Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Jestem nowy - Norwegia

Czytali temat:
Tomasz Y (3059 niezalogowanych)
45 Postów
Inna Cleanbergen
(cleanbergen)
Nowicjusz
Witam serdecznie. Dopiero się tutaj zarejestrowałem i jeszcze troche minie zanim się tutaj rozeznam.
Na poczatek wszystkich z Bergen, i nie tylko chciałbym zaprosić do pooglądania i komentowania mojego fotograficznego bloga z Bergen:
everydaybergen.blogspot.no/
Będę wdzieczny za komentowanie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
5 Postów

(Moona)
Wiking
Czym Ty robisz te zdjęcia ?? Bo chyba nie lustrzanką
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
45 Postów
Inna Cleanbergen
(cleanbergen)
Nowicjusz
Niestety nie, ale nad tym pracuję. Wszystko jest robione telefonem HTC One. Zamierzam kupić coś, tylko nie mam pojęcia co wybrać.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1557 Postów
Gct Kowalska
(Gct)
Maniak
Jeżeli najpierw povzytasz o fotografii, to będziesz wiedział co wybrać. I pamiętaj, ze aby zdjęcie było dobre, to trzeba je wykadrowac.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
991 Postów

(Wacek1)
Maniak
cleanbergen napisał:
:
everydaybergen.blogspot.no/
Będę wdzieczny za komentowanie.[/quote]

Na tym etapie to chyba tylko "Jeb z dzidy" albo fotka.pl
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
670 Postów
Dorota K..
(Jasna)
Wyjadacz
Hilton napisał:
I pamiętaj, ze aby zdjęcie było dobre, to trzeba je wykadrowac.

i jeszcze masę innych rzeczy: odwzorowanie kolorów musi być w miarę rzeczywiste, balans bieli zachowany, trzeba złapać ostrość, no i chyba jedno z najważniejszych rzeczy: zdjęcie musi być odpowiednio naświetlone...

... ale co ja się tam znam.. jak to Hilcia zaraz wyłuszczy w mniej wysublimowany sposób
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
123 Posty

(jakobi)
Stały Bywalec
Co do kolorów, ostrości i innych takich to już różnie ma być ale najważniejsze, żeby zdjęcie miało coś w sobie.
Jeśli zaś kolega porywa się na fotoblog, z takimi zdjęciami, to jeszcze dłuuuga droga przed nim. Ale najważniejsze są dobre chęci...
Więc życzę wytrwałości i mamy tu nadzieję, że za jakiś czas będzie można powiedzieć lepsze słowa
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
5 Postów

(Moona)
Wiking
Na początek wystarczył by Ci nawet Sony Nex allegro.pl/sony-nex-f3ks-srebrny-obiekty...rba-i2866812809.html , albo Canon 550 D allegro.pl/lustrzanka-canon-550d-18-55mm...ena-i2875823175.html którego osobiście mam i jest dobry, przeważnie w komplecie z obiektywem KIT, ale jak będziesz miał wyższe aspiracje, to możesz sobie dokupić: Teleobiektyw, szerokokątny, fisheye, lub typowo coś do portretów bądź zdjęć makro.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
231 Postów
Łukasz Bernaś
(Rzymski82)
Stały Bywalec
po pierwsze i najważniejsze to musisz mieć pomysł. jak będziesz miał chujowe to choćbyś sobie kupił nikona d4 to nic z tego nie będzie. jak na razie to ja nie wiem co ty na tych zdjeciach chciales pokazać. o co na nich chodzi.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
217 Postów
El Mundo
(Matiboy)
Stały Bywalec
co tu dużo mówić, chujowy ten fotoblog, należą ci się zjeby przynajmniej za zamrnowanie naszego czasu

Coś pozytywnego na przyszły rok - nie może być już gorzej !

Wesołych Świąt
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok