Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Nie chcę operacji, ale czym to może skutkować? - Norwegia

66 Postów
Bogdan Drozd
(Bdrozd)
Początkujący
Witam

W 2000 roku w Polsce miałem złamane obie kości przedramienia. Leczony byłem tam w 3 szpitalach.
Przeszedlem kilka skomplikowanych operacji - moja ręka była opisywana przez profesora jako praca naukowa
Miałem liczne komplikacje, infekcje gronkowcem, również zainfekowano mnie najprawdopodobniej w szpitalu wirusem HCV.
W pewnym momencie zastanawiali się nad amputacją kończyny
Ostatecznie po 4 latach leczenia jak powiedział mój niezyjący już profesor - stał się cud, że się mi ręka zrosła - w tamtym czasie miałem ok 50% zrostu , ale musiano mi wyciągnąć płyty z kości, gdyż postępować zaczęła martwica kości.

W tamtym również czasie miałem skoncentrować się na rehabilitacji i strzec ręki jak oka - żeby się jej nic nie stało
Ostatecznie mam kości przedramienia zrośnięte pod kątem 20 stopni, brak jest ruchów rotacyjnych ręki , oraz ograniczenia ruchowe nadgarstka i łokcia.

Teraz po 15 latach "spokoju" z ręką, tutaj w Norwegii zacząłem mieć z nią problemy.
Pracuję ciężko fizycznie w fabryce i ostatnio cierpię na ciągły ból przedramienia spowodowany przeciążeniami w pracy, oraz mam nawracające schorzenia pt łokieć tenisisty.

Ortopeda wysyła mnie do szpitala w Kongsberg żeby mi połamali kości i postarali się ustawić na nowo pod prawidłowym kątem.
Zaznaczył że mogę mieć powikłania, gdyż wcześniej już miałem problemy typu infekcje, stawy rzekome, itp.

Jeśli pójdę na operacje to leczenie może potrwać bardzo długo = latami i stracę najprawdopodobniej pracę.
A przecież i tak zdolny do fizycznej pracy raczej nie będę... Gdyż moje przedramię jest już tak zdeformowane i pozbawione połowy mięśni, że jakbym je Wam pokazał to mogło by wywołać u niektórych efekt wymiotny.
Czuję się jak mięso armatnie. Przerzucany od specjalisty do specjalisty, a w rezultacie specjaliści chcą mi łamać rękę i poddawać olbrzymiemu ryzyku.

nie wiem co robić? nie spałem z tego powodu już 2 noc
We wtorek mam być w Kongsbergu na operacje mam termin
Nie wiem jak uniknąć tej operacji

pomocy rodacy!

Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
862 Posty

(6e6)
Maniak
Bogdan, nie idz na operacje, przysla Ci poznij tylko giro. A na powaznie znajdz sobie lekarza ktry wysle Cie na rente a nie w fabryce zaginasz
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
66 Postów
Bogdan Drozd
(Bdrozd)
Początkujący
co Ty? , jestem za młody na rentę.
Obawiam się ze te giro o którym piszesz, to może być oczywistością.
Obawiam się też że zrobię tu coś głupiego ala breivik bo już sobie sam nie radze, tak an przyszłośc zeby dało to systemowi i tym konowałom do myslenia
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1262 Posty
pawel piotr
(wrzeszczot)
Maniak
idz na zwolnienie przeciez sie martwisz depresja cie dopadla
a renta nie zalezy od wieku tylko od zarobkow
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
66 Postów
Bogdan Drozd
(Bdrozd)
Początkujący
jestem na zwolnieniu z powodu niesprawnej reki.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
66 Postów
Bogdan Drozd
(Bdrozd)
Początkujący
sam idz na rente
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1262 Posty
pawel piotr
(wrzeszczot)
Maniak
to niech cie przekwalifikuja
na tlumacza
albo spikera
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
Bdrozd napisał:
sam idz na rente
za wożenie gazet u Ahmeda renta mu się nie należy
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
66 Postów
Bogdan Drozd
(Bdrozd)
Początkujący
yhym, mówisze że on ze szarej strefy i nic mu się nie należy.

A ja byłem w szpitalu. Ale operacja się nie odbyła ze względów na duże ryzyko powikłań.
Poszedłem do lekarza i chce mi dać friskmelding til arbeidsformidling - tłumaczyła, że przez pierwsze 3mce otrzymuje sykepenger, a póżniej jetem zarejestrowany w NAV jako poszukujący pracy i otrzymuje dagpenger.

Nie wiem co mam robić. Przecież ja z tym schorzeniem nie wrócę do pracy. Całe życie byłem fizolem.
Znajomy straszy mnie, że jak wyczerpie dagpenger będę na ulicy.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
66 Postów
Bogdan Drozd
(Bdrozd)
Początkujący
no bo jak niepełnosprawny ma znaleźć prace?
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok