Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Czytali temat:
iwona kolodziej katarzyna barbarewicz Jacek Kowalski Magda Kowalska Monik Kucmierz aniulka30 Grzegorz Makiewicz Monika Grzybowska (6240 niezalogowanych)
125 Postów
...... ......
(gosiaaurelia)
Stały Bywalec
hahaha Fajne
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
125 Postów
...... ......
(gosiaaurelia)
Stały Bywalec
Imperator ale co ty mi tu opowiadasz bajki, nie mozna miec dwoch obywatelstw mowie o Norwegii i Polsce...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2524 Posty
K T
(Imperator1988)
Maniak
Smieszne pisanie ze zmiana imienia ma cokolwiek wspolnego z honorem czy farbowaniem sie Tak jakby Putin uzywal Wladimir gdy dzialal w Niemczech.

Farbowac to sobie mozesz najwyzej wlosy co by cie nadal gierman chcial i se jakiejs innej folkenorski gotowej pod giermancem sie ulozyc niewznalazl Smieszne jak probujesz zmniejszyc swoj kompleks piszac cos o honorze do innych jak to TY lezysz pod GIERMANCEM i nic tego niezmieni cokolwiek bys nienapisala HAHAHA

PS. Oczywiscie ze mozna miec dwa obywatelstwa bo mam i moja matka ma rowniez a ojciec niechcial norweskiego paszportu bo mu niepotrzebny wiec ma tylko Polski. Najlepszym dowodem ze moge glosowac zarowno do Sejmu jak i do Stortinget.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
125 Postów
...... ......
(gosiaaurelia)
Stały Bywalec
To bylo do mnie?? chyba nie....do Lidne?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
125 Postów
...... ......
(gosiaaurelia)
Stały Bywalec
A ja wlasnie ostatnio pomagalam kolezance, i powiedziano nam ze nie mozna miec dwoch. Z Polskim sie zegnasz, i ma zaliczyc dod 300h norweskiego. Plus dokumenty itp.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
125 Postów
...... ......
(gosiaaurelia)
Stały Bywalec
Chyba ze sie tu urodziles moze kiedys bylo inaczej nie wiem. Wiem, tyle co mi przekazano.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2524 Posty
K T
(Imperator1988)
Maniak
Wiadomo ze nie do ciebie tylko do tamtej folkenorski ktora leczy sobie kompleksy po tym jak ja gierman obraca.

A co do obywatelstwa to mowic ci moga wiele rzeczy lecz mozna miec 2 obywatelstwa bo mam i wiele osob ma. A fakt faktem przypadkiem sie urodzilem w Norwegii w Molde w 1988mym ale wtedy nikt nie mial obywatelstwa bo rodzice wrocili do Polski gdzie mieszkalem do 1997mego i potem wywiezli mnie tu spowrotem. I po 7miu latach moglem normalnie dostac norweski paszport i Statsborgerskap. Bez zadnych kursow z norweskiego bo chyba im za dowod wystarczylo swiadectwo z Ungdomsskole i VGS z 6 z norsk skriftlig i z norsk muntlig
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
125 Postów
...... ......
(gosiaaurelia)
Stały Bywalec
acha no tak...Moja kolezanka musi zaliczyc bo jest tu od 10lat.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3656 Postów
Anna Bak
(Lindemans)
Maniak
Skoncz sie osmieszac farbowancu

Jak zaczynasz o komplekasch, to napisz jakie kompleksy kieruja farbowancem, ktory wstydzi sie i wyrzeka swojego polskiego imienia i nazwiska ? Nie masz za grosz honoru i juz go nie bedziesz mial. Twoje argumenty o moim mezy Norwegu nijak sie maja do tematu . Nawet jesli bym kiedys chciala miec norweski paszport (poki co nie planuje), to bedzie w nim moje polskie imie i nazwisko. A wracajac do meza, to przynajmniej prwadziwy, a nie podrabiany

Z ciebie, to juz "ni pies, ni wydra". Wydaje ci sie, ze Norwegowie bardziej cie szanuja wiedzac, ze to Polak co sie przefarbowal i Norwega udaje ?

Juz raz cie zapytalam i ponawiam- dlaczego czules sie az tak bardzo marny i nic nie warty, by miec godna prace w Norwegii, jako Polak ? Wielu Polakow ma swietna i dobrze platna prace w Norwegii, zachowujac swoje prawdziwe, polskie nazwiska - szczerze mowiac twoj przytpadek jest pierwszy, z jakim sie spotkalam przez wiele lat w Norwegii. Uciekac sie do oszustwa, by zostac urzedniczyna....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2524 Posty
K T
(Imperator1988)
Maniak
Juz ci mowilem cos o farbowaniu powtarzal nie bede. Moze GIERMAN ci przypomni.

Po drugie nazwisko mam niezmienione jedynie imie do norweskiego paszportu i niczego sie niewyrzeklem bo zawsze poza praca uzywam Polskiego i takie same mam jedynych dokumentach ktore uwazam za prawdziwe czyli Polskim Paszporcie oraz Polskim Dowodzie Osobistym. A co do twoich kompleksow to wlasnie wszystkim w temacie jest ze lezysz pod prawdziwym GIERMANEM wrogiem naszej rasy i cieszysz sie ze tym co jest napisane na papierku probujac zapomniec o rzeczywistosci

Ja jestem dumnym Slowianinem tak samo jak byl nim Putin bedac w swoim czasie w Niemczech. A co do szacunku norskow hahaha mam gdzies ich szacunek mnie nieobchodzi. Jedyny kontakt jaki z nimi mam jest w pracy i jedynym zadaniem tego kraju jest wyplacanie mi pensji tak jak dla Putina liczyly sie tylko informacje jakie mogl pozyskac.

A co do samopoczucia to mam bardzo dobre tylko poprostu jako kapitalista jesli widze statystyke tego jak imie wplywa na szybkosc kariery lub wysokosc pensji to byloby finansowo nierozsadne aby jakis kawalek papieru mial mi przeszkadzac w drodze na szczyt. Ja nie aspiruje do jakichs tam posadek takich o jakich myslisz ja zamierzam dostac sie na sam szczyt inntektstoppen a do tego kazdy element musi byc perfekcyjnie przygotowany. Bycie embetsmann to jedynie malutki kroczek na poczatku drogi kapitalisty do kapitalu
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok