Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Odzyskaj nadpłacony podatek z Norwegii

Reklama

3 Posty
ryszard zenon maciejewski
(ryszardm1954)
Wiking
POzdrawiam skontaktuj sie z Wojciechem Milczukiem tel.kom. do Polski 691378423 lub do zakladu 846169365 Robia domy w Polsce i stawiaja w Norwegii. Stawiali dom mojemu szefowi jest bardzo zadwolony. Widzialem tych ludzi przy pracy znaja sie na tym. Sam zastanawiam nad budowa ale Polsce jestem juz po 50. Powodzenia w budowie Ryszard z Undrumsdalveien.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
77 Postów
Karolina Zając
(KarolinaZajac)
Początkujący
A ja mam takie pytanie czy da się wybudować dom w Poslce mieszkajac za granicą? Pytam się bo zastanawiamy się nad czymś takim. Tutaj pracujemy
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
188 Postów
Angelika Mojak
(Angela22)
Stały Bywalec
Teoretycznie tak. Ale praktycznie to niestety jest tyle oszustów i krętaczy ze jak nie dopilnujesz to wycisną ciebie jak cytrynę. Tyle się słyszy ze kasa wpłacona a robota nie zrobiona albo zrobiona na odpierdziel. Lepiej jednak jakby ktoś był na miejscu co dopilnuje.
Na pewno łatwiej będzie z jedna firmą. Skontaktuj się z nimi: greenhomes.pl/ Firma wykonuje domy prefabrykowane. Ich budowa trwa o wiele krócej niż technologią tradycyjną.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
22 Posty
holdigreti
(holdigreti)
Wiking
Witam. Czy to prawda że od tego roku obowiązkowa jest rekuperacja ? Może ktoś się orientuje w tym temacie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
73 Posty
orime
(orime)
Początkujący
Rekuperacja to nie tylko komfort, chociaż tak jest.. bo słaba wentylacja to senność, bóle głowy, brak koncentracji, nawet omdlenia.. czy warto nawet jeśli nie daje oszczędności 20% jak podają producenci WARTO najlepiej z entalpią (poziom odzysku wilgoci).. filtry wymiana, ale to problem braku filtra wstępnego na czerpni (musi tam być!!) Obojętne czy z GWC (gruntowy wymiennik ciepła) czy bez ma być filtr wstępny.. wymiany filtrów tak, ale też kupcie motoryzacyjne środki do czyszczenia filtrów.. ozonowanie przewodów - ozonator kosztuje 200 -300 zł i jest , na 20 minut do centrali i przewietrzyć dom .. kochani ZAWSZE WART.. przy czerwoni posadżcie kwitnące rośliny..
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
2 Posty
kirlock
(kirlock)
Wiking
Ogólnie.
Zewnętrze

Konstrukcja zewnętrzna z belki 48x198
Na konstrukcji płyty asfaltowe w celu wzmocnienia i zapobieganiu przewiewaniu ( zamiast foli)
Potem panel zewnętrzny impregnowany. 19x198

Wewnątrz.

Izolacja z wełny mineralnej 20 cm
Na to folia. Na folie listwy poziome i 5 cm wełny.
na wykończenie karton gips.

Sufit belka konstrukcyjna 48x198
Pomiędzy wełna 20 cm i gips

Ściany działowe belka 48x73 i w to wełna

Dach belka konstrukcyjna podwójne 48x148 w to wełna 30 cm
Na dach dachówka betonowa.

Ponadto zawsze możesz zamówić tanie materiały z rabatami aliexpress www.dziennik.pl/kody-rabatowe/aliexpress i zaoszczędzić dużo pieniędzy.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
12 Posty
miralsa
(miralsa)
Wiking
Ja się zdecydowałam na rekuperacje, w lato będzie chłodno i komarów nie będzie, dodatkowo będzie kontrolować poziom wilgotności.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok