Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
25 Postów

(fish_hs)
Wiking
A ja np powiedziałem do swojego szefa wprost i w oczy, że jeżeli nie przestanie oszukiwać ludzi, których zatrudnia to postaram się żeby ktoś z urzędu się nim zajął.
Poskutkowało, pomimo tego, że jest Grekiem i raczej ciężko wszystko do niego trafia.

Czasami faktycznie nie ma wyboru i trzeba pracować na czarno, lub za nawet nie minimalne pieniądze.
ALE
Moim zdaniem, jeżeli ktoś przyjeżdża do Norwegii bez podstawowej znajomości chociaciażby jęz angielskiego a później liczy na cud z nieba i na pomoc NAV to takim osobom nie współczuję i nie pomagam. Bo to przez nich ludzie, którzy uczciwie pracują kilka lat mają później trudności z załatwieniem czegokolwiek i otrzymaniem należnych im świadczeń.

Polacy - nie patrzcie na to, że 100NOK/h Wam się opłaca. Przyjechaliście do jednego z najdroższych krajów na Świecie! Miejcie swoją godność i dostosujcie się do stawek jakie są tutaj.

Jeżeli nie potraficie się porozumieć, nie macie doświadczenie lub po prostu jesteście niekumaci to przykro mi - ale wracajcie skąd przyjechaliście. Emigracja nie jest dla każdego.

Pozdrawiam

Paweł
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1189 Postów

(Izzy)
Maniak
retier1 napisał:
kryss napisał:
czy uszczesliwianie kogos na sile ma jakis sens?
uszczesliwiony i tak pewnie tego nie doceni, moze na tym zyska a moze straci.
jesli komus dobrze jest tak jak jest,to niech sobie dalej tak zyje,
a jesli bedzie chcial cos zmienic,to tez problemu nie ma,wlasny los w we wlasnych rekach.

wg. mojego skromnego zdania najlepsze co mozna zrobic to USWIADOMIC BARANOW JAK SA W ROGI WALENI...,pokazac im jak jest na legalu ,i co moga zrobic zeby zmienic swoja sytuacje.
a co oni z ta wiedza zrobia / pewnie nic/ to juz bedzie ich decyzja.
beda chcieli cos zmienic to zmienia,
nie to nie, ich sprawa.

Czy w tym temacie idzie o podkablowanie tych co pracują ...czy tych co zatrudniają?

Co to da te uświadamianie ......może jeszcze zaczniemy uświadamiać i usprawiedliwiać tych co na tym zarabiają? No bo jakby nie było dają zarobić
Normalnie śmiech na pustej sali,ale gdy jakiś nowy i zielony sie pyta mniej lub więcej sensownie to byście zjedli go z kopytami.

wszystkich podpieprzyć jak leci a co z tymi głodnymi dziećmi i chorymi babciami
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1189 Postów

(Izzy)
Maniak
nikt nie powinien normalny pracować na czarno na to decydują się idioci, nawet jeśli robią to na chwilę i tyle
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
Izzy napisał:
nikt nie powinien normalny pracować na czarno na to decydują się idioci, nawet jeśli robią to na chwilę i tyle
aaaaaaaaaa
normalni jak nie mają, to załatwią sobie zasiłek
jego mać z tą waszą komuszą normalnością
a zasiłek to daje rząd albo państwo
broń Boże, że to jest zabierane z kieszeni innym
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
812 Posty

(optimus reaktywacja)
Maniak
jasta102 napisał:
Izzy napisał:
aaaaaaaaaa

Masz racje - taka mentalnosc. Wole system hired and fired. Niestety trzeba leciec za ocean.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2840 Postów
iksiński igrek
(retier1)
Maniak
Izzy napisał:

Gdyby nie było tych zatrudniających,to i tych drugich też....więc?
I nie byłoby skamlania tutaj ....pomóżcie rodacy ! A to nie kto inny tylko oferujący taką prace , w WIĘKSZOSCI ich tu ściągają. I nie ma tu nic do tego głodne dziecko czy chora babcia.
Nie powiesz chyba że nie rozumiesz tej zależności?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
jasta102 napisał:jego mać z tą waszą komuszą normalnością

Powiedzmy , że tego tekstu nie łapię ... Jasta , oraz załóżmy , że nagle i na trwałe ludzie przestali brać zasiłki / o których tak płaczesz /.
---
Czy uważasz iż wtedy Państwo obniżyło by podatki ...!? . Ja osobiście wątpię .
---
Tak czy siak , Podatek Będziesz/my ... PŁACIĆ i raczej wyższy niż niższy .
Jak Forsa nie pójdzie na zasiłki , to zostanie skierowana na jeszcze jednego SUPER NOWOCZESNEGO MYŚLIWCA BOJOWEGO ...!
---
O...ooo...!!!
---
Osobiście jestem za forsą na zasiłki niż na broń ... a tylko takie są opcje ...
A może się Mylam !?
ECH...
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1189 Postów

(Izzy)
Maniak
jasta102 napisał:
Izzy napisał:
aaaaaaaaaa

nie wiem o czym mówisz bo nigdy na zasiłku nie byłam i nie mam zamiaru być jak to mówi moja koleżanka ......wszyscy narzekają na bezrobocie a ty zawsze masz jej za dużo
nawet w norge mężowi nie chce się iść po to na dzieci ,bo niby nie przepadnie ....no chyba że przepadnie ....
najważniejsze było inne rzeczy pozałatwiać skatte i tp. by było legalnie i tak w pl 31 wypowiedział umowę a 1 ma w nor więc można wszystko a jeśli jeden z drugim na dzień dobry szuka na czarno to znajdzie.

a gdzie zasada albo ty ruc.....albo ciebie ruc....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
gabriel napisał:
jasta102 napisał:jego mać z tą waszą komuszą normalnością

Powiedzmy , że tego tekstu nie łapię ... Jasta , oraz załóżmy , że nagle i na trwałe ludzie przestali brać zasiłki / o których tak płaczesz /.
---
Czy uważasz iż wtedy Państwo obniżyło by podatki ...!? . Ja osobiście wątpię .
---
Tak czy siak , Podatek Będziesz/my ... PŁACIĆ i raczej wyższy niż niższy .
Jak Forsa nie pójdzie na zasiłki , to zostanie skierowana na jeszcze jednego SUPER NOWOCZESNEGO MYŚLIWCA BOJOWEGO ...!
---
O...ooo...!!!
---
Osobiście jestem za forsą na zasiłki niż na broń ... a tylko takie są opcje ...
A może się Mylam !?
ECH...

gdyby nie zbudowali stadionów, kawałka autostrad, lotnisk i hoteli na Euro a dali na zasiłki, to
wiekuista biedota już by to przejadła, piardła, pomlaskała
a gówna w chwili obecnej płynęły by Odrą, Wartą, Narwią, Bugiem i Wisłą do Bałtyku
aaaaaaa
budowa broni wszelkiego rodzaju jest w zasadzie jedynym bodźcem rozwoju cywilizacji ludzkiej
gdyby nie broń, to najprawdopodobniej nie dożyłbyś swojego obecnego wieku gdzieś tam w norze pod borem lasem
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1660 Postów
kryss d
(kryss)
Maniak
Izzi-" a gdzie zasada albo ty ruc.....albo ciebie ruc...."
moze byc jeszcze wzajemna masturbacja...
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok