Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
45 Postów

(jaraz)
Nowicjusz
Wozik, torche sie zraziłem do Cormorana bo moja poprzedia wedka pekla na łączeniu skladów, nie jestem pewny czy to byla moja wina czy wina wedki, mysle ze Cormoran nie robi szmelcu ale... uzywasz żyłki w swoim kiju czy plecionki? lepsze sa efekty przy dalekim rzucaniu zestawem niz przy bliskich rzutach wedkami nieprzystofowanymi do surfcastingu??
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
15 Postów
Michał W
(Wozik87)
Wiking
W surfcastingu stawiam pierwsze kroki, w PL bylem wyczynowcem (spławik) po przyjeździe do NO łapałem na typowy sprzęt karpiowy (poziomy stojak, sygnalizatory dźwiękowe, swingery) tej wiosny spotkałem osobę która łapała na surfcasting no i poszło ... w miejscach na których łapię (oslofiord) odległość rzutu nie ma większego związku z intensywnością brań ale z wielkością ryby tak, łapię na ok 30-40m głębokości , stosuję plecionkę Daiwa Shinobi 0,24
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
153 Posty
Grzegorz Ostapowicz
(grzechu73)
Stały Bywalec
Pozadne ryby zeruja od 60m ---150 potem to juz meka z wyciaganiem kreceniem i pompowaniem
czerniak rdzawiec makrela to jeszcze w toni zeruje lub obok stromych skalach
na okolo 60 dochodzi brosma molwa oraz inne
ostatnio mialem dziwne trijo na jednym zestawie 3 kilowa molwa okolo 2-3 kilowy czerniak i ponad kilowy plamiak lupacz na 60 metrach
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
153 Posty
Grzegorz Ostapowicz
(grzechu73)
Stały Bywalec
A zapomnialen napisac lowilem na makrele pokrojona leb i tusza i ogonek odzielnie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
15 Postów
Michał W
(Wozik87)
Wiking
Znalazłem jedno miejsce gdzie była możliwość dorzucenia do głębokości ok 50-60m ale wyholowanie ryby stamtąd graniczyłoby z cudem... mogę tylko pozazdrościć łapania z łodzi inna sprawa że dużo zależy od części Norwegii w której łapiemy, z tego co się zorientowałem oslofiord wypada bardzo kiepsko.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
153 Posty
Grzegorz Ostapowicz
(grzechu73)
Stały Bywalec
To prawna fiordy polaczone bezposrednio z atlantykiem maja duzo wiecej gatunkow
oraz sezonowo sie zmieniaja
przyplywaja albo na tarlo albo na sezonowa wyzerke
lowienie krabow juz opanowam
a moze ktos ma doswiadczenie w lowieniu krewetek
osobiscie jescze sie na nie nie nadknelem
ale sa i to tuz tuz czesto sie zdarzalo ze zlowiona ryba je wypluwala lub miala w zoladku

Jakas wymiana doswiadczen wedkarsko rybackich mile widziana
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
45 Postów

(jaraz)
Nowicjusz
Ja ostatnio zlowilem dorsza ktory wyplul malego kraba, zalozylem go na hak ale jedno szarpniecie i juz go nie bylo... takie male kraby bylyby dobra przyneta na dorsza, tylko jak je pozyskac.......
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
15 Postów
Michał W
(Wozik87)
Wiking
Jest to bardzo proste, kraby występują blisko brzegu wystarczy wrzucić do wody kawałek makreli czy krewetke a one bardzo szybko się ich zaczepią. Daj znać jak efekty bo moi znajomi mówili że coś im nie szło w ten sposób. Ja czasami dokładam na haczyk trochę małży, polecam spróbować
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
339 Postów
Krzysztof Adamek
(crazy chris)
Stały Bywalec
ja polecam jezioro Mjosa na szczupaka lub Okonia
niestety łodz jest koniecznością ....
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
2235 Postów
Anders B
(AndersB)
Maniak
Witam, nie jestem wędkarzem profesjonalnym ale chodze na ryby, zarzuciłem ostatnio z brzegu (w Sandnes), na mięsko i wytargałałem ponad 2kg rybke z siekaczami, dobrze że tam palców nie pchałem nieświadomie bo walke mógłbym przegrać, hehe znajomy Norweg powiedzial mi że to Steinbiit...
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok