Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Jak podkablować firmę zatrudniającą na czarno? - Norwegia

8 Postów
Tadeusz B
(Kalik)
Wiking
Jak w temacie.
Pracuję w firmie która zatrudnia oprócz nas legalnych firme pośredniczącą która z kolei zatrudnia ludzi na czarno. Nie tylko polaków. Po kilku już latach myślę że czas ich podkablować .
Tylko jak to zrobić aby nie wydało że to ja zrobiiłem ?
wszelkie skuteczne formy mile widziane.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
810 Postów
Maniak
Kalik napisał:
czas ich podkablować

No ........ uwazaj, to bardzo ryzykowne.
A co bedzie jak Oni postanowia "resetowac"?

BTW
W kazdym razie bawienie sie w "konfidenta"
jest dla mnie bardzo NIEAPETYCZNE,
a moze sie dla "konfidenta" okazac "niezdrowe".
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
20 Postów
Gabriel Bąk
(Gab)
Wiking
Konfidencie...znikaj, pókiś żyw i cały!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
2235 Postów
Anders B
(AndersB)
Maniak
Jeżeli nie ma problemu z wypłatą i są to w miare rozsądne pieniądze to jaki to ma sens? przecież nikt nikogo nie zmusza
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
skontaktuj się z ziziakiem zyskowskim
on to za ciebie załatwi
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
62 Posty

(duska)
Początkujący
Czyzby najszybciej odezwali sie ci co zatrudniaja na czarno?
najlepiej opluc kogos i zwyzywac od konfidentow, a pozniej sie smiac, ze ktos glupi jest i robi na czarno. A moze tamci zwyczajnie boja sie ruszyc temat, a osoba piszaca ten post chce stanac w ich obronie? Moze chce uswiadomic pracodawcow oszustow i zlodziei, ze wlasnie tacy sa? Pazerni na kase i wyzyskujacy innych. Czy wyzysk nie jest karalny?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
38 Postów

(Haniia)
Nowicjusz
duska ,nie jeden oklask a 100,za odwage)))))))
Zgłoś wpis
Oceń wpis:4  
Odpowiedz   Cytuj
48 Postów
kasia xxxxx
(google)
Nowicjusz
i ja muszę się tu wypowiedzieć bo każdy kij ma dwa końce ale masz rację najpierw jest nagonka na pracujących na czarno potem na odwrót czyli co niektórzy lecą jak wiatr zawieje. a ja myslę że gdyby wszyscy reagowali na wyzyskiwaczy którzy zatrudniaja ludzi na czarno dzis wszyscy mielibyśmy legalną pracę i byłoby to całkiem normalne. a tak wszyscy siedzimy i tylko pieprzymy ale nic nie robimy i tym samym dajemy przyzwolenie na takie zatrudnienie. a ludzie którzy stoją pod scianą bedą pracować bo często nie mają wyboru bo mają rodziny i dzieci na utrzymaniu bo maja długi bo mają choroby w rodzinie i jeszcze pewnie tysiąc innych powodów aby przyjąć taką pracę a inny wykorzystują trudną sytuację i zatrudniają na czarno i wiedzą że tak można bo każdy siedzi cicho jak szczur. Gdyby wszyscy buntowali się temu i przeciwsawiali może byłoby inaczej.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
2842 Posty
iksiński igrek
(retier1)
Maniak
Kalik napisał:
Jak w temacie.
Pracuję w firmie która zatrudnia oprócz nas legalnych firme pośredniczącą która z kolei zatrudnia ludzi na czarno. Nie tylko polaków. Po kilku już latach myślę że czas ich podkablować .
Tylko jak to zrobić aby nie wydało że to ja zrobiiłem ?
wszelkie skuteczne formy mile widziane.

a nie prościej zadzwonic do ichniej inspekcji pracy i u źródła sie dowiedzieć czy miałbyś ponieść z tego powodu jakieś konsekwencje?
Zrób jak ci twój rozum i sumienie mówi , i miej gdzieś te pieprzenie o konfidentach
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
google napisał:
dzis wszyscy mielibyśmy legalną pracę i byłoby to całkiem normalne.
ale to już było
i nie wróci więcej
BYŁO
nawet milicja zatrzymywała na chodnikach przechodniów i sprawdzała, czy mają wbitą do dowodu pieczątkę zatrudnienia
pieprzone komuchy pojąć nie mogą, że aby system funkcjonował i był szacunek dla pracy, to musi być praca i na biało i na czarno i bezrobotni muszą być, i nieroby muszą zdychać z głodu, ewentualnie zastrzeleni na miejscu przy próbie kradzieży
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok