1 NOK
Mam sklep internetowy w polsce chce zakupic towar w norweskich sklepach sieciowkach. Jak to wyglada ja wyglada z faktura itp ewnetualne clo czy cos prosze o pomoc
Witam! Jaki bank polecacie do otworzenia konta firmowego? Mam firmę jednoosobową i D-number. Bank DnB niestety odpada ze względy na tymczasowy numer. Pozdrawiam!
Zbigniew Strak
26-04-2016 21:05
za załozenie firmy z Bronnoysundregistrene przyszla faktura na 2 832,00NOK czy ktos wie czy zmienily sie przepisy i teraz za zalozenie firmy sie placi
Czy wynajmując pokój jestem zobowiązany wystawić rachunek co miesiąc czy kontrakt na mieszkanie wystarczy?
Witam chcialbym zalozyc dzialalnosc jako sprzataczka moze ktos wie jak wygladaja formalnosci jakie sie ponosi koszty co miesiac itp
Szukam firmy lub osoby prywatnej która zajmuje pisaniem Biznes Planów dla firm norweskich.
Witam! czy zna ktoś dobrego księgowego z okolic Oslo lub Drammen?
witam może podesłać ktoś linka gdzie znajdę gotowy kontrakt pomiędzy firma-klient na usługi? z góry dziękuje
Witam . czy po zamknięciu firmy jednoosobowej w Norwegii należy się zasiłek dla bezrobotnych , ?
Cortez1 N
07-03-2016 21:42
witam wszystkich Mam firmę w Norwegii i zatrudniam dwóch pracowników .pod koniec 2015 roku byłem 6 tygodni na zwolnieniu lekarskim. NAV nie chce mi wypłacić pieniędzy twierdząc że miałem dochód ...
Witam. Czy ktoś jest właścicielem firmy importowej i sprowadza do Norwegi produkty z Polski bądź Niemiec ? Mam parę pytań. Jestem zainteresowany tym biznesem i szukam wskazówek. Pozdrawiam.
Czy moze mi ktos polecic firme lub osobe prywatna ktora pomoze mi sie rozliczyc z podatku posiadam firme Enkeltpersonforetak ... Wiecej na priv.
Witam. Mam spory problem z podatkiem dochodowym za rok 2014. Od początku... 1.Grudzień 2013 wystawienie ostatniej faktury, wyjazd do Polski (na stałe) Wszystkie podatki, vat itp. uregulowane w ...
Witam, prowadze jednoosobowa firme i chce odliczyc vat od zakupionych materialow. Czy te materialy musza byc uwzglednione w fakturze dla klienta? Chodzi o to, ze klient chce abym mu wysylal kopie ...
Oslo Regnskapskontor AS
12-01-2016 22:15
Witam Czy wypełniał ktoś może wniosek o søknad om endring av eller krav om Skattekort / forkskuddsatt 2015 ?
Witam, Szukam osoby zainteresowanej wspolnym wynajeciem magazynu o powierzchni okolo 200 m2. Magazyn znajduje sie na Fornebu (gmina Bærum) i posiada wysoki sufit, okolo 5 metrow. Mozliwosc wjazdu ...
Witam czy ktoś wie czy można jednocześni prowadzić norweską działalność i pracować na etacie
Dzień dobry wszystkim Jestem masażystką i chciałabym rozpocząć własną legalna działalność w Ski/Vinterbro. Czy ktoś mógłby mi krok po kroku powiedzieć co mam zrobić by legalnie prowadzić swój ...
Masażystka Aleksandra
02-11-2015 13:02
Witam chciałabym założyć wlasna firmę jednoosobową przy sprzątaniu czy jest tutaj ktoś kto mógł by mi pomoc i wytłumaczyć co mam najpierw zrobić?
Hei, polecicie jakis dobry i sprawdzony program do wystawiania faktur?
Mycha Mycha
26-10-2015 11:41
witam chcialbym sie zapytac czy polak moze lowic ryby na kutrze dla norwegii dokladniej chodzi mi o kupno kutra zalozenie firmy i lowienie dla norwegii czy tak mozna prosze o szybkie odpowiedzi ...
Witam wszystkich rodaków na obczyźnie. Oferuję tanie usługi informatyczne na terenie Sem/Tønsberg i ewentualnie w całym Vestfold: - naprawa komputerów, drukarek, telefonów - konfiguracja sieci ...
Konie na sprzedaż w różnych wymiarach, ręcznie zrobione w drewnie, wykonuję też konie na zamówienie na bramy wjazdowe. Kontakt emial: artdesign1980@gmial.com
Czy ktoś mógłby powiedzieć jaki jest całkowity koszt zatrudnienia pracownika przypuśćmy że przy stawce 180 nok/h
Transport międzynarodowy - ponadgabarytowy i niskopodwoziowy Proszę dzwonić w godzinach 8-18 Tel: 799 054 538 transportmiedzynarodowykatowice.pl zapraszam
Mam firme i szukam ksiegowej badz ksiegowego. Czy moglby mi ktos polecic kogos kompetentnego?
Czy jest tu ktos kto jest wlascicielem kliniki stomatologicznej lub pracuje jako assistenttannlege z wlasna firma? Jestem ciekawa +ow i -ow vs. Praca jako ansatt. Wdzieczna za informacje!
MAM PYTANIE CZY KTOS WIE CZY ISTNIEJA DOFINASOWANIA W NORWEGI DLA NOWYCH FIRM I GDZIE MOZNA SIE STARAC ALBO KREDYT DLA NOWO OTWARTYCH FIRM UPRZEJMIE PROSZE O ODPOWIEDZ DZIEKUJE .
Hej hej, czy są tu jakieś osoby które mają swoją firmę w Norwegii? Chcę założyć swój salon kosmetyczny i potrzebuję kilku informacji.. Pozdrawiam Was wszystkich!
Chce kupić w miarę nowego Tourana na firmę. Czy to prawda że od używki nie mogę odliczyć mva nawet jeśli kupię u pośrednika który wystawi mi fakturę? Jeśli nie mogę odliczyć mva to będę się ...
nawiąże współprace z elektrykiem który ma uprawnienia elektryczne i może wystawiac faktury na prace elektryczne.
Czy naprawde tak trudno znaleść księgową lub księgowego w Norwegii? Nikogo nie interesuje zarobek? Może ktoś jednak się odezwie? Pilne i to bardzo
Chcialabym sie dowiedziec czy biuro we wlasnym domu (w mieszkaniu piwnicznym z oddzielnym wejsciem) mozna wliczyc w koszty prowadzenia dzialalnosci jednoosobowej?
Witam .czy ktoś się orientuje jaki jest przedział stawek budowlanych np. demontaż starego poszycia dachu i montaż nowej papy ,kontrłat łaty , rynny i dachówki i jaka jest norma czasowa na 1m2 ?
Witam, czy ktos sie orientuje jakie uprawnienia sa wymagane aby prowadzic firme kafelkarska? Slyszalem cos o kursie na kladzenie membrany. Moze ktos ma jakies informacje ne ten temat.
pawel piotr
27-05-2015 10:16
Witam . Interesuje mnie zagadnienie czy pracując na etacie mogę założyć firmę jednoosobową. Mam Stałą umowę o pracę a potrzebuję mieć firmę żeby rozliczać się z działalności internetowej . Będę ...
gdzie wyrejestrowac firme jedno osobowa.
Witam. Mam pytanie a w sumie to kilka pytań do osób które prowadzą w No małe firmy zajmujące się handlem a w szczególności importem towarów. Myślę o założeniu firmy jednoosobowej, imporcie towarów ...
Witam . Mam pytanie czy w Norwegii mozna otworzyc sklep z e- papierosami . Czy jest to legalna i czy istnieją juz jakieś sklepy .. pozdrawiam Zenon
Jak w temacie szukam ksiegowej/ksiegowego w Oslo ktory nie bedzie kosztowal majatku a jednoczesnie wyknywal prawidlowo swoja prace.
Był ktoś kiedyś na takim szkoleniu ?Warto jechać, dowiem się czegoś? Czy to jakaś wyszukiwarka taniej siły roboczej? Miłego dnia życzę.
Witam. Mam pytanie dotyczace firmy wiekszosc szczegolow juz znam mam jeszcze tylko male pytanie dotyczace firmy jednoosobowej. Jakie sa koszta zalozenia takiej firmy gdyz w internecie krazy ze albo ...
WITAM MAM PYTANIE JAK WYGLĄDA ZAŁOŻENIE FIRMY JEDNOOSOBOWEJ W NORWEGI JAKIE DOKUMENTY SĄ POTRZEBNE MOŻE JAKAŚ STRONA INTERNETOWA BO CZYTAM NA FORUM I RÓŻNIE LUDZIE PISZĄ PROSZĘ O POMOC MOŻE KOGOŚ ...
Mam małą firmę w Norwegii, chciałem zakupić trochę sprzętu budowlanego w Polsce. Mam norweskiego księgowego ale to ja muszę wiedzieć jakie procedury muszę spełnić. Sam chce jechać firmowym autem na ...
Witam. W Polsce prowadzę spółkę działającą w branży stoczniowej i szukam kontaktów z firmami i stoczniami w dla których mógłbym świadczyć swoje usługi. Czy ktoś jest w stanie pomóc w tej sprawie. ...
Dzien dobry. Mam pytanie w temacie firmy, a mianowicie, czy przy zakladaniu działalnosci ( jedna osoba ) trzeba przedstawic biznes plan? Przy okazji: szukam sprawdzonej ksiegowej w Kristiansund. ...
Witam poszukuje dobrego ksiegowego do prowadzenia malej firmy, Bardzo pilne
Witam, mam pytanie. Czy tu w Norwegii jest możliwość założenia firmy mobilnej? Chodzi mi tutaj o firmę w której usługodawca dojeżdza do klienta. I ewentualnie na jakiej zasadzie mniej więcej to ...
Czy ktos wie jakie dokumenty,licencje, kursy lub uprawnienia trzeba posiadac aby otworzyc wlasna firme transportowa w Norwegii (enkeltpersonforetak). Posiadam kategorie C+E , uprawnienia na przewoz ...
Witam forumowiczów ! mam pytanie ? jakie trzeba spełnić kryteria żeby zalozyc firme w Norwegi ,i czy przy załatwianiu formalności muszę być osobiście i czy możne ktoś inny załatwić za mnie te ...
Piotr Kordasiński
07-12-2014 20:36