Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
reklama | kup tutaj »
Czytali temat:
(2834 niezalogowanych)
1564 Posty
Maniak
Pissprat napisał:
Dobra ,dobra,a pózniej na piwo,i jeszcze jedno,a potem dobra moja ,dobra twoja.
Lądujemy w izbie i pogłębiamy tematy filozoficzne,lub fizjologiczne.

Jak to później? Za zawracanie tyłka sprawami zawodowymi w sobotnie popołudnie, musisz postawić karną kolejkę dobrej wódki jeszcze przed egzaminem, jury musi mieć jakiś napęd. Jesli zdasz, to z radości musisz postawić kolejne kilka kolejek. A ty co? Dwa piwa?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
65 Postów
Pokin Pokinowicz
(Pissprat)
Początkujący
Wracając do tematu.
Smoleńsk,Tragedia,Warszawa,Tłumy przed pałacem prezydenckim,oglądając je w TV i widząc tylko te jasne twarze,polskie twarze,pojawiła mi się taka myśl,że tam byli Tylko polacy!,żadnych murzynów,żadnych azjatów.
Przykładowo inny kraj:Francja,tam byłaby mieszanka.
Nie prawdaż.I pod tym względem Polska to wyjątkowy kraj.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1434 Posty

(gama28)
Maniak
Pissprat, tu jest link do tego artykułu, ale nie jestem pewna, czy jest tam cały
www.nie.com.pl/art23094.htm
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1564 Posty
Maniak
Pissprat napisał:
Wracając do tematu.
Smoleńsk,Tragedia,Warszawa,Tłumy przed pałacem prezydenckim,oglądając je w TV i widząc tylko te jasne twarze,polskie twarze,pojawiła mi się taka myśl,że tam byli Tylko polacy!,żadnych murzynów,żadnych azjatów.
Przykładowo inny kraj:Francja,tam byłaby mieszanka.
Nie prawdaż.I pod tym względem Polska to wyjątkowy kraj.

Muszę się z tobą zgodzić, fakt tam byli "Tylko polacy", wielu rasistów, ksenofobów, homofobów i ślepo wierzących w bajkę o złotej kaczce. Ciekawe, co powiedziałby na twoją wypowiedź mój czarnoskóry kolega z podwórka, Polak z urodzenia. Zapewne nic, bo co tu mówić, można tylko uśmiechnąć się z politowaniem. Poza tym, w Wawie mieszka sporo kolorowych imigrantów, tworzą też getta, podobnie jak białoskórzy przedstawiciele emigracji wewnętrznej, którzy utrzymują się dzięki życiu w stolicy, ale nie zamierzają się integrować, tworzą ziomkowstwa, plują na miasto, które ich żywi.

PS.
   Zdecydowanie wolę iść na piwo z murzynem, niż z rasistą, przynajmniej nie będzie dyskusji o wyższosci niektórych kolorów.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
290 Postów

(agnieszkaj81)
Stały Bywalec
KsiezniczkaDaga napisał:
Zawsze zastanawiało mnie jak to jest,tak łatwo mówimy ze nie lubimy jakiejś narodowości ze są brudni itd...Ale jezeli tylko Norwedzy dadza nam odczuć ich rasizm w stosunku do nas już jest nie fajnie...
Agnieszko mam nadzieje ze nigdy nie spotkasz Norwega który powie po co ona tu przyjechała ja tak nie lubie Polaków bo ....

Spotkalam sie z czyms takim.Norwedzy czesto zartuja z Polakow.Ogolnie wynika,ze maja nas za gorszych.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1371 Postów
Barbara H
(barbara67)
Maniak
agnieszkaj81 napisał:
KsiezniczkaDaga napisał:
Zawsze zastanawiało mnie jak to jest,tak łatwo mówimy ze nie lubimy jakiejś narodowości ze są brudni itd...Ale jezeli tylko Norwedzy dadza nam odczuć ich rasizm w stosunku do nas już jest nie fajnie...
Agnieszko mam nadzieje ze nigdy nie spotkasz Norwega który powie po co ona tu przyjechała ja tak nie lubie Polaków bo ....

Spotkalam sie z czyms takim.Norwedzy czesto zartuja z Polakow.Ogolnie wynika,ze maja nas za gorszych.

Ja sie osobiscie z takim nastawieniem do pl. nie spotkalam ( przez ponad 20 lat !) i nie sadze, zeby to bylo "ogolne" nastawienie no. do pl.

Spotykam sie czesto z wrecz przeciwnym nastawieniem tzn. moi koledzy odbieraja moja znajomosc pl. jako atrybut i cos ekstra - chociazby poszukiwania w internecie tematow / info. szkolnych - ja moge z rowna swoboda poslugiwac sie zarowno platformami w jez no. jak i pl.

Pozatym mysle, ze pl. sa postrzegani jako ludzie effektywni i wszechstronni
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok