Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
grzegorz żurek Anna Lec franooooo Magne Jorstad (8665 niezalogowanych)
34 Posty
BASIA S
(basiulka)
Nowicjusz
czesc!pychulku!witamy cie bardzo serdecznie!!zycze szczesliwego rozwiazania!to juz niedlugo zostaniesz mamusia!ja mieszkam przed bergen!mam juz 2,5 letnia coreczke!bardzo serdecznie pozdrawiam!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(^marta^)
Wiking
hej Babeczki dlluuuugo mnie nie bylo :-D
j anazywam sotre ksiezycowow wyspa bo tak tylko skalai wrzosy i trawa hihih
ja mieszkam na Asane to jest 12 km od centrum bergen.
mam 2 coreczki jesna 4 latka adruga 4 miesiace ...
co do szkly w norwegi to nic w sumie nie wiem, dopiero mnie czeka, ale moaj chodzi do przedszkola i niedlugo zrobia jej jakies specjalne zajecia bo chodzi juz 6 miesiecy i ne chce rozmawiac po norwesku
pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Bogdan D
(nikos)
Wiking
witam
sorki , mamą z Bergen nie jestem, ale czy znacie numer do jakieś polskiej księgowej co rozlicza podatki , ja mieszkam i pracuje tu już prawie 4 lata , ale sam rozliczam się dopiero pierwszy raz , bardzo bym był wdzięczny za kontakt
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(mag)
Wiking
Witam wszystkie mamy z Bergen i okolic
Poczytałam wasze posty i sporo tu mnie interesujacych rzeczy. Borykam sie z tematem przeprowadzki. Maz pracuje w Bergen jest w Norwegii od 3 lat i mamy dosc rozlaki. Przez jakis czas bylam na urlopie wychowawczym ale nie zdecydowalismy sie wtedy na przeprowadzke bo sytuacja w firmie meza byla niepewna. Teraz pracuje dla komuny Bergen ale znowu ja zaczelam prace w Polsce i bardzo ciezko byloby mi isc i powiedziec szefowi ze on poklada we mnei swoje nadzieje a ja tymczasem......wyjezdzam. Mam w glowie zamet. Dzieci mamy 3. Dwie dziewczynki w wieku szkolnym. Jedna teraz konczy gimnazjum. Jak wy dalyscie rade z przeprowadzka w sensie technicznym? to kawał drogi wkoncu. Pozdrawiam Was wszystkie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(^marta^)
Wiking
Witaj Mag
Moja przeprowadza byla na calego bo mielismy wynajetego busa VW T4. Samochod byl wypozyczonyan 5 dni po 170 zl.doba, targowalam sie dlatego tak malo. Ale powiem szczerze ze duuzo rzeczy sie nazbieralo. Moj maz jechal z kolego i naszymi rzeczami z klarskrony do bergen i spowrotem.
ale i tak zabieralam swoje rzeczy jak bylam w PL bo wszystkiego nie dalo rady zabrac
Ja wytrzymalam najdluzej 3 miesiace bez mojego meza i powiedzialam :"nigdy w zyciu wiecej!"
to kazdego idnywidualna decyzja a w szczegolnosci jak sie ma takie duze dzieci...ale jak czlowiek chce to nic trudnego...
Powodzenia
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(mag)
Wiking
Dzięki za odpowiedz 170 doba? plus oplata za prom ? i paliwo?
matko.....i zmiescilas tam wszystko? Tak czytam wasze posty i wiekszosc z Was wychowuje maluchy. Ja ciagle w rozterce jak to wszystko zorganizowac. W tym roku juz chyba nie dam rady. Podania do szkol, przedszkola a ja tutaj. Jak jechac to jechac trzeba wszystkie papiery mieć. Czy ktos z was ma dziecko w wieku gimanzjalnym albo szkolnym? Jakie dokumenty trzeba do szkoly zlozyc? Swiadectwo naszej szkoly?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
18 Postów

(szatanik82)
Wiking
basiulka świetne zdjęcie...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
18 Postów

(szatanik82)
Wiking
Witam Serdecznie.....od niedawna jestem tutaj ale widze że miła ekipa na forum Bergen....Na poczatek gorące pozdrowienia dla wszystkich mam i nie tylko.....ja dopier jestem w 15tym tygodniu wiec niebawem również ta przyjemność mnie spotka
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
51 Postów
Nowicjusz
Czesc dziewczyny.Ja mieszkam w NO juz ponad 2 lata,mamy synka 20 miesiecznego. przez ten czas mieszkalismy w Bergen,teraz przeprowadzilismy sie do Askoy.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
52 Posty
Asia ...
(asiula81)
Nowicjusz
Witam.
proponuję spotkanie za tydzień w sobotę o godz 12:00 w Bergen koło fontanny
od strony Radisona,zrobili tam jakis czas temu mała kawiarnie.Chętne niech sie
odzywają.I nie tylko te co mają dzieci!!!Szczerze,to
juz mnie męczy zagladanie na ta strone i sprawdzanie czy któras sie w koncu zdecyduje...Dlatego proponuje spotkanie z duzym wyprzedzeniem,zeby kazda z Was mogła się dostosować,dla mnie godzina nie gra roli.Jeżeli po raz
kolejny spotkanie nie dojdzie do skutku to ja sie wypisuję z tego forum,bo
każda pisze ze chce poznac nowe kolezanki a nic w tym kieruku nie robi!!
Pozdrawiam i czekam na rozwój sytuacji!!!
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok