Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Jerzy Świerzykał slovian slovian sand vinik Kasia MojaNorwegia John Born (9440 niezalogowanych)
159 Postów
Ewa St
(buu)
Stały Bywalec
jasta102 napisał:
buu napisał:
jasta102 napisał:
Karol.Ky napisał:
nie wiedziec czemu jakos newsweek nie wydaje mi sie wiarygodnym zrodlem historycznym.
to bardzo proste
ponieważ nie podziela mondrości historycznych zdobytych w polskich szkołach
jacy to Polacy zawsze mondrzy, dobrzy i kulturalni byli, a nawet waleczni

Ciekawe, moją "mondrość historyczna" opiera się raczej na czymś innym niż podręczniki szkolne. Jeśli Pan tak mocno dyskredytuje zeznania świadków, z którymi miałam okazję rozmawiać to proszę bardzo, w końcu wolność słowa. Choć Pana sposób wypowiedzi świadczy o braku kultury, więc nie dziwię się, skoro tak Pan wyśmiewa tych kulturalnych.

pamiętam do dziś
trzydzieści parę lat temu siedziałem w poczekalni u lekarza
obok żwawy dziadek
i tak sobie ni z gruszki ni z pietruszki zaczął opowiadać jak to w Kijowie sobie pohulał
dostawali od dowódców wolny czas, żeby sobie poszaleć
no to szaleli
a może słyszałaś jak generał Anders sobie dla zabawy do jeńców strzelał?
na pewno nie
Jedno jest pewne, polska kultura, gościnność i tolerancja zginęły w II Wojnie Światowej.
Matko Boska

Prawdopodobnie jest Pan tego przykładem . Ponieważ nie przypominam sobie, aby mi się Pan przedstawiał, ani tym bardziej nie nie miało miejsca przejście na ty. W dodatku możliwe, że dobrze przypuszczałam, że sporo Pan się nauczył od radzieckich kolegów.
Anders strzelał, Moll strzelał, gazował i palił, a KBW było niczym dzikie zwierzęta.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
panianie
całowanie w rękę
księdza i niewiasty
to podstawowe atrybuty waszej kultury
a ze wspólnych tematów to sztuczna mgła smoleńska
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
159 Postów
Ewa St
(buu)
Stały Bywalec
jasta102 napisał:
panianie
całowanie w rękę
księdza i niewiasty

Cóż, przynajmniej mamy kulturę, to nas różni od zwierząt.
Smoleńsk mało mnie interesuje, nie wiem skąd pomysł wspólnego tematu. Chyba, że to Pan widzi wielki spisek.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3511 Postów

(Karol.Ky)
Maniak
jasta102 napisał:
panianie
całowanie w rękę
księdza i niewiasty

To jaka jest twoja kultura? Rosyjska, radziecka, amerykanska, skandynawska?

buu ma racje. elita Narodu Polskiego wyginela w czasie II Wojny Swiatowej. Sonderaktion Krakau 6 listopada 1939 r. oraz wiele wiecej Intelligenzaktion Masowien, Intelligenzaktion na Pomorzu etc.
Co do podrecznikow, fakt faktem trzeba je bylo czytac, ale jak sie skonczyla szkola to czlwoiek chcial wiecej wiedziec. Wtedy sie siega po inne ksiazki historyczne. Tak bylo przynajmniej w moim przypadku.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
648 Postów
Jabin Hazo
(Jabin z Hazo)
Wyjadacz
Karol.Ky napisał:

Jednak ten starszy Pan mowi cos, czego wiekszosc ksiazek nie podaje, ze transporty z innych krajow zaczely przyjezdzac pozniej, po 1942.

Nie wiem o jakich ksiazkach mowisz ,bo ja znam tylko dwie ksiazki, ktore sa promowane w Polsce ,
«Malowany ptak» Kosinskiego i «Sasiedzi» Grossa, i z tych skarbnic klamstwa i manipulacji czerpie
Mlode pokolenie wiedze o tamtych czasach.I tak ma byc, mamy czuc sie winni i przepraszac za holocaust .
Warto poszukac w internecie ,co na ten temat mial do powiedzenia prof.Szaniawski
Jest duzo jego artykulow i audycji.

I jeszcze co do wpisow tego idiody chwasta102-propagujace ruskie oszczerstwa w newsweeku.
Sluchaj ty kozi synu ,chwascie niemyty.Jak chcesz to nastawiaj swoja dupe ruskim soldatom,niech
cie rzna, jak sie rznie stare dechy ,a nie siedz tu i nie wypisuj swoich bzdur ,zrodzonych w poronionym mozgu .Jesli tak ci zal bandziorow ,ktorzy przyszli do naszego domu mordowac i gwalcic ,to w ramach zadosc uczynienia jedz do Moskwy w worze pokutnym
i na placu czerwonym przed mauzoleum Lenina wybatoz sie sromotnie ,a pierwszego napotkanego
potomka bolszewickiej zarazy obsluz w bramie jak wytrawna prostytutka.I mozesz zostac tam
i nie wracac i zyc w swoim swiecie,ktory tak cenisz.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
3511 Postów

(Karol.Ky)
Maniak
Jabin z Hazo napisał:
Karol.Ky napisał:

Jednak ten starszy Pan mowi cos, czego wiekszosc ksiazek nie podaje, ze transporty z innych krajow zaczely przyjezdzac pozniej, po 1942.

Nie wiem o jakich ksiazkach mowisz ,bo ja znam tylko dwie ksiazki, ktore sa promowane w Polsce ,
«Malowany ptak» Kosinskiego i «Sasiedzi» Grossa, i z tych skarbnic klamstwa i manipulacji czerpie
Mlode pokolenie wiedze o tamtych czasach.I tak ma byc, mamy czuc sie winni i przepraszac za holocaust .
Warto poszukac w internecie ,co na ten temat mial do powiedzenia prof.Szaniawski

I jeszcze co do wpisow tego idiody chwasta102-propagujace ruskie oszczerstwa w newsweeku.
Sluchaj ty kozi synu ,chwascie niemyty.Jak chcesz to nastawiaj swoja dupe ruskim soldatom,niech
cie rzna, jak sie rznie stare dechy ,a nie siedz tu i nie wypisuj swoich bzdur ,zrodzonych w poronionym mozgu .Jesli tak ci zal bandziorow ,ktorzy przyszli do naszego domu mordowac i gwalcic ,to w ramach zadosc uczynienia jedz do Moskwy w worze pokutnym
i na placu czerwonym przed mauzoleum Lenina wybatoz sie sromotnie ,a pierwszego napotkanego
potomka bolszewickiej zarazy obsluz w bramie jak wytrawna prostytutka.I mozesz zostac tam

Grosa przeczytalem kawalek, Malowanego Ptaka rowiez. Zdanei na temat tych dziel mam mieszane.

A artykuly profesora czytalem nie raz. Plus kilka opracowan z czasopisma Mowia wieki itp.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
159 Postów
Ewa St
(buu)
Stały Bywalec
Jabin z Hazo napisał:
Karol.Ky napisał:

Dlatego warto sięgnąć po pozycje Prof. Jerzego Roberta Nowaka, choć ciężko je dostać... Udowadnia w nich kłamstwa Grossa.
Ostra odpowiedź. Choć też nie wolno wszystkich Rosjan wrzucać do jednego wora, tak jak Polaków się nie da. Jest to krzywdzące dla rzeczywiście inteligentnych jednostek.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
4102 Posty
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
jasta102 napisał:
wiadomosci.wp.pl/gid,15119237,kat,1342,t...ia.html?ticaid=1f9be
ja stawiam na Zborowskiego ... albo kobuszewskiego... yhm... Jordan sie nie nadaje bo za ciemny
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3511 Postów

(Karol.Ky)
Maniak
Yatsek napisał:
jasta102 napisał:
wiadomosci.wp.pl/gid,15119237,kat,1342,t...ia.html?ticaid=1f9be
ja stawiam na Zborowskiego ... albo kobuszewskiego... yhm... Jordan sie nie nadaje bo za ciemny

I historyczny temat skonczy sie jakims gownem... Nosz.., czy kazdy temat historyczny musi sie do tego zasranego smolenska sprowadzac?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
991 Postów

(Wacek1)
Maniak
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok