Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Już jest! Polsko-norweski

Kalendarz 2025

Sprawdź
Autopromocja
566 Postów
HeartB
(HeartB)
Wyjadacz
Kamson88 napisał:
Hehe prawda w oczy kole.... Juz ja nie bede co pytal co ty masz i co zawdzieczasz norwegii skoro piszesz TWORCZOSC przez F i u,, tfurczosc\"
Nie zazdroszcze Ci twej tfurczosci bo pewnie masz jej w sobie tyle co znajomosci Jezyka Polskiego... Patriota hhehe
Wstydzmy sie i wytykajmy palcami takich jak on!!!!

-------
Prymitywie, wiesz co to kalambur slowny???
TFU-rczosc... Jeszcze jasniej? Z kim ty portasie po zawodowce chcesz sie potykac? Haha.... zmien kanal. Zamilcz, kobieto.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
5 Postów
Kamil Kamsonik
(Kamson88)
Wiking
Wyjscie z sytuacji??... Nie da sie wyjsc z sytuacji osobie l ptasim mozdzku...
Bez sensu jest ta rozmowa... Chcialem wbic Ci do glowy przynajmniej podstawowe wartosci czlowieka lecz zapomnialem ze nie da sie tego zrobic osobie u ktorej mozgojady wymieraja bo nie maja juz co jesc... Wierze w to ze dostaniesz kolejnego kopa od zycia, dwa razy wiekszego niz dostales i moze w koncu zrozumiesz wartosc ludzka... W sumie wiem ze do takich ludzi to nie trafia....
Szkoda mi Twych rodzicow... Takiego synka chyba kazdy by sie wstydzil....
A teraz juz odpocznij od kompa i nie siedz 24 h szukajac postow zeby komus dojechac...
Zacznij po prostu swietowac w Twoim domowym zaciszu...
Czyli Ty i Kieliszek wodki... Wesolych Swiat
Pozdro
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
11 Postów
Barbara Jarzabek
(basia242)
Wiking
Wiem ,masz rację że najważniejsza jest rodzina i znajomi.Ale czasami człowiek liczy na odruch współczucia i empatii do drugiego(bynajmniej ja taka jestem).Często pomagałam ,jeśli tylko mogłam,a teraz sama potrzebuje tej pomocy.Cóż spróbować zawsze warto.Pozdrawiam Cię i życzę zdrowych i pogodnych Świąt.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
11 Postów
Barbara Jarzabek
(basia242)
Wiking
Hejka Wiking.Nie było moim celem wywołanie sprzeczki.Tylko odruch desperacji.Pozdrawiam Cię i wszystkiego dobrego życzę.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
11 Postów
Barbara Jarzabek
(basia242)
Wiking
Witam.Czyli radzisz nauczyć się języka norweskiego?I myślisz że byłoby łatwiej?
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
3258 Postów
boj fra oszlo
(bojfraoszlo)
Maniak
basia242 napisał:

Nauka języka norweskiego może potrwać kilka lat...
...zawody w których poszukujesz pracy są juz ,,obsadzone,, ludżmi z Europy śr/wsch ,którzy juz trochę ,,dukają,,...
..obecnie znam osoby ,ktore chcą wracać bo nie są w stanie odlożyć żadnych pieniędzy,pracując 37,5 h tygodniowo...
..w internecie zapraszają do NO, to jest absurd i wprowadzanie ludzi w bląd
...wysokie płace i jeszcze wyższe koszty utrzymania, to jest rzeczywistość..
oooosobiście odradzam,dla Twojego dobra...
...Ps.sorry za ten śmingus dyngus
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
11 Postów
Barbara Jarzabek
(basia242)
Wiking
Witaj HeartB.Przepraszam że dopiero teraz piszę ale nie codziennie mam czas na pisanie.Sory ,nie było moją intencją wywołanie sprzeczki i burzy na forum.Po prostu miałam nadzieje że ktoś mi pomoże ,jakiś altruista.Więc radzisz żeby nie starać się o prace tutaj w Norwegii.Faktycznie nawet fachowcy mają problem?No cóż trudno,sprubować warto było.Pozdrawiam i życzę zdrowych i pogodnych Świąt.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
566 Postów
HeartB
(HeartB)
Wyjadacz
bojfrauszlo napisał:
basia242 napisał:

Nauka języka norweskiego może potrwać kilka lat...
...zawody w których poszukujesz pracy są juz ,,obsadzone,, ludżmi z Europy śr/wsch ,którzy juz trochę ,,dukają,,...
..obecnie znam osoby ,ktore chcą wracać bo nie są w stanie odlożyć żadnych pieniędzy,pracując 37,5 h tygodniowo...
..w internecie zapraszają do NO, to jest absurd i wprowadzanie ludzi w bląd
...wysokie płace i jeszcze wyższe koszty utrzymania, to jest rzeczywistość..
oooosobiście odradzam,dla Twojego dobra...
...Ps.sorry za ten śmingus dyngus

--------
Najwybitnieszy expert w tych sprawach na forum - czyli ja - celniej by tego nie ujal. Witaj w clubie, Boy.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
566 Postów
HeartB
(HeartB)
Wyjadacz
basia242 napisał:
Witaj HeartB.Przepraszam że dopiero teraz piszę ale nie codziennie mam czas na pisanie.Sory ,nie było moją intencją wywołanie sprzeczki i burzy na forum.Po prostu miałam nadzieje że ktoś mi pomoże ,jakiś altruista.Więc radzisz żeby nie starać się o prace tutaj w Norwegii.Faktycznie nawet fachowcy mają problem?No cóż trudno,sprubować warto było.Pozdrawiam i życzę zdrowych i pogodnych Świąt.
-------
Basiu, Norwegia i altruizm... To to samo co biale niedzwiedzie i Sahara. Nigdy tu takie cos - poza masochistyczna wizja zbawiania dolnej czesci globusa przez Norwegow -, nie wystepowalo. Dotyczy to tym bardziej tutejszych Polakow ledwo dyszacych finansowo lub udajacych, ze tak nie jest. Sedno ich egzystencji na tym tu polega. Inne teorie to pic na wode... herosow z Myszynca.
Basiu, Norwegia obudzi sie ze snu zimowego w maju, bierz auto, kogos z angielskim i jezdzij po firmach produkcyjnych. Najlepiej w poniedzialek lub wtorek... byc moze jakis Polak lub Litwin bedzie na tyle schlany po weekendzie, ze nie pojawi sie w pracy. I wtedy Ty..... Powodzenia.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
566 Postów
HeartB
(HeartB)
Wyjadacz
basia242 napisał:
-------
Nie trac ani chwili ani zlotowki na nauke norweskiego. Albo dostaniesz prace z komunikatywnym angielskim.... albo wcale nie dostaniesz. Nie jestes w grupie dla ktorej szansa zwiazana jest z jezykiem.Bez urazy.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok