Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Tomasz Y (3064 niezalogowanych)
604 Posty
Nicole po ojcu
(oppland)
Wyjadacz
Bergen-miasto bardzo piękne,ale i pokazałes te brzydkie jego strony,jak dla mnie to nie są takie złe..rzecz gustu,nie zniechęcaj się i dalej rób to jeśli lubisz,posłuchaj ludzi,którzy przekazuja ci dobre rady w tym temacie a z czasem bedzie co raz lepiej

Wesołych Swiat
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
69 Postów
Roman Sabiat
(sabiat)
Początkujący
cleanbergen napisał:
Niestety nie, ale nad tym pracuję. Wszystko jest robione telefonem HTC One. Zamierzam kupić coś, tylko nie mam pojęcia co wybrać.
Masz u mnie plus za odwagę pokazania bloga
Jak na początkującego wcale nie jest taki dupiaty jak niektórzy sądzą. Knoty robi każdy z nas, ale nie każdy je pokazuje.

Dobrze radzisz sobie z perspektywa

Z wyborem tematu - choć tutaj akurat spieprzyłaś perspektywę
Miotła jest jak kobieta, nie należy fotografować z góry.

Tutaj natomiast mój szacun!
Malo kto potrafi zdobyć się na zdjęcia nocne robione z reki. Fakt, robiłeś telefonem, ale jeśli już raz posmakowałeś Blues'a pozostaniesz przy nim na zawsze.

Jaki sprzęt kupić?
Na tym etapie na pewno nie lustrzankę. Za droga, za ciężka, za skomplikowana.
Przy Twoich zainteresowaniach aparat powinien mieć możliwość:
- wymiany obiektywu,
- ISO przynajmniej 4000
- Wybór jakości: jpeg, RAW
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
45 Postów
Inna Cleanbergen
(cleanbergen)
Nowicjusz
Jak nie łapiesz, o co chodzi to po co komentować. Jeśli ma być "z innej strony", to jest z innej. Fotografowanie Brygenu ze statywu, to może jest i zajęcie dla ciebie. Zawsze będzie dobre zdjęcie.
To taka ogólna odpowiedź/
Jak biegam po mieście, to nie mam czasu bawić się ustawieniami. To są najczęściej foty na żywo i takie mają być. Słodkich i dopracowanych fotek, a nawet przepracowanych jest tysiące. I po co to komu. Rzeczywistość jest jaka jest i taka już będzie.
Za porady dzięki.
Sobiat jesteś wielki/wielka.
Tym co tylko bluzgają, też dziękuję,
Wszystkim świateczne pozdrowienia
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
45 Postów
Inna Cleanbergen
(cleanbergen)
Nowicjusz
Tutaj można do woli komentować:
www.facebook.com/pages/Everydaybergen/389396907814485?ref=hl
W czasie świąt zacznę wrzucać zdjęcia, których nie ma na blogu
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
69 Postów
Roman Sabiat
(sabiat)
Początkujący
cleanbergen napisał:
Sobiat jesteś wielki/wielka.

Bylem przekonany, ze rozmawiam z człowiekiem inteligentnym, a w każdym razie na tyle, aby wiedział iż imię Roman jest męskim imieniem.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
45 Postów
Inna Cleanbergen
(cleanbergen)
Nowicjusz
Jakoś nigdzie w Twoim poście imienia nie zauważyłem. A na profil z braku czasu nie wchodziłem. Bardzo proszę, trochę mniej po polsku - to jest bez osobistych wycieczek, typu myślałem że.... itd. Bądźmy normalni i życzliwi, a świat będzie normalniejszy. Pozdrawiam serdecznie i życzę fajnych świąt, wesołych i sytych. I wolnych od wszystkich niedobrych nastrojów.
Dzięki za pomocne słowa w Twoim poprzednim poście.
Własnie kupiłem Nikona coolpix P510. Megazooma. Jestem zadowolony, także zdjęcia będą się zmieniać na lepsze. Taką mam nadzieję.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
45 Postów
Inna Cleanbergen
(cleanbergen)
Nowicjusz
Oppland - dzięki za komentarz. Też życzę Wesołych i pogodnych.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
45 Postów
Inna Cleanbergen
(cleanbergen)
Nowicjusz
Czy dzisiejsze zdjęcia są juz lepsze?
Zapraszam Pooglądać
everydaybergen.blogspot.no/

Świąteczne pozdrowienia dla Wszystkich. Tych zyczliwwych i Tych mniej życzliwych
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
408 Postów

(maszkar)
Wyjadacz
Przyłączam się do oceny sabiata. A z tymi knotami to jest tak, że nawet profesjonaliści ( obecnie ) stukają setki lub tysiące fotek i z tego wybierają te najlepsze do publikacji. Pomyśl o tym. Jeśli potrzebujesz mogę podesłać coś o obróbce, ponieważ praktycznie każde zdjęcie takiej wymaga. Mam poradnik Keleg'o w sam raz dla Nikona i Photoshopa.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
45 Postów
Inna Cleanbergen
(cleanbergen)
Nowicjusz
Chętnie skorzystam. Bardzo proszę.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok