Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Jerzy Świerzykał slovian slovian sand vinik Kasia MojaNorwegia John Born (9440 niezalogowanych)
3656 Postów
Anna Bak
(Lindemans)
Maniak
Tiaa

"Figuranci" mecza Pologowac to towarzystwo, postrzelac i wylogowac. Troche czasu zajmuje
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
991 Postów

(Wacek1)
Maniak
Parafrazujac Coco - awatary sie zmieniaja, styl pozostaje.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1209 Postów
Makaryna kowalska
(Makaryna)
Maniak
Wacek1 napisał:

Watpie,..... Moim zdaniem, to stanowczo nie jest skafander.....
Mowiac prawde, pisze rowniez "trzy po trzy", nic z tego sama nierozuniejac, ale przynajmniej tekst jest bardziej strawny wizualnie. No chyba, ze jej ktos w koncu podpowiedzial jak sie pisze
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
54 Posty
Przemek Drozd
(tonnny)
Nowicjusz
Makaryna napisał:
Wacek1 napisał:

Watpie,..... Moim zdaniem, to stanowczo nie jest skafander.....
Mowiac prawde, pisze rowniez "trzy po trzy", nic z tego sama nierozuniejac, ale przynajmniej tekst jest bardziej strawny wizualnie. No chyba, ze jej ktos w koncu podpowiedzial jak sie pisze

Skafander nadal szuka sponsora.
Skafandrze a nie łatwiej by było CV wysłać .
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
159 Postów
Ewa St
(buu)
Stały Bywalec
Czy tu się znajdują ciągle tylko jedni i ci sami ludzie, którzy ze wstydu zmieniają sobie konta? Jeśli taka jest Wasza praktyka, to ok, ale nie moja. Jestem tu od wczoraj i kompletnie nie mam pojęcia, czemu nagle jestem posądzana o bycie kimś innym. Możecie uznać, że kłamię, ale akurat mało mnie to obchodzi. Czy plotę "trzy po trzy"? Pisanie nigdy nie było moją mocną stroną, zawsze na poziomie zwykłego 4. Radzę poczytać wypowiedzi innych użytkowników, którzy mądrzą się, a nie potrafią poprawnie pisać po polsku gubiąc nikły sens swoich wypowiedzi.
Pozdrawiam niedowiarków!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3511 Postów

(Karol.Ky)
Maniak
Uzytkownik buu to nie skafanfer00. Sandra czy jak kto woli dala sobie na dobre z tym " forum". Miala raracke. Szkoda czasu, jak kazdy tu od drugiego madrzejszy, a argumenty przecie traktuja jak atak na wlasna osobe... Taka dyskusja nie ma sensu.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
3511 Postów

(Karol.Ky)
Maniak
Dla zainteresownych antropologia i ewolucja;
"Zarys mechanizmow ewolucji" H.Krzanowska et.al
"Ewolucja" Douglas Futuyma
Artykuly:
Antropologia: prof. K.Kaczanowski, dr hab. H.Głąb

Ewolucja, ewolucjonizm:
prof.J.Kozlowski, prof. A.Łomnicki, prof. J.M.Szymura, prof.J.Radwan. prof. A.Jerzmanowski
Artykuly powyzszych autorow dostepne sa w licznych czasopismach np. Kosmos, Wiedza i życie. Scientific America itp.

Powstanie zycie i jego ewolucja:
"Zycie i ewolucja biosfery" prof. January Weiner
"Powstanie i ewolucja zycia" prof. Bernard Korzeniewski
etc.
Pozwolilem sobie wypisac tylko i wylacznie polskich autorow oraz literature polskojezyczna.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
991 Postów

(Wacek1)
Maniak
Karol.Ky napisał:
Dla zainteresownych antropologia i ewokucja;
Artykuly:

Ewolucja, ewolucjonizm:
prof.J.Kozlowski, prof. A.Łomnicki, prof. J.Szymura, prof.J.Radwan. prof. J.Jerzmanowski
Artykuly powyzszych autorow dostepne sa w licznych czasopismach np. Kosmos, Wiedza i życie. Scientific America itp.

etc.
Pozwolilem sobie wypisac tylko i wylacznie polskich autorow oraz literature polskojezyczna.

Przyznam, ze nie czytalem niczego z powyzszych, tym bardziej polakow.

Jedyny ksiazka o ewolucji polskiego autora jaka posiadam to: "4 miliardy lat" M. Ryszkiewicza. Z czystym sumieniem polecam.

Natomiast do J. Coyne "Ewolucja jest faktem" o ktorej juz wspominalem polecam. Neil Shubin " Nasza wewnetrzna menazeria" O Dawkinsie juz nawet nie wspominam, no moze poza "Najwspanialsze widowisko świata" Ktorego jeszcze nie czytalem, ale wlasnie zakupilem na allegro i juz do mnie jedzie.
Z antropologia jest u mnie gorzej. Do wspomnianego Kroebera dorzucam M. Mead " Kultura i tozsamosc" i opasle " trzy studia"
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3511 Postów

(Karol.Ky)
Maniak
Wacek1 napisał:
Karol.Ky napisał:
Dla zainteresownych antropologia i ewolucja;
Artykuly:

Ewolucja, ewolucjonizm:
prof.J.Kozlowski, prof. A.Łomnicki, prof. J.Szymura, prof.J.Radwan. prof. J.Jerzmanowski

etc.

Przyznam, ze nie czytalem niczego z powyzszych, tym bardziej polakow.

Jedyny ksiazka o ewolucji polskiego autora jaka posiadam to: "4 miliardy lat" M. Ryszkiewicza. Z czystym sumieniem polecam.

Natomiast do J. Coyne "Ewolucja jest faktem" o ktorej juz wspominalem polecam. Neil Shubin " Nasza wewnetrzna menazeria" O Dawkinsie juz nawet nie wspominam, no moze poza "Najwspanialsze widowisko świata" Ktorego jeszcze nie czytalem, ale wlasnie zakupilem na allegro i juz do mnie jedzie.
Z antropologia jest u mnie gorzej. Do wspomnianego Kroebera dorzucam M. Mead " Kultura i tozsamosc" i opasle " trzy studia"

Czasem warto tez poczytac naszych rodzimych autorow. W Polsce malo sie o nich mowi, za to za granicami sa uznawani za wybitnych specjalistow. Z drugiej strony, polskim wydawnictwom taniej jest przetlumaczyc zagraniczna ksiazke niz wydac ksiazke polskiego autora.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
222 Posty
Pawel Kiełbasa
(Purii_id)
Stały Bywalec

To tak ode mnie w temacie ewolucji, genetyki i ignorancji. Poświęćcie ta godzinkę na ten film
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok