Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
(2617 niezalogowanych)
18 Postów
Paweł Kłos
(Pawełk)
Wiking
Nigdy nie byłem w norwegi tak więc nie orientuje się ile trzeba zarabiać.

Moje wymagania to 1 paczka papierosów dziennie + 1l wody + 1 bułka.

Myślałem że przy stawce 30 koron na h wystarczy na to?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Pawełk napisał:Nigdy nie byłem w norwegi tak więc nie orientuje się ile trzeba zarabiać.
Moje wymagania to 1 paczka papierosów dziennie + 1l wody + 1 bułka.
Myślałem że przy stawce 30 koron na h wystarczy na to?

Jedna paczka zwykło-niezwykłych papierosów kosztuje 70-Nok .
Jedna butelka zwykłej niegazowanej najtańszej wody 1,5l. kosztuje 7-Nok. jedna zwykła bułka kosztuje również 7-Nok .
---
Razem masz już 84Nok. a gdzie Reszta .
---
Jeżeli masz zamiar pracować nawet na dziko , to i tak nikt nie weźmie ciebie do pracy , jak będziesz spał za darmo w Namiocie .../koszt łóżka zaczyna się od 2500Nok jak dobrze trafisz i to na piętrowym /.
Jeżeli będziesz spał w Swoim Aucie to koszt litra benzyny lub "ropy" kosztuje 15,3-Nok/ plus bramki -sramki - i te inne duperelstwa ...
---
A gdzie forsa do skarpety ...
---
Ech faktycznie , ostatnimi czasy coraz większy wysyp , różnej Masy Poltunów zalewa Norge ...
---
...PRZYJEŻDŻAJCIE ... MIEJSCA JEST TU DOŚĆ ...
---
Żadna to dla Mnie konkurencja ... w Mojej Firmie .. to już bardziej , obawiam się młodych Belgów , którzy w tamtym roku pracowali u Nas i w tym też mają zamiar ... chociaż to tylko studenci ...
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
18 Postów
Paweł Kłos
(Pawełk)
Wiking
Czyli wychodzi że przy stawce 30 koron mi wystarczy.

Co do spania to jakaś ławka albo park, może jakieś schronisko dla bezdomnych bo mieszkania są za drogie. Samochodu nie mam tak więc opłaty za paliwo i bramki odpadają.

A co do forsy do skarpety... hehe Ja już dawno się wyleczyłem z ambicji, marzeń i planów. Hehe jak miałem 15 lat to człowiek myśli że życie wygląda jak w amerykańskich filmach.

Teraz mam 25 lat i od 4 lat jestem bezrobotny, miałem tak dużo czasu aby zrozumieć na czym polega życie że teraz już wiem.

Przecież tutaj nie chodzi o żadne pieniądze, "już dawno się wyleczyłem z chęci posiadania pieniędzy", tu chodzi o zajęcie a że jestem palaczem i nie mogę tego dziadostwa się pozbyć to muszę palić a więc trzeba zarobić na te papierosy.

Co do konkurencji to w jaki ja mam sposób być konkurencja dla ciebie albo norwegów

Nie zamierzam z nikim o nic konkurować bo nawet nie ma zbytnio o co konkurować ale to inna historia.

Kiedyś pracowałem parę miesięcy w Holandii, brałem po 12 euro netto za godzine, rekord jaki mi się udało zarobić w miesiąc to 3800 euro. W belgii też robiłem 2 tygodnie, w niemczech łącznie z 4 miesiące. Nie muszę dodawać że zakwaterowanie za darmo i wyżywienie też?

Tak więc wiem co to jest duża kasa

Teraz jestem bezrobotny, strasznie znudzony nic nie robieniem dlatego mam tak niewielkie wymagania.

BTW: A co do belgów to fakt że byłem tam tylko 2 tyg ale widziałem jakie to przygłupy więc nie masz się co o nich martwić.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
4104 Posty
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
Pawełk napisał:
Myślę że tak z 30 koron na h mi wystarczy i wtedy wystartuje z polski do norwegii.
ooooo nastepny ku***a...
nie che mi sie pisac drugi raz: tu sobie poczytaj:
www.mojanorwegia.pl/forum/view/4/praca%2...je_w_norwegii_!.html

jesli zejdziesz ponizej 100nok to obije Ci ryj jak Cie spotkam... 30nok/h... kur**a... dosyc tego dumpingu!!!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4104 Posty
(Yatsek)
Maniak
Pawełk napisał:
Teraz jestem bezrobotny, strasznie znudzony nic nie robieniem dlatego mam tak niewielkie wymagania.
przywiwaz sobie kamien do szyji i skocz z mostu... ulzyj swojemu cierpieniu...

ohhh... Panie Boze.. takieog mnie stworzyles... taka niedojde zyciowa mnie kochaj....
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
18 Postów
Paweł Kłos
(Pawełk)
Wiking
Yatsek napisał:
Pawełk napisał:
Myślę że tak z 30 koron na h mi wystarczy i wtedy wystartuje z polski do norwegii.
ooooo nastepny ku***a...
nie che mi sie pisac drugi raz: tu sobie poczytaj:
www.mojanorwegia.pl/forum/view/4/praca%2...je_w_norwegii_!.html

jesli zejdziesz ponizej 100nok to obije Ci ryj jak Cie spotkam... 30nok/h... kur**a... dosyc tego dumpingu!!!!

Z tym 30 koron to teraz po podliczeniach gabriela wychodzi że i tak za dużo.

11 koron na h by wystarczyło.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
18 Postów
Paweł Kłos
(Pawełk)
Wiking
Yatsek napisał:
Pawełk napisał:

ohhh... Panie Boze.. takieog mnie stworzyles... taka niedojde zyciowa mnie kochaj....

Czemu niedojde życiową?

EDIT: Ja wcalę nie cierpię ani się nie żalę tylko stwierdzam fakt.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
4104 Posty
(Yatsek)
Maniak
Pawełk napisał:
Yatsek napisał:
Pawełk napisał:

Czemu niedojde życiową?

ja tez stwierdzam fakt.... nierob z obiema lewymy rekoma... i do tego bez zadnych perspektyw na przyszlosc....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
18 Postów
Paweł Kłos
(Pawełk)
Wiking
Yatsek napisał:
Pawełk napisał:
Yatsek napisał:
Pawełk napisał:

Czemu niedojde życiową?

ja tez stwierdzam fakt.... nierob z obiema lewymy rekoma... i do tego bez zadnych perspektyw na przyszlosc....

No z tymi perspektywami to przesadziłeś
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
2840 Postów
iksiński igrek
(retier1)
Maniak
.....chyba nieźle sie bawisz Pawełk he
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj