów
Daria C
(daris)
Maniak
Kochane nie ma co sie martwic o te przybieranie na wadze.. kazde dziecko jest inne i w innym tempie bedzie przybieralo na wadze. Lady_dosia moze przy innych maluszkach twoja Ida wydaje sie ze malo przybiera ale moze to jest wlasnie jej tempo przybierania na wadze ktore w zupelnosci jej wystarcza Poza tym dziewczynki czesto sa mniejsze niz chlopaczki. Dopoki widzisz ze sie najada to liczby nie graja roli- to tak jak z wiekiem przeciez liczby sie nie licza, wazne na ile lat sie czujemy
A odpowiedni przyrost wagi dla dzidzi w ciagu tygodnia waha sie miedzy 150-200 g / tydzien
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
796 Postów
Marzena N
(marzenie)
Wyjadacz
A to nie tylko mój mały ma z tym problem a i dzis odpadła mu pępowinka ale też zauwazyłam że brzuszek mu sie łuszczy a czemu to nie wiem,chyba musze go porządnie nasmarować ale nie wiem czy lepsza oliwka czy kremik
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
875 Postów
Daria C
(daris)
Maniak
Marzenie no to gratulacje ze pepuszka juz nie ma hihi Ja mojego smaruje co wieczor po kapieli ale tylko po to w sumie zeby pachnial sliczniutko hihi Wedlug norweskiego systemu to jak najmniej kosmetykow uzywac ale jak tu nie smarowac jak to wszystko tak ladnie pachnie hihi Osobiscie polecalabym jakis balsamik/kremik - oliwki najczesciej uczulaja. Buziaki dla slodziaka z Maura
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
796 Postów
Marzena N
(marzenie)
Wyjadacz
heh to ja go nasmarowałam w końcu oliwką zobaczymy czy mu coś wyskoczy a słodziak z Maury śpi potem go wycałuje od cioci Moniki;*:*
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
195 Postów
justyna Jakaś
(tysia25)
Stały Bywalec
marzenie jak ja urodzilam moja corcie to tez strasznie jej sie luszczyla skorka-nic nie pomagalo-lekarka mowila ze tak musi byc i to samo sie unormuje-i tak tez bylo.smarowalam ja oliwka ale dostala uczulenia i lekarz polecil mi balsam o nazwie apobase-jest rewelacyjny,malej od razu przeszlo uczulenie i ma piekna mieciutka skorke.(sa jego dwie wersje-niebieska bez zadnego natluszczacza i czerwona-z olejkiem)-ja uzywam tego niebieskiego.mozna go kupic w aptece-duza tuba kosztuje chyba niecale 200nok,ale jest bardzo wydajny.
A ja powrocilam do zycia-od srody tamtego tyg.meczylam sie z paskudna jelitowka najpierw u kuby,pozniej u mnie i oliwii a na koncu u meza...masakra!!!myslalam ze to sie nigdy nie skonczy!pol mojego miasta zlapalo-jakis wirus paskudny;/
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok