Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Jerzy Świerzykał slovian slovian sand vinik Kasia MojaNorwegia John Born (9440 niezalogowanych)
679 Postów
EVIL Walander
(EVIL)
Wyjadacz
retier1 napisał:
buu napisał:
retier1 napisał:
buu napisał:
retier1 napisał:
buu napisał:

Ostra odpowiedź. Choć też nie wolno wszystkich Rosjan wrzucać do jednego wora, tak jak Polaków się nie da. Jest to krzywdzące dla rzeczywiście inteligentnych jednostek.

co za wybiórczość.....ja pierdziele

Czyżby Pan uważał, ze każdy jest taki sam i robi to samo?

absolutnie nie
....dlatego zastanawiam sie co z resztą?

pewnie do wora?

Reszta też jest różnorodna, więc nie rozumiem tej dyskusji. Po prostu są ludzie, którzy psują opinie całego narodu, wtedy inne nacje patrzą na ów naród przez pryzmat tych ludzi. Nie odczuwa Pan tego?

w związku z tym co...
mam ich nawracać? szmata czy kanalia nie zmieni nigdy
dla takich liczy sie dzisiejszy zysk,więc sprzedadza sie wschodowi czy zachodowi tak czy owak
dla nich jest to bez znaczenia.....czyż nie?[/quote]

a mi się wydaje,że to kolejny etap ewolucji człowieka
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3511 Postów

(Karol.Ky)
Maniak
wirtualna napisał:
retier1 napisał:
buu napisał:
retier1 napisał:
buu napisał:
retier1 napisał:
buu napisał:

Ostra odpowiedź. Choć też nie wolno wszystkich Rosjan wrzucać do jednego wora, tak jak Polaków się nie da. Jest to krzywdzące dla rzeczywiście inteligentnych jednostek.

absolutnie nie

pewnie do wora?

Reszta też jest różnorodna, więc nie rozumiem tej dyskusji. Po prostu są ludzie, którzy psują opinie całego narodu, wtedy inne nacje patrzą na ów naród przez pryzmat tych ludzi. Nie odczuwa Pan tego?

w związku z tym co...
[color=#0000FF]dla takich liczy sie dzisiejszy zysk,więc sprzedadza sie wschodowi czy zachodowi tak czy owak
dla nich jest to bez znaczenia.....czyż nie?
[/color]

a mi się wydaje,że to kolejny etap ewolucji człowieka[/quote]

Ewaulacja tak, ale nie biologiczna. Raczej kulturowa, antorpologiczna.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
679 Postów
EVIL Walander
(EVIL)
Wyjadacz
Karol.Ky napisał:
wirtualna napisał:
retier1 napisał:
buu napisał:
retier1 napisał:
buu napisał:
retier1 napisał:
buu napisał:

absolutnie nie

pewnie do wora?

w związku z tym co...
[color=#0000FF]dla takich liczy sie dzisiejszy zysk,więc sprzedadza sie wschodowi czy zachodowi tak czy owak
[/color]

Ewaulacja tak, ale nie biologiczna. Raczej kulturowa, antorpologiczna.[/quote]

a poczytaj o ewolucji człowieka,człowiek który ewoluował robił broń zdobywał jedzenie migrował na lepsze tereny by to osiągnąć ,potem powstał terytorializm,państwa,nacje itd.no i jesteśmy w punkcie wyjścia nadal emigrujemy
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
3511 Postów

(Karol.Ky)
Maniak
wirtualna napisał:
[quote]Karol.Ky napisał:
wirtualna napisał:

8quote]a poczytaj o ewolucji człowieka,człowiek który ewoluował robił broń zdobywał jedzenie migrował na lepsze tereny by to osiągnąć ,potem powstał terytorializm,państwa,nacje itd.no i jesteśmy w punkcie wyjścia nadal emigrujemy

Ty mnie ewolucji nie pouczaj, bo pod zly adres trafilas. Ewolucja jest nauka o szerokim spektrum badan.

Lepiej tutaj uzyc nazwy antropogeneza, ale to juz dyskusja na osobny temat.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
159 Postów
Ewa St
(buu)
Stały Bywalec
wirtualna napisał:
Karol.Ky napisał:
wirtualna napisał:
retier1 napisał:
buu napisał:
retier1 napisał:
buu napisał:
retier1 napisał:
buu napisał:

absolutnie nie

pewnie do wora?

w związku z tym co...
[/color]

a poczytaj o ewolucji człowieka,człowiek który ewoluował robił broń zdobywał jedzenie migrował na lepsze tereny by to osiągnąć ,potem powstał terytorializm,państwa,nacje itd.no i jesteśmy w punkcie wyjścia nadal emigrujemy [/quote]

Mała, mylisz pojęcia. Odsyłam do lektury Malinowskiego. Z pewnością nie zajmował się on ewolucją, a pisał dokładnie o tym, co jest wyżej.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
159 Postów
Ewa St
(buu)
Stały Bywalec
Karol.Ky napisał:
[quote]wirtualna napisał:
Karol.Ky napisał:
wirtualna napisał:

8quote]a poczytaj o ewolucji człowieka,człowiek który ewoluował robił broń zdobywał jedzenie migrował na lepsze tereny by to osiągnąć ,potem powstał terytorializm,państwa,nacje itd.no i jesteśmy w punkcie wyjścia nadal emigrujemy

Ty mnie ewolucji nie pouczaj, bo pod zly adres trafilas. Ewolucja jest nauka o szerokim spektrum badan.

Nic dodać, nic ująć.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
679 Postów
EVIL Walander
(EVIL)
Wyjadacz
Karol.Ky napisał:
[quote]wirtualna napisał:
Karol.Ky napisał:
wirtualna napisał:

Nie mów mi o czym chciałam powiedzieć i o czym mówię,bo ja doskonale to wiem ja mówię o ewolucji ,która trwa nadal i bedzie trwała

a ty mi ciśniesz o antropogenezie a to jest nauka o procesie zmian ewolucyjnych prowadzące do powstania człowieka.

poza tym to nie było do Ciebie tylko do retiera
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
991 Postów

(Wacek1)
Maniak
Zabawne jak z powodu indolencji niektorzy żaglują terminologia, wybierajac ta, ktore według nich pasuje do tematu. Wypada chyba najpierw znac terminologie odnoszaca sie do przedmiotu sporu pani wirtualna.

Ja bym odeslal do 2 lektur:
"Istota kultury" Kroebera i " ewolucja jest faktem" J. Coyne - moze dzieki temy przestaniesz mylic pojecia.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
679 Postów
EVIL Walander
(EVIL)
Wyjadacz
buu napisał:
wirtualna napisał:
Karol.Ky napisał:
wirtualna napisał:
retier1 napisał:
buu napisał:
retier1 napisał:
buu napisał:
retier1 napisał:
buu napisał:

absolutnie nie

pewnie do wora?

w związku z tym co...
[/color]

a poczytaj o ewolucji człowieka,człowiek który ewoluował robił broń zdobywał jedzenie migrował na lepsze tereny by to osiągnąć ,potem powstał terytorializm,państwa,nacje itd.no i jesteśmy w punkcie wyjścia nadal emigrujemy

Mała, mylisz pojęcia. Odsyłam do lektury Malinowskiego. Z pewnością nie zajmował się on ewolucją, a pisał dokładnie o tym, co jest wyżej.[/quote]

ledwo nik zmieniłaś a już pyskujesz i wtrącasz się w dyskusję innych ,mała możesz sobie wiesz gdzie znaleźć
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
Karol.Ky napisał:
jasta102 napisał:
a co przygłupy powiecie na film Sztetl
pewnie też czyjaś manipulacja
może ruska, może żydowska
tylko, kto w nim grał polską ciemnotę?

dzieki za przyglupow, to ze mlodsi nie znaczy glupsi.

Ktory Sztetl? Mariana Marzynskiego?
Marian Marzynski jaki jest taki jest.

Dla mnie to wzorzec jak nie krecic filmu dokumentalnego. duzo przeinaczen. Bardzo jednostronny.
Troche nas zohydzil, ba nawet bardzo. Neui wiem dlaczego tak sie na Poslke uwzieli, ale latami Polacy i Zydzi zyli w symbiozie. Choc Zydzi tez nie byli swieci, jak i my.

zakładam, że nikt tu nie oglądał tego filmu
bardzo głośnego, szczególnie w USA
przykładowe trzy sceny
-polski ksiądz katolicki wyłożył sobie alejkę od plebanii do kościoła macewami, czyli płytami nagrobnymi z żydowskiego cmentarza
coby chodząc sobie sutanny w błocie nie ubabrać
- w opuszczonej po wojnie synagodze polscy gospodarze urządzili sobie hodowlę baranów
aj ile to było skowytu jak sowiety urządziły w kościele szkołę, magazyn, albo muzeum
- pytają się starego dziada z jednym zębem, w portkach z rozpiętym rozporkiem i sznurkiem zamiast paska czy mordował żydów
a on odpowiada, że on to nie, ale Malinowski
co ci jeszcze przygłupie dodać
może to, że wbrew twojej opinii Newsweek był uważany za najbardziej prestiżowy tygodnik na świecie, a bycie człowiekiem roku Newsweeka znaczyło więcej niż Nagroda Nobla
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok