Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
5 Postów
Paweł Bober
(lamadzo)
Wiking
Hej, dzwoniłem do UDI, Pani powiedziała mi że w takiej sytuacji zarejstrują mnie jaka osobę poszukującą pracy na 6 miesięcy. Czy takie pozwolenie wystarczy w NAV? To jest dokument registreringsbevis? Jak to im dostarcze to będę mógł ubiegać sie o zasiłek? Prosze żeby ktoś sie wypowiedział, będę wdzięczny. Dzięki.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
86 Postów

(hunter2525)
Początkujący
To powinno im wystarczyć tak pracujesz to wystawiają to samo i jest ono ważne dopóki masz prace niby. Niech Ci wystawią papier i złóż wniosek elektronicznie ze skanami wszystkiego oraz pozwolenia i niech płacą robaczki bo się za cwane zaczynają robić te norki jak mają coś zapłącić to zawsze pod górkę robią. Pozdrawiam.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
5 Postów
Paweł Bober
(lamadzo)
Wiking
Okej. Dzięki wielkie!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
18 Postów
merymont
(merymont)
Wiking
Kolega Paweł Kolo ma jakieś dziwne informacje albo w Stavanger faktycznie tak łatwo wszystko załatwić..
to tymczasowe pozwolenie jako osoba poszukująca pracy polega tylko na tym, ze dostajesz podpis na kopii twojego paszportu, zeby byl ślad, ze byles i probowales sie zarejestrowac ale nie spelniales warunkow (tj nie miales pracy).. przynajmniej u mnie tak to wyglądalo, z registreringsbevis nie mialo to nic wspolnego i nigdzie tego nikt na poważnie by nie wzial..
nie wiem też skąd pomysł, ze nie trzeba załatwiac pozwolenia na pobyt.. to się załatwia od razu, tym bardziej jak sie ma prace...a te trzy miesiace to raczej traktowalabym jako czas na zalatwienie tych pozwolen, w szoku jestem, ze tego nie zalatwiles jak miales prace i w dodatku myslales, ze nie potrzeba
generalnie bez umowy o prace na tym spotkaniu na policji nic konkretnego nie ugrasz, ale jezeli masz wypracowana odpowiednia kwote to moze dadza Ci ten zasilek.. ale skoro piszesz, ze pracy nowej nie znajdziesz bo nie ma, to nie wiem po co tu siedziec, na zasilku chcesz żyć ? a jak się skonczy zasiłek to zawiniesz manatki i do Polski? moze jednak praca jest tylko trzeba poszukać ?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
86 Postów

()
Początkujący
nvm
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1655 Postów
Kasia K
(KasiaKacz) Online
Maniak
Tak, Rejestracja pobytu w Norwegii to registreringsbevis a pozwolenie na pobyt oppholdstillatelse.

Oferty Pracy w Norwegii ( każdego dnia pojawiają się nowe): www.mojanorwegia.pl/ogloszenia_o_prace/strona1.html?order=dn

Powodzenia!
Zgłoś wpis
2 Posty

(Janusz rybak)
Wiking
KasiaKacz napisał:
Tak, Rejestracja pobytu w Norwegii to registreringsbevis a pozwolenie na pobyt oppholdstillatelse.

Oferty Pracy w Norwegii ( każdego dnia pojawiają się nowe): www.mojanorwegia.pl/ogloszenia_o_prace/strona1.html?order=dn

Powodzenia!

A moze pani zurnalistka napisac do ktorego posta raczyla odpowiedziec? Nijak nie widze pytanie o oppholdstillatelse. Moze to o jakiego murzyna z Afryki sie rozchodzi czy jak? Ludzie powiadojom, ze z EØS/EFTA owego druku nie trza.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok