Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
(2839 niezalogowanych)
1 Post

(Hilton)
Wiking
Ale warto wiedziec co ci konstytucja gwarantuje jako obywatelowi
To fajnie ze jestes miły, ja sie staram byc miła ale mi nie wychodzi
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
65 Postów
Pokin Pokinowicz
(Pissprat)
Początkujący
Dino.Czy chciałeś mnie troszkę dokształcić,cytując te punkty z ustawy.
To pięknie brzmi.Dlaczego jednak ludziska w polsce nie mogą zcierpieć innego koloru owłosienia,innego dziwnego języka,innych nawyków(np.nie używania papieru w toalecie)innej w końcu religii.
Czy to nasz polski kościół do tego doprowadził?????
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
290 Postów

(agnieszkaj81)
Stały Bywalec
To sa inni ludzie.Brudni, wredni i podstepni.Lepiej nich zyja sobie w swoich krajach.Ja kiedys jak mieszkalam w Polsce i widzialam ich tylko w telewizji to tez nie mialam nic przeciw nim.Bylam tolerancyjna.Po kilku miesiacach w Norwegii i wakacjach w Egipcie niestety stalam sie rasistka.Wystarczy popatrzec jak oni wykorzystuja system w Norwegii.My musimy pracowac na kazdy grosz.Nikt nam nie daje socjalu i mieszkania za darmo na dzien dobry.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1564 Posty
Maniak
Pissprat napisał:
Dino. Jestem obyw. Polski.Jest to ciekawy tema ,z tym,że inaczej piszemy o nim publicznie,a prywatnie myślimy inaczej.
Tak jak nasze wypowiedzi.Ogulnie,odpowiedzi ogulne,np.gdy zapyta nas o to ankieter na ulicy:"co myślisz na ten temat".
Ja osobiście podchodzę do tego tak,jak do każdej innej pojedyńczej osoby.Jeśli on,ona jest dla mnie miła,to i ja jestem dla niej,niego miły.
Ja nie mószę czytać tego ,co jest napisane w konstytucji RP.

Miło, że jesteś obywatelem Polski i nie musisz znać konstytucji, ale jeśli chcesz podejmować temat konstytucji, to się z nim zapoznaj, a wtedy będziemy miło i merytorycznie dyskutować.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(smajk)
Wiking
agnieszkaj81 napisał:
To sa inni ludzie.Brudni, wredni i podstepni.Lepiej nich zyja sobie w swoich krajach.Ja kiedys jak mieszkalam w Polsce i widzialam ich tylko w telewizji to tez nie mialam nic przeciw nim.Bylam tolerancyjna.Po kilku miesiacach w Norwegii i wakacjach w Egipcie niestety stalam sie rasistka.Wystarczy popatrzec jak oni wykorzystuja system w Norwegii.My musimy pracowac na kazdy grosz.Nikt nam nie daje socjalu i mieszkania za darmo na dzien dobry.

Smajk mysli ze przesadzasz .
Zdecydowanie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(giovi2)
Wiking
agnieszkaj81 napisał:

Polacy tez sa brudni(niektorzy) wredni i postepni.
Ja jestem rasistka od zawsze i nigdy sie tego nie wypieralam
Ogólnie moje zdanie jest takie:ja nie jadę osiedlac sie do Afryki czy do Indii, i niech oni nie przyjezdzaja do Europy.
Chciałam jedynie zwrócic uwagę na jedną sprawę:gdyby Polacy mieli mozliwośc korzystania z socjalu tutaj, tak jak oni,to nie chciałabym widziec co by sie wtedy działo przy takim napływie naszych rodaków.Uciekaj kto żyw....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
290 Postów

(agnieszkaj81)
Stały Bywalec
Kazdy ma prawo pisac to co mysli. Wiem,ze wszyscy tacy nie sa. W kazdym narodzie sa dobrzy i zli ludzie. Ale i tak ich nie lubie. Trudno.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(KsiezniczkaDaga)
Wiking
Zawsze zastanawiało mnie jak to jest,tak łatwo mówimy ze nie lubimy jakiejś narodowości ze są brudni itd...Ale jezeli tylko Norwedzy dadza nam odczuć ich rasizm w stosunku do nas już jest nie fajnie...
Agnieszko mam nadzieje ze nigdy nie spotkasz Norwega który powie po co ona tu przyjechała ja tak nie lubie Polaków bo ....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(smajk)
Wiking
KsiezniczkaDaga napisał:
Zawsze zastanawiało mnie jak to jest,tak łatwo mówimy ze nie lubimy jakiejś narodowości ze są brudni itd...Ale jezeli tylko Norwedzy dadza nam odczuć ich rasizm w stosunku do nas już jest nie fajnie...
Agnieszko mam nadzieje ze nigdy nie spotkasz Norwega który powie po co ona tu przyjechała ja tak nie lubie Polaków bo ....

Dokladnie to Smajk mial napisac ...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
65 Postów
Pokin Pokinowicz
(Pissprat)
Początkujący
Dino.
Czy my będziemy dyskutować na tema konstytucyi ,czy?.
Bo jak tak to umówmy się na jutro na 18.
Myślałem,że chodzi tu o wypowiedzenie się osób które zetknęły się z tą kulturą.Zwłaszcza osób mieszkających w NO.
W polsce przecież nie wielu się z nią zetknęło.No choć w Wa-wie nadal ich przybywa.
Czy Ty na prawdę jesteś taki nowoczesno-europejski i zgodziłbyś bys się aby obywatel Turcji otworzył pod twoim blokiem sklep.Czy dyrektor spółdzielni zgodziłby sie nato?.A Kowalski ,co?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok