Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
29 Postów
Przemek Przemko
(79przemo)
Wiking
No nic moge sie tylko z Toba zgodzic,bo nawet w wikipedii nie moglem znalezc dokladnej definicji pomocy soclalnej.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
79przemo napisał:
No nic moge sie tylko z Toba zgodzic,bo nawet w wikipedii nie moglem znalezc dokladnej definicji pomocy soclalnej.
Szukasz nie tam gdzie trzeba .
Ponadto co da Tobie sama sucha definicja , skoro jest to specyficzne i indywidualne podejście Państwa do jednostkowego problemu w danym konkretnym przypadku .
---
Nie wszystko da się przełożyć z Polskiej Polityki Socjalnej na Norweską .
---
Tu masz trochę wiadomości na te tematy
www.nav.no/systemsider/S%C3%B8k?querypar...konomisk+st%C3%B8nad
---
A tu z kolei oficjalne Norweskie definicje do większości przypadków
lovdata.no/cgi-wift/wiftglosok?BASLT=on&...on=S%F8k&PROS=02
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1557 Postów
Gct Kowalska
(Gct)
Maniak
79przemo napisał:

Szukales na norweskich stronach? Po wpisaniu hasla "økonømisk stønad" wyswiela sie wszystko w temacie wraz z definicja.
Ponadto Norwegia ma inny system niz Polska i tak jak napisalam wczesniej barnetrygd, kontantstøtte, bostotte, overgangsstønad, dagpenger i inne to nie jest pomoc socjalna. Socjal jawi sie w Norge jako pomoc tym, ktorzy nie maja na chleb i nazywa sie to ØKONOMISK STØNAD.
Forstår du?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8 Postów
Tadeusz B
(Kalik)
Wiking
czy czytanie ze zrozumieniem jest aż tak bolesne dla co niektórych.
Czy ja gdzieś napisałem że robie na czarno?
czy ja napisałem że chcę ich podjebać bo mi się marzą nadgodziny?
O 15 odbijam kartę i pierdoli mnie czy firma ma zrobioną robotę czy nie. Nadgodzin mam całkiem w chuj. Będzie z 2 godziny miesięcznie. Podatek płacę od całego mojego dochodu a nie jak co niektórzy jebiący za 80 koronek za godzinę a mający do powiedzenia wiele ale bez sensu aby tylko popieprzyć o dupie maryni (przepraszam Marynię jaśli ją obraziłem )
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1660 Postów
kryss d
(kryss)
Maniak
czy uszczesliwianie kogos na sile ma jakis sens?
uszczesliwiony i tak pewnie tego nie doceni, moze na tym zyska a moze straci.
jesli komus dobrze jest tak jak jest,to niech sobie dalej tak zyje,
a jesli bedzie chcial cos zmienic,to tez problemu nie ma,wlasny los w we wlasnych rekach.

wg. mojego skromnego zdania najlepsze co mozna zrobic to USWIADOMIC BARANOW JAK SA W ROGI WALENI...,pokazac im jak jest na legalu ,i co moga zrobic zeby zmienic swoja sytuacje.
a co oni z ta wiedza zrobia / pewnie nic/ to juz bedzie ich decyzja.
beda chcieli cos zmienic to zmienia,
nie to nie, ich sprawa.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
18 Postów

(jeżak)
Wiking
wiele osób zaczyna na czarno lub mniejsze stawki,szukając lepszych warunków,skoro ci z gara nie wyjadają a sam masz tyle że ci starcza,to co cię obchodzą ci na czarno. po cichu byś podjebał ale żeby na legalu podjebać brak odwagi cywilnej typowe zachowanie szuji
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1189 Postów

(Izzy)
Maniak
kryss napisał:
a jesli bedzie chcial cos zmienic,to tez problemu nie ma,wlasny los w we wlasnych rekach.

wg. mojego skromnego zdania najlepsze co mozna zrobic to USWIADOMIC BARANOW JAK SA W ROGI WALENI...,pokazac im jak jest na legalu ,i co moga zrobic zeby zmienic swoja sytuacje.
nie to nie, ich sprawa.

przecież widać jak się kończy uświadamianie baranów-zostaniesz po prostu ich wrogiem nr 1 albo oszustem bo chcesz ich pracy pozbawić wyczują momentalnie spisek
tak jak już ktoś to powiedział zostawić ich samym sobie jeśli tak lubią być dymani
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1189 Postów

(Izzy)
Maniak
jeżak napisał:
wiele osób zaczyna na czarno lub mniejsze stawki,szukając lepszych warunków,skoro ci z gara nie wyjadają a sam masz tyle że ci starcza,to co cię obchodzą ci na czarno. po cichu byś podjebał ale żeby na legalu podjebać brak odwagi cywilnej typowe zachowanie szuji

o właśnie mówiłam o tym........ oj jeżyk
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2840 Postów
iksiński igrek
(retier1)
Maniak
kryss napisał:

nie to nie, ich sprawa.

Czy w tym temacie idzie o podkablowanie tych co pracują ...czy tych co zatrudniają?

Co to da te uświadamianie ......może jeszcze zaczniemy uświadamiać i usprawiedliwiać tych co na tym zarabiają? No bo jakby nie było dają zarobić
Normalnie śmiech na pustej sali,ale gdy jakiś nowy i zielony sie pyta mniej lub więcej sensownie to byście zjedli go z kopytami.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
812 Posty

(optimus reaktywacja)
Maniak
Kalik napisał:
czy czytanie ze zrozumieniem jest aż tak bolesne dla co niektórych.
Czy ja gdzieś napisałem że robie na czarno?
czy ja napisałem że chcę ich podjebać bo mi się marzą nadgodziny?
O 15 odbijam kartę i pierdoli mnie czy firma ma zrobioną robotę czy nie. Nadgodzin mam całkiem w chuj. Będzie z 2 godziny miesięcznie. Podatek płacę od całego mojego dochodu a nie jak co niektórzy jebiący za 80 koronek za godzinę a mający do powiedzenia wiele ale bez sensu aby tylko popieprzyć o dupie maryni (przepraszam Marynię jaśli ją obraziłem )

Wiec jedynym motywem jest " podjebanie dla podjebania" Jestes najgorszym rodzajem konfidenta.

Kurwa, nawet kapo w obozie mial cos z tego, ze byl chujozom. Ty jestes konfidentem z urodzenia a do tego frajerem, ktory nic z tego nie ma.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok