Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
205 Postów
Rafal A
(Dyzio)
Stały Bywalec
kurcze jeszcze na madla (dzielnica stavanger) jest kawasaki )
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
73 Posty
Ireneusz Ko.
(motocyklista)
Początkujący
zainteresowanym obwieszczam że nowy plan jest taki; z Wwy ze Służewca( mototargi) ruszam w sobotę 10/04 tak przed południem w kierunku Gdyni. itd. Dołaczy ktoś ? Pozdrawiam.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
10 Postów
Marcin riki
(Riki)
Wiking
Chętnie spotkam się na mały wypad na dwóch kółkach . pozdrawiam Hordaland
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
205 Postów
Rafal A
(Dyzio)
Stały Bywalec
hej ludziska to jak z tym spotkaniem?????????????????????? chyba wszyscy mamy tel komorkowe, gg, czy skype.posmigamy razem co wy na to ?? podajcie terminy jakie komu pasuja i w droge
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
20 Postów
Dawid S
(fyro)
Wiking
Witam , cieszy mnie to że powstał taki temat
Pytanie do posiadaczy motocykli na PL nr, czy nie ma problemy przy kontroli policji lub na granicy, chodzi o to że nie norweskich blachach?? Słyszałem opinie jednego kolesia, polaka, że nie ma konieczności przerejstrowania motocyklu, hmmmmmmmm???
Pzdr.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
205 Postów
Rafal A
(Dyzio)
Stały Bywalec
wiesz co z tego co sie spotkalem z kolegami i maja motongi na PL blachach jeszcze rzaden nei mial problemow z tego powodu. Lecz gwarancji Ci nikt nie da
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
36 Postów
ANDY A.
(ANDY1300)
Nowicjusz
Witam wszystkich motocyklistow.
Ja swoim bikem przyjade pewnie w maju i tez na pl blachach.
Mysle ze jak bedziemy jezdzic normalnie nikt sie nas nie bedzie czepial.
Samochod to inna historia bo polacy notorycznie naduzywaja tej opcji.Zreszta sami juz widzicie ze coraz wiecej motocykli i tych z zewnatrz pojawia sie po norweskich drogach.
Ale zachowanie policji moze byc rozne , mysle ze chodzi tu glownie o samych kierowcow.
Zapytacie dlaczego ?
Ano odpowiedz jest prosta.Np jesli policja zatrzyma cie do rutynowej kontroli na pewno wrzuci cie na komputer do sprawdzenia i jesli masz nie zaplacone mandaty te za szybkosc lub parkowanie albo wisisz za przejazdy za autostrady no to proste ze masz problem.
Za normalna jazde na pewno nikt sie nie czepia.Z mojego doswiadczenia czy to w norwegi czy usa a nawet w polsce przy zatrzymaniu trzeba byc milym i absolutnie sie nie klocic z polcja.Prosta zasada, Z policja po prostu nie wygrasz.
Ostatniej jesieni np wracalem autem z Sadnes przez Krystiansand do Oslo.Bylo to w nocy. Sadzilem ponad 100 km przez miasto no i zlapali mnie, jechali za mna przez jakis czas nieoznaczonym policyjnym autem.Mialem cieplo bo 2 lata temu zaplacilem mandat 3 600 za szybkosc.Ale bylem mily , powiedzialem ze jestem zmeczony i spiesze sie na rano do pracy w oslo.Oczywiscie przeprosilem , w koncu wiem ze moja wina.Sprawdzili mnie na kompie dali ostrzezenie zebym sfolgowal i zyczyli szerokiej drogi.
Pozdrawiam wszystkich, za pare tygodni dolacze do was.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
11 Postów
jurek skubik
(jur)
Wiking
Witaj, ryzykujesz i to duzo jezdzac na pl blachach. Trzy lata temu zatrzymali mojego kolege do kontroli drogowej i motocykl odjechal na lawecie. A za stara zxr kazali zaplacic okolo 80tys. Po tej przygodzie ja sprzedalem na pl blachach i kupilem tu. A drugi moj kolega oclil i jest spokuj. Pozdrawiam i szerokosci jurek.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
36 Postów
ANDY A.
(ANDY1300)
Nowicjusz
80 TYS NOK ?
Musial byc chyba pozlacany.Cos mi tu nie pasuje, nie piszesz czy to byla rutynowa kontrola, czy jakis inny powod ?
Oczywiscie ze gwarancji nie ma.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
11 Postów
jurek skubik
(jur)
Wiking
Rutynowa kontrola. Po kilku dniach Tolle przyslali taryfikator celnyi tak wychodzilo. Ale zawsze sie mozna zrzec pojazdu. Ja szybko wyleczylem sie z pl blach.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok