Strona korzysta z plik贸w cookies

w celu realizacji us艂ug i zgodnie z Polityk膮 Prywatno艣ci. Mo偶esz okre艣li膰 warunki przechowywania lub dost臋pu do plik贸w cookies w Twojej przegl膮darce.

Przejd藕 do serwisu

kr

Kredyt got贸wkowy w Norwegii

Eff. rente 15,82%, 100 000 kr. over 5 氓r, etablering 950 kr., Tot. 142 730 kr.

Eff. rente 15,82%, 100 000 kr. over 5 氓r, etablering 950 kr., Tot. 142 730 kr.

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • 脜lesund, M酶re og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Tr酶ndelag, Norwegia
  • Br酶nn酶ysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bod酶, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, 脴stfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • 脜lesund, M酶re og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Tr酶ndelag, Norwegia
  • Br酶nn酶ysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bod酶, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, 脴stfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Czytali temat:
(2994 niezalogowanych)
1564 Posty
Maniak
Pissprat napisa艂:
Dobra ,dobra,a p贸zniej na piwo,i jeszcze jedno,a potem dobra moja ,dobra twoja.
L膮dujemy w izbie i pog艂臋biamy tematy filozoficzne,lub fizjologiczne.

聽聽聽Jak to p贸藕niej? Za zawracanie ty艂ka sprawami zawodowymi w sobotnie popo艂udnie, musisz postawi膰 karn膮 kolejk臋 dobrej w贸dki jeszcze przed egzaminem, jury musi mie膰 jaki艣 nap臋d. Jesli zdasz, to z rado艣ci musisz postawi膰 kolejne kilka kolejek. A ty co? Dwa piwa?
Zg艂o艣 wpis
Oce艅 wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
65 Post贸w
Pokin Pokinowicz
(Pissprat)
Pocz膮tkuj膮cy
Wracaj膮c do tematu.
Smole艅sk,Tragedia,Warszawa,T艂umy przed pa艂acem prezydenckim,ogl膮daj膮c je w TV i widz膮c tylko te jasne twarze,polskie twarze,pojawi艂a mi si臋 taka my艣l,偶e tam byli Tylko polacy!,偶adnych murzyn贸w,偶adnych azjat贸w.
Przyk艂adowo inny kraj:Francja,tam by艂aby mieszanka.
Nie prawda偶.I pod tym wzgl臋dem Polska to wyj膮tkowy kraj.
Zg艂o艣 wpis
Oce艅 wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1434 Posty

(gama28)
Maniak
Pissprat, tu jest link do tego artyku艂u, ale nie jestem pewna, czy jest tam ca艂y
www.nie.com.pl/art23094.htm
Zg艂o艣 wpis
Oce艅 wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1564 Posty
Maniak
Pissprat napisa艂:
Wracaj膮c do tematu.
Smole艅sk,Tragedia,Warszawa,T艂umy przed pa艂acem prezydenckim,ogl膮daj膮c je w TV i widz膮c tylko te jasne twarze,polskie twarze,pojawi艂a mi si臋 taka my艣l,偶e tam byli Tylko polacy!,偶adnych murzyn贸w,偶adnych azjat贸w.
Przyk艂adowo inny kraj:Francja,tam by艂aby mieszanka.
Nie prawda偶.I pod tym wzgl臋dem Polska to wyj膮tkowy kraj.

聽聽聽Musz臋 si臋 z tob膮 zgodzi膰, fakt tam byli "Tylko polacy", wielu rasist贸w, ksenofob贸w, homofob贸w i 艣lepo wierz膮cych w bajk臋 o z艂otej kaczce. Ciekawe, co powiedzia艂by na twoj膮 wypowied藕 m贸j czarnosk贸ry kolega z podw贸rka, Polak z urodzenia. Zapewne nic, bo co tu m贸wi膰, mo偶na tylko u艣miechn膮膰 si臋 z politowaniem. Poza tym, w Wawie mieszka sporo kolorowych imigrant贸w, tworz膮 te偶 getta, podobnie jak bia艂osk贸rzy przedstawiciele emigracji wewn臋trznej, kt贸rzy utrzymuj膮 si臋 dzi臋ki 偶yciu w stolicy, ale nie zamierzaj膮 si臋 integrowa膰, tworz膮 ziomkowstwa, pluj膮 na miasto, kt贸re ich 偶ywi.

PS.
聽聽聽Zdecydowanie wol臋 i艣膰 na piwo z murzynem, ni偶 z rasist膮, przynajmniej nie b臋dzie dyskusji o wy偶szosci niekt贸rych kolor贸w.
Zg艂o艣 wpis
Oce艅 wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
290 Post贸w

(agnieszkaj81)
Sta艂y Bywalec
KsiezniczkaDaga napisa艂:
Zawsze zastanawia艂o mnie jak to jest,tak 艂atwo m贸wimy ze nie lubimy jakiej艣 narodowo艣ci ze s膮 brudni itd...Ale jezeli tylko Norwedzy dadza nam odczu膰 ich rasizm w stosunku do nas ju偶 jest nie fajnie...
Agnieszko mam nadzieje ze nigdy nie spotkasz Norwega kt贸ry powie po co ona tu przyjecha艂a ja tak nie lubie Polak贸w bo ....

Spotkalam sie z czyms takim.Norwedzy czesto zartuja z Polakow.Ogolnie wynika,ze maja nas za gorszych.
Zg艂o艣 wpis
Oce艅 wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1371 Post贸w
Barbara H
(barbara67)
Maniak
agnieszkaj81 napisa艂:
KsiezniczkaDaga napisa艂:
Zawsze zastanawia艂o mnie jak to jest,tak 艂atwo m贸wimy ze nie lubimy jakiej艣 narodowo艣ci ze s膮 brudni itd...Ale jezeli tylko Norwedzy dadza nam odczu膰 ich rasizm w stosunku do nas ju偶 jest nie fajnie...
Agnieszko mam nadzieje ze nigdy nie spotkasz Norwega kt贸ry powie po co ona tu przyjecha艂a ja tak nie lubie Polak贸w bo ....

Spotkalam sie z czyms takim.Norwedzy czesto zartuja z Polakow.Ogolnie wynika,ze maja nas za gorszych.

Ja sie osobiscie z takim nastawieniem do pl. nie spotkalam ( przez ponad 20 lat !) i nie sadze, zeby to bylo "ogolne" nastawienie no. do pl.

Spotykam sie czesto z wrecz przeciwnym nastawieniem tzn. moi koledzy odbieraja moja znajomosc pl. jako atrybut i cos ekstra - chociazby poszukiwania w internecie tematow / info. szkolnych - ja moge z rowna swoboda poslugiwac sie zarowno platformami w jez no. jak i pl.

Pozatym mysle, ze pl. sa postrzegani jako ludzie effektywni i wszechstronni
Zg艂o艣 wpis
Oce艅 wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok