Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
1 Post

(Hilton)
Wiking
alma78 napisał:
Ja brałam akty urodzenia dzieci i karty szczepień . Do google , powiedz , do czego były Ci potrzebne zaświadczenia z kościoła ??
Pytanie nie było do mnie ale te zaswiadczenia moga byc potrzebna np. jak chce sie zapisac dziecko do szkółki sobotniej na religie. polska mentalnosc juz taka jest, ze musisz miec ze soba segregator zaswiadczen, jesli chcesz rozmowy z księdzem. Checi nie wystarcza W Norwegii w "normalnych "warunkach", wystarzczy ze powiedziałaby sie ze dziecko chodziło na religie wczesniej i chce aby kontynuowalo.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(060677)
Wiking
DO ANNE. wez akt urodzenia dziecka przetlumacz na angielski albo norweski , karta szczepien dziecka . Jezeli bedziesz miala legalna prace dostaniesz na dziecko 970 kr rodzinnego ale jako ze wychowujesz dziecko sama dostaniesz takzwany zasilek 1+1 czyli 970 razy dwa. pozatym bedziesz placila mniejszy podatek . a zeby dziecko zapisac do szkloy nic nie trzeba oprocz karty szczepien , nawet person numer nie jest potrzebny.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
48 Postów
kasia xxxxx
(google)
Nowicjusz
do HILTON dziekuje za odpowiedz w moim imieniu własnie to miałam pisac a poza tym mialam to bo dziecko szło w tym roku do pierwszej komuni wiec pomyslałam że sie przyda i faktycznie przydalo sie a poza tym w doświadczenia wiem ze lepiej wziąsc jeden papier za duzo niz jeden za mało mi te dokumenty które miałm ułatwiły po prostu życie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
48 Postów
kasia xxxxx
(google)
Nowicjusz
ach i teraz mi sie przypomniało ja miałam akt małżeństwa który w mojej sytuacji się przydał tak sobie mysle wszelkie akty zgonów i rozwodowe tez pewnie są potrzebne
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(ANNE)
Wiking
Czy moge zarejestrowac sie w UDI nie majac jeszcze legalnej pracy? Jako osoba poszukujaca pracy.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
ANNE napisał:
Czy moge zarejestrowac sie w UDI nie majac jeszcze legalnej pracy? Jako osoba poszukujaca pracy.Jasne ,że możesz ...
Jednak nie musisz ..oczywiście do trzech miesięcy ode ostatniego oficjalnego / potwierdzonego / przekroczenia granicy Państwowej z Norge..

I tak można w kółko... pobyt do trzech miesięcy ..wyjazd na zakupy do Szwecyji potwierdzenie wjazdu do Norge i znowu do trzech miechów...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(ANNE)
Wiking
Co musze wtedy zabrac ze soba do tej rejestracji? Jakie dokumenty?
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(ANNE)
Wiking
Mysle ze ta rejestracja bedzie mi potrzebna......poniewaz dziecko idzie tu do szkoly....
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(SAS)
Wiking
060677 napisał:
DO ANNE. wez akt urodzenia dziecka przetlumacz na angielski albo norweski , karta szczepien dziecka .

Takie dokumenty jak akt urodzenia dziecka dostawalo sie za darmo w urzedzie stanu cywilnego na druku unijnym i nie trzeba bylo placic za tlumaczenie tego na angielski czy norweski. O ile pamietam musialem tylko wypelnic maly druczek aby wpisac w jakim celu jest mi to potrzebne. Wielojezyczny akt urodzenia dziecka dostalem po 5 minutach.

Mysle, ze nadal tak jest...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
Nadal tak jest, bo ostatnio prosilam moja mame, aby wziela akty urodzenia dzieci z USC i przysłała mi je, nie bylo problemów, nic nie płaciła. Dostala na miejscu.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok