Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Jerzy Świerzykał slovian slovian sand vinik Kasia MojaNorwegia John Born (9443 niezalogowanych)
991 Postów

(Wacek1)
Maniak
Teoria wspólnego przodka[edytuj]

Osobny artykuł: teoria wspólnego przodka.
Hipoteza wspólnego przodka (ang. universal common descent), oryginalnie zaproponowana przez Karola Darwina, stanowi, że wszystkie organizmy żywe na Ziemi wywodzą się od wspólnego przodka. Hipotezę tę obecnie uważa się za dobrze popartą obserwacjami. Głównymi faktami przemawiającymi na korzyść tej hipotezy są: uniwersalność kodu genetycznego, jednolitość mechanizmów biochemicznych oraz uniwersalne drzewo filogenetyczne zrekonstruowane z danych molekularnych.

dokształć się dziecko czym jest teoria i hipoteza

Rozumiem, ze to, ze pochodzimy od malpy jest teoria, natomiast, to ze mamy z malpami wspolnego przodka tylko hipoteza.Mozesz rowniez zdefiniowac co rozumiesz przez pojecie "czlowiek" a co " malpa" Bedzie duzo prosciej dyskutowac.

Zastosuj falsyfikacje owej teorii, skoro juz nia jest. Hipotezy o wspolnym przodku mozesz zweryfikowac u ludzi ktorzy ewolucje przezyli( jak to masz w zwyczaju)

Jak w glowie pustka to odsylam do Poppera i Lakatosa. Moze rozjasnia. Tak sie niefortunnie zlozylo, ze tu nie tyko deleganci z powiatu sobie rozbieraja pani uczycielko
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
159 Postów
Ewa St
(buu)
Stały Bywalec
Wacek1 napisał:
A gdzie tu insynuacje? To twoje slowa, nie wyjete z kontekstu. Odnosza sie do wiedzy jaka uzyskalas od starszych ludzi czy nie?

A te psio erystyczne argumenty zaczerpniete z bryku o Schopenhauerze zachowaj dla tych co zechca cie sluchac z uwaga.

Ps Raczej obejrzyj niz ogladnij pani uczycielko.

Popieram!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
159 Postów
Ewa St
(buu)
Stały Bywalec
Wacek1 napisał:
Teoria wspólnego przodka[edytuj]

Osobny artykuł: teoria wspólnego przodka.
Hipoteza wspólnego przodka (ang. universal common descent), oryginalnie zaproponowana przez Karola Darwina, stanowi, że wszystkie organizmy żywe na Ziemi wywodzą się od wspólnego przodka. Hipotezę tę obecnie uważa się za dobrze popartą obserwacjami. Głównymi faktami przemawiającymi na korzyść tej hipotezy są: uniwersalność kodu genetycznego, jednolitość mechanizmów biochemicznych oraz uniwersalne drzewo filogenetyczne zrekonstruowane z danych molekularnych.

dokształć się dziecko czym jest teoria i hipoteza

Rozumiem, ze to, ze pochodzimy od malpy jest teoria, natomiast, to ze mamy z malpami wspolnego przodka tylko hipoteza.Mozesz rowniez zdefiniowac co rozumiesz przez pojecie "czlowiek" a co " malpa" Bedzie duzo prosciej dyskutowac.

Zastosuj falsyfikacje owej teorii, skoro juz nia jest. Hipotezy o wspolnym przodku mozesz zweryfikowac u ludzi ktorzy ewolucje przezyli( jak to masz w zwyczaju)

Jak w glowie pustka to odsylam do Poppera i Lakatosa. Moze rozjasnia. Tak sie niefortunnie zlozylo, ze tu nie tyko deleganci z powiatu sobie rozbieraja pani uczycielko

Nie przeczę, że mam w sobie coś z dziecka, dzięki temu potrafię cieszyć się życiem i mam sporo marzeń, które codziennie realizuję. Nie jestem pełna żalu, że nie jestem wystarczająco mądra, ładna, że życie zmusiło mnie do takich a nie innych kroków. Ale to zostawmy.
Zgadzam się z Wackiem1. Poza tym, kto był Pani promotorem z antropologii? Albo z kim miała Pani ten przedmiot? Ewentualnie jaką literaturą jest w stanie Pani poprzeć swoją TEORIĘ, że pochodzimy od małpy? Chyba ze to są Pani własne badania, wtedy bardzo bym chciała, by podała Pani tytuł pracy, żebyśmy wszyscy mogli zaspokoić swoją ciekawość (spodziewam się, ze takie odkrycie nie obyło się bez publikacji naukowej,w końcu taka pewność w dziedzinie "ewolucjonizmu" to przełom!)
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
991 Postów

(Wacek1)
Maniak
Mam takie niejasne wrazenie, ze buu to nasz stary skafander
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
2235 Postów
Anders B
(AndersB)
Maniak
Wacek1 napisał:
Mam takie niejasne wrazenie, ze buu to nasz stary skafander
A OBSTAWIAŁEM ŻE POWRÓCI JAKO JESIONKA
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
159 Postów
Ewa St
(buu)
Stały Bywalec
?
Nie mam pojęcia o co chodzi... Nie wiem z kim mnie identyfikujecie, kim ta osoba była, nie wiem czy to honor, czy obraza.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
2840 Postów
iksiński igrek
(retier1)
Maniak
nie czasem 3-w jednym?
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
3656 Postów
Anna Bak
(Lindemans)
Maniak
15 w jednym, to wirtualna ma
Co kilka godzin sie loguje swoich "figurantow" zeby minusy strzelac zza krzakow
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
679 Postów
EVIL Walander
(EVIL)
Wyjadacz
Lindemans napisał:
15 w jednym, to wirtualna ma
Co kilka godzin sie loguje swoich "figurantow" zeby minusy strzelac zza krzakow

właśnie się zalogowałam i już chciałam coś napisać a tu masz -nasz baboł się odezwał
Babole -rzadko jestem bo mam dużo pracy
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Amanda Kowalska
(Amanda84)
Wiking
Piękna, zmysłowa, wesoła i łatwo nawiązująca kontakt kobieta z jędrnym biustem i delikatną jedwabną skórą czeka na Ciebie. Dzięki swoim umiejętnościom każdemu poprawię humor i zrelaksuję. Przez ten czas, gdy będziesz przebywać ze mną zapomnisz o swoich problemach i kłopotach. Moje fotki oraz nagrania wideo znajdziesz na stronie komdax.com
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok