Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
reklama | kup tutaj »
Czytali temat:
Tomasz Y (3061 niezalogowanych)
3511 Postów

(Karol.Ky)
Maniak
cleanbergen napisał:
Sabiat - czy dla Ciebie wszystko zawsze jest do dupy? Na razie mam to, co mam i na tym się pobawię. Testy - laboratoryjne mają tyle wspólnego z fotografią, co ja z wielbłądem. A na takowego nie wyglądam, nawet z siniakami od poklepywania.
Porady, bardzo proszę - wybierz sobie zdjęcie z bloga i zrób z nim COŚ - ja nie zgłaszam żadnych praw do moich zdjęć. Zobaczymy. Chętnie też wysłucham porady step by step, co robiłeś? Zastosuję w praktyce. może będzie lepiej. OK?

Karol.Ky - no będę ćwiczył. Cały czas to robię. Dzieki za dobre słowo.

A tak generalnie rzecz ujmując, przy jednej okazji powstaje około 200 - 300 zdjęć, z których około 5 jest akceptowalnych. Próbuje różnych ustawien itd.
Czy oglądaliście dzisiejszą wrzutę ze street foto?
Zapraszam
everydaybergen.blogspot.no/

a tutaj zdjęcie z wczoraj, które bardzo mi sie podoba. Pewnie mogło być lepsze?
plus.google.com/u/0/communities/109792381436783410136

Kazda forma sztuki wymaga cierpliwosci i cwiczen... chyba, ze ktos jest geniuszem.
Sabiat, a ty pamietasz swoje poczatki? Nie lepiej doradzic, spokojnie i rzeczowo? Krytyka jest wazna, ale musi byc konstruktywna, bo zla moze zniechecic.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
123 Posty

(jakobi)
Stały Bywalec
Hej,
Hmm, te czarno białe zdjęcia są już dużo ciekawsze. Jeśli jednak bierzesz się za foto blog, to polecam się również rozejrzeć za dobrą platformą dla bloga, bowiem ta z której korzystasz nie wygląda ciekawie i tworzy straszny nieład nie mówiąc o ładnym zaprezentowaniu zdjęc.
Polecam zajrzeć na wordpress.org/ albo inne strony i programy do prowadzenia blogów.
Wordpress jest dość fajną platformą i prostą do nauki a efekty mogą być ciekawe.
Do tego np. jeśli zdecydujesz się na prowadzenie własnego serwera to może to przynieść coś ciekawego.
U mnie strony na wordpressie to www.photo.minnorge.com oraz www.minnorge.com
polecam też zajrzeć na dobry program do katologowania i prostej obróbki zdjęć:
ACDSee Pro , PaintShop Pro albo Adobe Photoshop Elements
Pozdrawiam i życzę wytrwałości w pracy.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
45 Postów
Inna Cleanbergen
(cleanbergen)
Nowicjusz
Witaj Jakobi.
Wordpress, to chyba jeszcze za wcześnie. Tym bardziej serwer. Wybrałem bloggera, bo jest fajnie zintegrowany z innymi narzędziami i stronami w googlach. To chyba lenistwo. Jak masz jakieś porady szczegółowe, to napisz konkretnie, zawsze przecież mogę zmienić szablon!!!!.
Dzięki za pochwałę ostatnich zdjęć. Staram się.
Co do programów to się zastanowię. Właśnie chciałem zacząć od Irfan`a, ale popatrzę na Twoje propozycje. Pozdrawiam

Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
604 Posty
Nicole po ojcu
(oppland)
Wyjadacz
nie jestem zadnym ekspertem fotografii,ale mnie się podobaja,a wiesz za co? za oryginalność tego co łapiesz na zdjęciach.. są pokazane piękne i brzydkie strony miasta,jakiś tam facecik z torbą itp po prostu za oryginalnosc danej chwili wyłapanej przez obiektyw i to własnie jest fajne dla mnie,,,nie ma tej sztucznosci w zdjęciach... fajowe jak to mój synuń mówi... pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
45 Postów
Inna Cleanbergen
(cleanbergen)
Nowicjusz
oppland napisał:
nie jestem zadnym ekspertem fotografii,ale mnie się podobaja,a wiesz za co? za oryginalność tego co łapiesz na zdjęciach.. są pokazane piękne i brzydkie strony miasta,jakiś tam facecik z torbą itp po prostu za oryginalnosc danej chwili wyłapanej przez obiektyw i to własnie jest fajne dla mnie,,,nie ma tej sztucznosci w zdjęciach... fajowe jak to mój synuń mówi... pozdrawiam

oppland jesteś wielki, Chyba pierwszy zwróciłeś uwagę na to co ja chcę na zdjęciach wyłapać. Pozdrawiam

Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
604 Posty
Nicole po ojcu
(oppland)
Wyjadacz
cleanbergen napisał:
oppland napisał:

oppland jesteś wielki, Chyba pierwszy zwróciłeś uwagę na to co ja chcę na zdjęciach wyłapać. Pozdrawiam

Jestem niskiego wzrostu i na klacie nie mam zarostu choc i czasami u kobiet sie podobno on zdarza ja jestem 100 % kobitka... pozdrawiam...
acha i takie zdjęcia są najciekawsze,bo nie raz można wyłapać w nich smutek,radośc,brzydote itp i to jest ciekawe w nich,duzo z takich fotek można odczytac...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
45 Postów
Inna Cleanbergen
(cleanbergen)
Nowicjusz
Takie podejście do fotografii lubię. Ja wręcz nienawidzę wystudiowanych, mocno podrasowanych zdjęć. Pieknych i bez sensu. Wszystko musi być równo, wszystko idealnie.
Życie złapane na ulicy, nawet tu w Norge, idealne nie jest i nigdy nie będzie. Rzeczywistość skrzeczy. Pozdrawiam i jeszcze raz dzięki za głos.

A czy ta kobieta jedząca sałatkę nad śmietnikiem, nie jest fascynująca?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
604 Posty
Nicole po ojcu
(oppland)
Wyjadacz
jest,lecz mi wpadło z tym gosciem z torbą...a tak wogóle to wpadły mi zdjęcia z miasta...dwa inne swiaty,tak jakby to nie było to samo miasto to własnie mnie zauroczyło i zaciekawiło...naprawde...nie mówię jako ktoś znajacy się na foto,bo ja nie mam pojecia czy dobrze zrobione czy zle...ale temat tych zdjęc jak dla mnie bardzo ciekawy...aby tak dalej w tych tematach jakich teraz robisz... zdjęcia podrasowane,nie sa tak ciekawe jak takie własnie z marsza...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
45 Postów
Inna Cleanbergen
(cleanbergen)
Nowicjusz
Więc będziesz miała u mnie na blogu dużo do ogladania. Bardzo się cieszę. Nie wiem czy słyszałaś coś o Urban Exploration. Bardzo mnie to fascynuje. Lubię taki dreszczyk, taką przygodę no i te niesamowite zdjęcia, jakie przy okazji powstają.

Do jakobi - mam już ACDSee, jest OK. To chyba właśnie dla takich jak ja. Wszystko proste i na suwakach. Żadnych warstw i innych przerażających funkcji. Będę korzystał. Dzięki za podpowiedź.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
45 Postów
Inna Cleanbergen
(cleanbergen)
Nowicjusz
Dzięki obiektywowi z dużym zoomem, mogę od tych ludzi stać bardzo daleko i oni nie widzą, kiedy są fotografowani. Dlatego, te swobodne miny.

Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok