jasta102 napisał:
buu napisał:
jasta102 napisał:
Karol.Ky napisał:
nie wiedziec czemu jakos newsweek nie wydaje mi sie wiarygodnym zrodlem historycznym.
to bardzo proste
ponieważ nie podziela mondrości historycznych zdobytych w polskich szkołach
jacy to Polacy zawsze mondrzy, dobrzy i kulturalni byli, a nawet waleczni
Ciekawe, moją "mondrość historyczna" opiera się raczej na czymś innym niż podręczniki szkolne. Jeśli Pan tak mocno dyskredytuje zeznania świadków, z którymi miałam okazję rozmawiać to proszę bardzo, w końcu wolność słowa. Choć Pana sposób wypowiedzi świadczy o braku kultury, więc nie dziwię się, skoro tak Pan wyśmiewa tych kulturalnych.
pamiętam do dziś
trzydzieści parę lat temu siedziałem w poczekalni u lekarza
obok żwawy dziadek
i tak sobie ni z gruszki ni z pietruszki zaczął opowiadać jak to w Kijowie sobie pohulał
dostawali od dowódców wolny czas, żeby sobie poszaleć
no to szaleli
a może słyszałaś jak generał Anders sobie dla zabawy do jeńców strzelał?
na pewno nie
Jedno jest pewne, polska kultura, gościnność i tolerancja zginęły w II Wojnie Światowej.
Matko Boska
Prawdopodobnie jest Pan tego przykładem
. Ponieważ nie przypominam sobie, aby mi się Pan przedstawiał, ani tym bardziej nie nie miało miejsca przejście na ty. W dodatku możliwe, że dobrze przypuszczałam, że sporo Pan się nauczył od radzieckich kolegów.
Anders strzelał, Moll strzelał, gazował i palił, a KBW było niczym dzikie zwierzęta.
buu napisał:
jasta102 napisał:
Karol.Ky napisał:
nie wiedziec czemu jakos newsweek nie wydaje mi sie wiarygodnym zrodlem historycznym.
to bardzo proste
ponieważ nie podziela mondrości historycznych zdobytych w polskich szkołach
jacy to Polacy zawsze mondrzy, dobrzy i kulturalni byli, a nawet waleczni
Ciekawe, moją "mondrość historyczna" opiera się raczej na czymś innym niż podręczniki szkolne. Jeśli Pan tak mocno dyskredytuje zeznania świadków, z którymi miałam okazję rozmawiać to proszę bardzo, w końcu wolność słowa. Choć Pana sposób wypowiedzi świadczy o braku kultury, więc nie dziwię się, skoro tak Pan wyśmiewa tych kulturalnych.
pamiętam do dziś
trzydzieści parę lat temu siedziałem w poczekalni u lekarza
obok żwawy dziadek
i tak sobie ni z gruszki ni z pietruszki zaczął opowiadać jak to w Kijowie sobie pohulał
dostawali od dowódców wolny czas, żeby sobie poszaleć
no to szaleli
a może słyszałaś jak generał Anders sobie dla zabawy do jeńców strzelał?
na pewno nie
Jedno jest pewne, polska kultura, gościnność i tolerancja zginęły w II Wojnie Światowej.
Matko Boska
Prawdopodobnie jest Pan tego przykładem

Anders strzelał, Moll strzelał, gazował i palił, a KBW było niczym dzikie zwierzęta.