Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Jerzy Świerzykał slovian slovian sand vinik Kasia MojaNorwegia John Born (9443 niezalogowanych)
159 Postów
Ewa St
(buu)
Stały Bywalec
wirtualna napisał:
Karol.Ky napisał:
Jasta102 idz ty z tymi swoimi wywodami do newsweeka. Nie nazywaj mnie przyglupem, gdybym nim byl to bym nie robil teraz tego co robie, tylko bym sie produkowal gdzies indziej. Z drugiej stronu chyba niepotrzebnie tu dyskutuje. Szkoda mego czasu...

Wirtualna
Mozesz uwazac, ze Cie nie rozumiem, tak sie zlozylo, ze ewolucja ma dla mnie tylko znaczenie biologicze. Chyba z racji zawodu.

karolu poszerz swe horyzonty

tylko nie wrzucajcie mi definicji horyzontu

Pokuszę się jeszcze na przytoczenie linku do powszechnego źródła informacji w dzisiejszych czasach, całość jest pisana bardzo prostym językiem, przystępnym dla każdego laika, więc powinna Pani zrozumieć. Jeśli potrafi Pani czytać ze zrozumieniem, to nawet taka strona zawiera informacje, że ewolucja to pojęcie z zakresu nauk biologicznych.
pl.wikipedia.org/wiki/Ewolucja
I błąd rzeczowy zdradzający Pani niewiedzę w temacie - człowiek nie pochodzi od małpy, jesteśmy spokrewnionymi kuzynami, mieliśmy wspólnego przodka.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
159 Postów
Ewa St
(buu)
Stały Bywalec
jasta102 napisał:
Karol.Ky napisał:
Jasta102 idz ty z tymi swoimi wywodami do newsweeka.
byłem ponad trzy miesiące i wystarczy
umyłem im ściany kwasem do 12 piętra, tam akurat maja archiwum
jak się przyjrzysz z boku od strony głównego wejścia przy Madison Ave są na marmurach takie zacieki
to moja robota
kwas przeciekł z wyższych kondygnacji
typowe u polskich fachowców
do tego do 42 pietra naprawione narożniki z zewnątrz i wymieniona część cegieł
także mam na koncie znaczny wkład w Newsweeka i jego wielkość

Wyrzucili za kradzież? Czy ścianie nielegalnych imigrantów zmusiło Pana do ucieczki?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
buu napisał:

Wyrzucili za kradzież? Czy ścianie nielegalnych imigrantów zmusiło Pana do ucieczki?

poczucie humoru się poprawia
szkoda, że jeszcze poważne kłopoty ze zrozumieniem tekstu pisanego
po Newsweeku były inne budynki, napisałem gdzieś , że zjazd do Polski
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
159 Postów
Ewa St
(buu)
Stały Bywalec
jasta102 napisał:
buu napisał:

poczucie humoru się poprawia
szkoda, że jeszcze poważne kłopoty ze zrozumieniem tekstu pisanego
po Newsweeku były inne budynki, napisałem gdzieś , że zjazd do Polski

Madison Ave jest w Nowym Jorku w USA, czy aby się mylę? A czy napisałam gdziekolwiek, że do Polski? Są różne kraje łaskawie traktujące imigrantów, m.in Norwegia.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
991 Postów

(Wacek1)
Maniak
[b[quote]]wirtualna napisał:[/b]
z czym masz Karolu problem,była wojna to Polacy zostali mordowani w pierwszej kolejności ,no chyba nie chcesz powiedzieć ,że ten człowiek kłamie, następnie niemcy się rozkręcili .
Chcesz znać prawdę to pytaj u źródła,ja również interesuje się 2 wojną światową ale większość swojej wiedzy posiadam z przeprowadzonych rozmów z ludźmi,którzy przeżyli

Nie chcialem sie znecac, ale coz..
Wyglada na to, ze musisz byc osoba wyjatkowo leciwa( cos ok 70 tki), skoro twoja wiedza o 2 wojnie pochodzi glownie od naocznych swiadkow. Bo jak inaczej zdolalas zdobyc solidna wiedze? Po 50 -60 latach fakty sie zacieraja, przeinaczaja, zostaa postawione w innym swietle i kontekscie. W jaki sposob mozna przeprowadzic weryfikacje takich opowiesci jak nie na podstawie ksiazek i dokumentow? Sama historiografia to tylko maly wycinek skladajacy sie na wiedze historyczna. Zastanawiam sie ilu z twoich rozmowcow bralo udzial w bitwie o Midway, Okinawie, Tobruku, Narwiku? Z jakich zrodel czerpiesz wiedze o tych wydarzeniach?

W innym poscie dezawuujesz ksiazki:
więc zapamiętaj,ze książkę pisze człowiek taki sam jak ten ,który kręci film i to są jego myśli i jego informacje i zapamiętaj jeszcze- im barwniej to zrobią tym lepiej się sprzeda

Ksiazki pisze czlowiek - a te twoje zaslyszane opowiesci to kto przekazl?

Pleciesz, a co gorsza, nadajesz z poziomu mentora. Dzieki bogu, ze nie interesujesz sie Powstaniem Styczniowym.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
3511 Postów

(Karol.Ky)
Maniak
wirtualna napisał:
Karol.Ky napisał:
Jasta102 idz ty z tymi swoimi wywodami do newsweeka. Nie nazywaj mnie przyglupem, gdybym nim byl to bym nie robil teraz tego co robie, tylko bym sie produkowal gdzies indziej. Z drugiej stronu chyba niepotrzebnie tu dyskutuje. Szkoda mego czasu...

Wirtualna
Mozesz uwazac, ze Cie nie rozumiem, tak sie zlozylo, ze ewolucja ma dla mnie tylko znaczenie biologicze. Chyba z racji zawodu.

przesledz moje posty, wiekszosc nie jest zwiazana z moim zawodem. Mysle, ze mam dosc szerokie zainteresowania. A uczyc sie i poznawac lubie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
679 Postów
EVIL Walander
(EVIL)
Wyjadacz
buu napisał:
wirtualna napisał:
Karol.Ky napisał:

Wirtualna

Pokuszę się jeszcze na przytoczenie linku do powszechnego źródła informacji w dzisiejszych czasach, całość jest pisana bardzo prostym językiem, przystępnym dla każdego laika, więc powinna Pani zrozumieć. Jeśli potrafi Pani czytać ze zrozumieniem, to nawet taka strona zawiera informacje, że ewolucja to pojęcie z zakresu nauk biologicznych.
pl.wikipedia.org/wiki/Ewolucja
I błąd rzeczowy zdradzający Pani niewiedzę w temacie - człowiek nie pochodzi od małpy, jesteśmy spokrewnionymi kuzynami, mieliśmy wspólnego przodka.

Teoria wspólnego przodka[edytuj]

Osobny artykuł: teoria wspólnego przodka.
Hipoteza wspólnego przodka (ang. universal common descent), oryginalnie zaproponowana przez Karola Darwina, stanowi, że wszystkie organizmy żywe na Ziemi wywodzą się od wspólnego przodka. Hipotezę tę obecnie uważa się za dobrze popartą obserwacjami. Głównymi faktami przemawiającymi na korzyść tej hipotezy są: uniwersalność kodu genetycznego, jednolitość mechanizmów biochemicznych oraz uniwersalne drzewo filogenetyczne zrekonstruowane z danych molekularnych.

dokształć się dziecko czym jest teoria i hipoteza
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
679 Postów
EVIL Walander
(EVIL)
Wyjadacz
Wacek1 napisał:
[b[quote]]wirtualna napisał:[/b]
z czym masz Karolu problem,była wojna to Polacy zostali mordowani w pierwszej kolejności ,no chyba nie chcesz powiedzieć ,że ten człowiek kłamie, następnie niemcy się rozkręcili .
Chcesz znać prawdę to pytaj u źródła,ja również interesuje się 2 wojną światową ale większość swojej wiedzy posiadam z przeprowadzonych rozmów z ludźmi,którzy przeżyli

Nie chcialem sie znecac, ale coz..
Wyglada na to, ze musisz byc osoba wyjatkowo leciwa( cos ok 70 tki), skoro twoja wiedza o 2 wojnie pochodzi glownie od naocznych swiadkow. Bo jak inaczej zdolalas zdobyc solidna wiedze? Po 50 -60 latach fakty sie zacieraja, przeinaczaja, zostaa postawione w innym swietle i kontekscie. W jaki sposob mozna przeprowadzic weryfikacje takich opowiesci jak nie na podstawie ksiazek i dokumentow? Sama historiografia to tylko maly wycinek skladajacy sie na wiedze historyczna. Zastanawiam sie ilu z twoich rozmowcow bralo udzial w bitwie o Midway, Okinawie, Tobruku, Narwiku? Z jakich zrodel czerpiesz wiedze o tych wydarzeniach?

W innym poscie dezawuujesz ksiazki:
więc zapamiętaj,ze książkę pisze człowiek taki sam jak ten ,który kręci film i to są jego myśli i jego informacje i zapamiętaj jeszcze- im barwniej to zrobią tym lepiej się sprzeda

Ksiazki pisze czlowiek - a te twoje zaslyszane opowiesci to kto przekazl?

Pleciesz, a co gorsza, nadajesz z poziomu mentora. Dzieki bogu, ze nie interesujesz sie Powstaniem Styczniowym.

wacusiu jeśli już coś wycinasz to nie dopisuj do nich swoich insynuacji ....
wytłumaczę Ci iż to było konkretnie do filmiku Karola i jego tematu.....jak to w końcu jest
oglądnij i nie warcz
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
991 Postów

(Wacek1)
Maniak
A gdzie tu insynuacje? To twoje slowa, nie wyjete z kontekstu. Odnosza sie do wiedzy jaka uzyskalas od starszych ludzi czy nie?

A te psio erystyczne argumenty zaczerpniete z bryku o Schopenhauerze zachowaj dla tych co zechca cie sluchac z uwaga.

Ps Raczej obejrzyj niz ogladnij pani uczycielko.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
679 Postów
EVIL Walander
(EVIL)
Wyjadacz
Wacek1 napisał:
A gdzie tu insynuacje? To twoje slowa, nie wyjete z kontekstu. Odnosza sie do wiedzy jaka uzyskalas od starszych ludzi czy nie?

A te psio erystyczne argumenty zaczerpniete z bryku o Schopenhauerze zachowaj dla tych co zechca cie sluchac z uwaga.

Ps Raczej obejrzyj niz ogladnij pani uczycielko.

nie mam ochoty tłumaczyć Ci po raz kolejny jak krowie na rozdrożu
ty sobie musisz koniecznie oglądnąć
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok