Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
3026 Postów
Eliza K
(Elise)
Maniak
Przez 15 lat od wypadku jakoś tyrałem fizycznie w fabrykach i jakos dawałem rady. Tutaj w tej fabryce 3 lata. [/quote]

Mimo, ze wyjdzie, ze chce sie klocic, to wyglada, ze jednak dobrze licze - 3 lata pracy w Norwegii. Watpie, czy urzednika z NAV interesuja twoje lata przepracowane w Polsce i nawet nie wiem czy ma taki obowiazek.
Bo przeciez tobie chodzi o pomoc tutaj, a nie tam gdzie pracowales wczesniej przez 12 lat.

I nie, nie jestem urzednikiem. Biurokracja tez mnie mierzi, jak pewnie i kazdego.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
66 Postów
Bogdan Drozd
(Bdrozd)
Początkujący
Elise napisał:
Przez 15 lat od wypadku jakoś tyrałem fizycznie w fabrykach i jakos dawałem rady. Tutaj w tej fabryce 3 lata.

Mimo, ze wyjdzie, ze chce sie klocic, to wyglada, ze jednak dobrze licze - 3 lata pracy w Norwegii. Watpie, czy urzednika z NAV interesuja twoje lata przepracowane w Polsce i nawet nie wiem czy ma taki obowiazek.
Bo przeciez tobie chodzi o pomoc tutaj, a nie tam gdzie pracowales wczesniej przez 12 lat.

I nie, nie jestem urzednikiem. Biurokracja tez mnie mierzi, jak pewnie i kazdego.[/quote]

mam 4 lata w Norwegii 2011,2012,2013,2014. Suma to jest 4.
Dziękuję za pomoc. Od poniedziałku wracam do pracki
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
983 Posty
Dorota Hansen
(HotLips)
Maniak
Bdrozd napisał:
[.[/quote]

Dziękuję za pomoc. Od poniedziałku wracam do pracki [/quote]

Jezeli masz dolegliwe i przewlekle schorzenie oraz oczuwalne bole , to moze ta decyzja miec dla ciebie niezbyt dobre konsekwencje.
Ja radzilabym tobie ponowna konsultacje ze specjalista.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
66 Postów
Bogdan Drozd
(Bdrozd)
Początkujący
DorHan napisał:
Bdrozd napisał:
[.[/quote]

Dziękuję za pomoc. Od poniedziałku wracam do pracki

Jezeli masz dolegliwe i przewlekle schorzenie oraz oczuwalne bole , to moze ta decyzja miec dla ciebie niezbyt dobre konsekwencje.
Ja radzilabym tobie ponowna konsultacje ze specjalista.[/quote]

jestem utwierdzony w przekonaniu, że to chyba jest najwłaściwsza decyzja dla mnie. Wracam do pracy z uwzględnieniem nieprzeciążania ramienia. Niepełnosprawnośc mam stwierdzoną stałą.
Mogę przytoczyć treść pisma, cyt.
""Pasienten har veart utssat for motorsykle ulykke i 2000 og fikk diverse skader med bl. a. brudd av ve. underarm.
Forløpet ble komplisert mad infeksjon. Pasienten ble 5x operert - sist 2002

Nyling ble det tatt røntgen kontroll som viser status etter gjennomgått og tilhelt brudd omtrent midt på underarm med ca. 20 grader feil stilling.
Grunnet dette bør han unngå tungt arbeid. Hans arm kommer aldri til å bli bra og derfor kan han ikke utføre arbeidsopgaver som er belastende for armen.
Siste tiden har han katt relativ tungt arbeid på jobbe hvor han jobber or dette har ført til økende arm lager og behovet for SM.
Det anbefalles at pasienten får tilrettelagt arbeidsopgaver - som ikke overbelaster hans venstre arm"

czemu decyzja powrotu do pracy , miałaby mieć negatywne dla meni konsekwencje?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
983 Posty
Dorota Hansen
(HotLips)
Maniak
W takim razie powinienes porozmawiac z pracodawca na temat zakresu obowiazkow w pracy.
Wydaje mi sie, ze jezeli nadal masz zwolnienie, to mozesz miec dialogmøte miedzy toba, NAV oraz pracodawca - moze to bedzie pomocne w twoim przypadku.

W razie konfliktu z pracodawca co do nowych obowiazkow w pracy idz do zwiazkow zawodowych.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
66 Postów
Bogdan Drozd
(Bdrozd)
Początkujący
Ide na góre z tym w poniedziałek , a jutro zaniose to do NAV, żeby dołączyli do dokumentów.
Nie mam do tej pory podpisanego jakiegoś zakresu obowiązków więc nie bardzo chcę wspominać o tym. Zresztą dokument od lekarza dla pracodawcy wg mnie jest czytelny.
Nie jetem tak długo na zwolnieniu aby doszło do dialogu.
Mam nadzieje, że nie będę musiał znowu iść na zwolnienie z powodu wykonywania przeciążającej ramie pracy.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
66 Postów
Bogdan Drozd
(Bdrozd)
Początkujący
Chcę jeszcze wrócic do mojej fizjoterapeutki żeby coś zaradziła na ten łokieć tenisisty.
Wcześniej jak u niej byłem 2 razy to nie bardzo wiedziała jak rehabilitować przedramie. Chciała poczekać do wizyty u ortopedy. Teraz wiadomo o moim starych złamaniach, ale łokieć tenisisty dalej jest., moze cos na to zaradzi. Wiem ze jescsze moge wziasc blokade
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
30 Postów
Nowicjusz
yoga!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok