Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

polskie mamy w Bergen - Norwegia

Czytali temat:
grzegorz żurek Anna Lec franooooo Magne Jorstad (8929 niezalogowanych)
1 Post

(mariolka)
Wiking
dziewczyny jakie były wasze początki w Bergen???jak sobie poradzilyście ze szkołą swoich dzieci no i oczywiście z językiem, za pare miesięcy przeprowadzam sie do Bergen(narazie jestem w Polsce) i nie moge się już doczekać a z drugiej strony martwię się o dzieci jak sobie poradzą w szkole????POZDRAWIAM i czekam na wasze opinie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(^marta^)
Wiking
Hejka ,
ja jetsem w Bergen od roku juz, ma 2jke dzieci Natalka 4 latka i chodzi do przedszkola a Maya ma 2,5 miesiaca.
w Przedszkolu super jak dla mnie.Natalka oprocz problemow z jezykiem to innych nie ma.Lubi chodzic do przedszkola i jest zadowolona.
Jezeli chodzi o szkole to pewnie dasz dzieci do Nygard skole, co? ale mozesz tez ja dac do normalnej szkoly norweskiej. Szkola i tak musi zatrudnic tlumacza dla twojego dziecka zeby cokolwiek zrozumialo.
Ja jezyka dopiero sie ucze w domku bo moj maz zna. Mam wszystkie rzeczy potrzebne czyli ksiazka i cwiczenia oraz stronka w necie. Nic tylko ryc...a jezyk nie jest taki trudny jak sie wydaje na poczatku ...
a kiedy dokladnie zjezdzasz do "Nas" ?
pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(mariolka)
Wiking
cześć Marta
Ja do Bergen przyjadę w lipcu jak dzieci moje skończą rok szkolny,nie ma sensu im przerywać nauki w trakcie roku.Moja corka chodzi do 5 klasy a syn do 4-tej.Mam troche starsze dzieci od Twoich.Właśnie dowiedzialam się żeby dzieci poslac do N
Nyard skole i tak zrobię niech najpierw nauczą sie norweskiego ,gdybyś mogła powiedziec mi w jakiej dzielnicy Bergen jest ta szkoła , bo chcielibyśmy niedaleko szkoly wynająć miszkanie.Pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(^marta^)
Wiking
Nygard Skole jest w samym centrum Bergen, kolo kosciola katolickiego i szkoly st.Paulo .
A chcecie juz tak na stale przyjechac?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
34 Posty
BASIA S
(basiulka)
Nowicjusz
hej dziewczyny!jestem tutaj nowa!niedawno zalozylam tutaj konto!!chcialabym was przywitac! i serdecznie pozdrowic!
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
4 Posty

(werastrus)
Wiking
czesc dziewczyny.jestem Wera i wlasnie zalogowalam sie.pozdrawiam Was bardzo serdecznie.Jak zyjecie w taka pogode???
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
34 Posty
BASIA S
(basiulka)
Nowicjusz
hej Wera!! jakos ledwo dycham hehe!! ta pogoda jest niestety przygnebiajaca!ciagle pada i ponuro nic sie nie chce!!nie moge sie doczekac wiosny a tym bardziej LATA!!
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(^marta^)
Wiking
Czesc Dziewczyny ,
ja w taka pogode to bym tylka z luzka nie podniosla he he ale trzeba, dzisiaj bylam wkosciele na 15ta wiec jakos sie rozruszalam. Wera I Baska gdzie mieszkacie ?
ja mieszkam na Asane
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
34 Posty
BASIA S
(basiulka)
Nowicjusz
h ej!!Marta!!mieszkam przed bergen!na asane mam ok 30min.jazdy samochodem
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(mariolka)
Wiking
Cześć dziewczyny,ja też jestem nowa na forum.Jeszcze jestem w Polsce ale to juz niedługo.....Pozdrawiam
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok