Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
114 Posty
Henryk Sikorski
(Wieprz)
Początkujący
grzechu73 napisał:
Prawie szaleje ale nie do konca .bylem w czoraj na nocnych polowach okolo 12 zavzol deszcz padac to siedzialem w cieplej kabinie pijac herbatke nagle jakby kotwica sie zerwala szarpnelo moja lajba i zmienila polozenie .wybieglem zaniepokojony bo 3 wedki zarzucone na makrele na glebokosc 170-180 m jak by sie poplataly byla by robota do rana lina kotwicza byla luzna ale po chwili naprezyla sie i bylo ok o 2 postanowilem wracac 2 wedki byly bez bran ale jedna ku mojemu zdziwieniu byla przestawiona ponad 100 metrow od miejsca zarzucenia zaplatana o line od hodowli .no i wyjasnilo sie szarpniecie lodzia ! To byla ryba pociagla lajbe kila metrow i weszla w zaczep ! Polowalem na brosmy i molwy ale mysle ze winny tego zajscia byl halibut ! Dzis mialem wycieczke litwinow twarde chlopaki i jedna dziewczyna lalo jak z cebra i wialo a oni bez przerwy lowili nawet na momet do kabiny ne weszli ! Jutro ma byc polepszenie pogody to wio na ryby!

Twarde?!.......jak zapłacili to myślisz ze popuszczą!... zapłacone to wykorzystują czas na maxa, ..... a jak żeś myślał, ze kawkę będą pic przez godzinę?
A co do pogody to ja widzę że tak ma lac do środy

Halibuta w Bergen? ... Chyba zabłądził
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
168 Postów
Robert Niemiec
(robertoslo2)
Stały Bywalec
Witam bylem dzis na rybkach , Bygdøy Oslo udalo mi sie zlapac rekinka psiego, 70 cm prosze powiedzieć czy ten rekinek tu występuje czy przypadkiem zabłądzil , no i czy warto go brac czy miesko jest dobre?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-4  
Odpowiedz   Cytuj
590 Postów
Szymek Bednarski
(Simmon)
Wyjadacz
robertoslo2 napisał:
Witam bylem dzis na rybkach , Bygdøy Oslo udalo mi sie zlapac rekinka psiego, 70 cm prosze powiedzieć czy ten rekinek tu występuje czy przypadkiem zabłądzil , no i czy warto go brac czy miesko jest dobre?

Skoro to piszesz....... to znaczy, że już go wyłowiłeś z wody,
......wiec teraz go zjedz zamiast wyrzucić jak śmiecia !!!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
168 Postów
Robert Niemiec
(robertoslo2)
Stały Bywalec
Uwazasz ze wypuszczenoe ryby z powrotem do wody to cos złego ?
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
114 Posty
Henryk Sikorski
(Wieprz)
Początkujący
robertoslo2 napisał:
Uwazasz ze wypuszczenoe ryby z powrotem do wody to cos złego ?

Zaraz po połowie to nic złego,
......ale z domu, po 2 godzinach, to już nie specjalnie ta ryba ma chęć do życia

a skoro pytałeś czy warto go brać czy nie to pewnie ta ryba w reklamówce czekała na twoją decyzje....zjeść czy nie zjeść ?
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
114 Posty
Henryk Sikorski
(Wieprz)
Początkujący
Rekin ludojad w Oslo
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
168 Postów
Robert Niemiec
(robertoslo2)
Stały Bywalec
Ta ryba po wyciągnięciu z wody nie wygląda apetycznie , a moje pytanie dotyczylo czy ten rekin w zatoce to norma czy tylko przypadek. A i nie musialem ryby brac do domu zeby posta napisac.dla tych malo kumatycj net jest w kazdym smartfonie
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
153 Posty
Grzegorz Ostapowicz
(grzechu73)
Stały Bywalec
DZIWNY PRZYPADEK ALE WSZYSTKO MOZE WEJSC Z OCEANU NAWET OD STRONY BALTYCKIEJ NA CO WZIOL ... JA CZEKAM NA REKINY KOLENIE LADA MOMET POWINNY SIE POJAWIC
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
168 Postów
Robert Niemiec
(robertoslo2)
Stały Bywalec
wyczytalem w jednym z atlasow ze jednak rekinek psi występuje w wodach norweskich , do tego wziął tak jak piszą w atlasie wieczoren, ponoc w dzień śpią. Łowilem na fileta z makreli
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
13 Posty
Wiking
rekinek psi to psi a koleń to koleń i nie ma znaczenia czy w nocy czy w dzień biorą zawsze a makrela to jedna z najlepszych przynęt i najbardziej dostępna jak na tą porę
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok