Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Michal2212 Magdalena Magdalena (4876 niezalogowanych)
1 Post

(iks)
Wiking
Gama podała miły temat,ale doszło do równouprawnienia.
To i tak nie zle ,bo myślałem ,że skończy się na seksie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(gawronek80)
Wiking
a co Ty masz na myśli?skąd ja mam to wiedzieć?
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1434 Posty

(gama28)
Maniak
Grzes203 napisał:
martcool napisał:
Dareknorge napisał:
Odkad kobiety walcza o rownouprawnienie jest bardzo ciezko znalesc prawdziwa kobiete. Teraz chca przywileje jakie maja norwezki i poskie kobiety. GDZIE TE KOBIETY Z TAMTYCH LATTTTTTTTT??????????

A jakie to kobiety dokladnie? Dajace sie ponizac i wykorzystywac? Czy to znaczy, ze kobieta, ktora walczy o rownouprawnienie juz nia nie jest?To kim jest?

Ależ ciekawy temat
Chciałbym zapytać o jakież to równouprawnienie walczycie?
Nie chcecie iść wcześniej na emeryturę? Chcecie podnosić ładunki cięższe niż 30kg? Może chcecie aby Wam drzwi przed nosem zamykano? Albo kręci Was wnoszenie lodówki na trzecie piętro po schodach?
Nie dalej jak dwa dni temu dowiedziałem się od Norwega że nie powinienem pomagać dziewczynom w ciężkich pracach ponieważ tu jest RÓWNOUPRAWNIENIE.
Jakoś nie widzę w tym wszystkim pozytywów o które warto kruszyć kopię.
Zwykła nuda i przekora przez Was przemawia.
Życzę jednak abyście kiedyś wygrały tą batalię, będzie mi lżej w życiu.

Grzes z całym szacunkiem, ale nie to miałam na myśli.
Raczej szacunek i partnerstwo! Równe prawa, ale nie wyłączajmy rozsądku! Równie dobrze mogłabym zacząć tupać nogami, że noworodkowi bardziej potrzebny jest ojciec niż matka, że to on powinien karmić piersią, może nawet to dziecko urodzić! Anatomicznie, fizjologicznie i psychologicznie jesteśmy inni, ja temu nie zaprzeczam! Nie będę nosiła worków po 50 kg, ciągnęła kabli i robiła wielu innych rzeczy. Nie oczekuję również od faceta, że spełni się jako pełnoetatowy opiekun do dziecka! Po prostu szanujmy się w tej inności, doceniajmy wkład pracy, jaki każdy wnosi w rodzinę! Kobieta nie "siedzi" w domu, ona w nim pracuje! Niech ktoś to w końcu zauważy. Tak się w życiu czasem składa, że kobieta wykonuje prace najgorsze, niewidoczne, niedoceniane. Mężczyzna nie dostrzega, nie docenia, a często ubliża... Nikt nie podziękuje, ba, nawet nie dostrzeże, że dziesiąty raz starła jego mocz z deski klozetowej, że piąty raz wyniosła szklankę, codziennie wrzuca śmierdzące skarpetki do prania... Nie raz czuje się, jakby ktoś wymierzał jej policzek za policzkiem. Ma własne pieniądze, ale mniejsze. Mniejsze czyli gorsze... Czasem nie ma ich wcale, a potem smutek i poniżenie, bo musi prosić o łaskę... Niejedna mogłaby dostawać pieniądze z NAV na dziecko na swoje konto, jako płacę, rekompensatę za trud, a mężczyzna je zabiera... A co powiedzieć o mężczyźnie, który zapłatę raty za dom traktuje jako "wielkie COŚ" a równowartość tej raty wydana na jedzenie z konta jego małżonki jest "wielkim NIC", bo ona nie może poszczycić się dowodem wpłaty za DACH NAD GŁOWĄ!!!
To są przykłady z życia kilku rodzin. Można by je mnożyć.
Gdzie podziali się mężczyźni, którzy potrafiliby tak przynajmniej słowem rozpieścić kobietę, żeby te wszystkie rzezy wykonywała z pasją, radością???
Cytat z Polaka, którego raz jedyny spotkałam: "Każdy ma nasrane do głowy. Tylko, że facetowi otwierają czaszkę jednemu raz na tydzień, jednemu raz na miesiąc i ładują szuflą gówno... Kobietom za to otwierają czaszkę codziennie i ładują, ładują gówno..." Może to i miało być śmieszne... Ale dla kogo?
Zbyt wiele razy ostatnio spotkałam się z traktowaniem kobiety, jako człowieka gorszej kategorii, zbyt wiele... Przykłady można by mnożyć i mnożyć, ale po co?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
549 Postów
Grzegorz K
(Grzes203)
Wyjadacz
Jeśli chodzi o wymienione przeze mnie czynności to chętnie dam się podrapać jeśli któraś "wyzwolona" ma ochotę mnie w tym zastąpić (w ramach równouprawnienia oczywiście)
Jak już pisałem próba doścignięcia mężczyzn w niektórych dziedzinach jest tylko chęcią zaspokojenia zachcianek, nie bacząc na konsekwencje.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
83 Posty

(lacrima)
Początkujący
iks napisał:
Kierowca- kobieta -dobra jedna na dziesięć.
Menadzer?- dobra jedna na dziesięć.
W pracach fizycznych to już w ogule nie ma mowy.
Może pielęgniarka,ok,renowator powierzchni płaskich,księgowa,kasjerka,sekretarka,kucharka,ot to zawody dla kobiet.
W dalszym ciągu jedna na dziewięciu daje radę chłopakom

Glebokie ;D gdzie to sobie wytatuowales??? Ale musze przyznac Ci racje w jednej kwestii - w pracach fizycznych Wam niedrownujemy, Wy zostaliscie po praostu do tego stworzeni

ah i jakze mi niezmiernie przykro ze trafiales na takie kobiety
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(iks)
Wiking
Ptaszynko,to napisz ile zarabiasz?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
83 Posty

(lacrima)
Początkujący
iks napisał:
Ptaszynko,to napisz ile zarabiasz?

Ptaszku ja nie pracuje... wykorzytuje napotkanych na drodze facetow - takie hobby ;D dla kasy to tylko kradne i zabijam - weic zarobki moje uzaleznione sa od zlecenia

A tak serio Gama bardzo madrze to napisalas... tylko niestety nie wszyscy potrafia to zrozumiec

Grzes... to zabrzmialo jak zaproszenie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(iks)
Wiking
Ja właśnie zmieniłem orientację seksualną.
Nigdy nie dopuszczałem do siebie kobiet.Bo one zawsze wcześniej chciały się dobrać do mnie,wykorzystując moje zdolności.
Takie to są kobiety.Wejść,zagarnąć to co się im nie nalezy i wyjść.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
512 Posty
ania s
(ania_s)
Wyjadacz
cosik panowie mylicie rownouprawnienie z brakiem kultury bo to ze mamy rownouprawnienie to nie znaczy zeby kobicie drzwi przed nosem zamykac
co do prac fizycznych, to tyle na ile warunki fizyczne pozwalaja chyba nie? tak na logike to ja nawet sobie nie wyobrazam 30 kg podniesc, max 10, wg bhp czy innego takiego 20. w kazdym razie kobiety tez moga pracowac w typowo meskich zawodach bo czemu nie?
tematem bylo zeby czasem chlop obiad ugotowal, tak sam z siebie... a tu juz od razu atak z powietrza ze tylko baby do garow

gama na 200procent sie zgadzam z toba
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(gawronek80)
Wiking
hej Gama! Uważam,że masz rację z tym , o czym napisałaś, ale to nie ma sensu...Oni czyli faceci tego nie rozumieją, nie widzą...bo i nie chcą!!! I nie ma sensu żeby o tym mówić, a nawet krzyczeć do mężczyzn...im sie wydaje,że pieniądze i to,że czasami albo częściej zarabiają więcej to to jest wszystko. Nie wiem co daje im powód do takiego myślenia, ale uważam,że możesz wybrać jedną drogę czyli trwać i robić to wszystko nie mówiąć nic (no, ale cierpliwość ma swoje granice) albo pozostać sama ze świadomością,że wszystko co zrobisz to zrobisz sama i dla siebie.Nie mówie, bo i zdażaja się mężczyźni, którzy to dostrzegają i szanują, no ale ...
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok