Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
(2833 niezalogowanych)
1 Post

(giovi2)
Wiking
Pissprat napisał:
Nie śledzę,nie śledziłem,brzydzę się tego.Śledzić beee,raptem dwa m-ce minęły.
Na kuracji byłem.Jak to na kuracjach,poznałem kole..... i zostałem na drugi turnus.Fajnie było.
Marian na imię miał

A jaki był Twój poprzedni nick???????Bo kogoś mi przypominasz
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
65 Postów
Pokin Pokinowicz
(Pissprat)
Początkujący
I kto śledzi?.Giovi to nie ważne.Kto kogo.To nie na temat.
Znalazłem pewien artykół o muslim-ie ,tłumaczu ,który zechciał osiedlić sie w Polsce.
Miał kilkoro dzieci.
Przesyłam w drugim poście.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
65 Postów
Pokin Pokinowicz
(Pissprat)
Początkujący
Gość z IRAKU.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1564 Posty
Maniak
Pissprat napisał:
Dino.
Czy my będziemy dyskutować na tema konstytucyi ,czy?.
Bo jak tak to umówmy się na jutro na 18.
Myślałem,że chodzi tu o wypowiedzenie się osób które zetknęły się z tą kulturą.Zwłaszcza osób mieszkających w NO.
W polsce przecież nie wielu się z nią zetknęło.No choć w Wa-wie nadal ich przybywa.
Czy Ty na prawdę jesteś taki nowoczesno-europejski i zgodziłbyś bys się aby obywatel Turcji otworzył pod twoim blokiem sklep.Czy dyrektor spółdzielni zgodziłby sie nato?.A Kowalski ,co?

A temu co? Bić się chce, czy jak? Jeśli jednak tak szczęśliwie się złożyło, że tak, to są w Oslo salki treningowe i możemy umówić się na sparring, a potem podyskutować, już jak człowiek z człowiekiem, o wyższości świąt Bożego Narodzenia nad świętami Wielkiej Nocy, o konstytucji, o religiach itp.. Będziesz miał dobre porównanie sił mózgu i muskuł. Poznasz, co sprawia mniejszy ból fizyczny .
   A teraz na poważnie, Chomiczówka jest dziwnym miejscem i mieszkają tam dziwni ludzie. Na podwórku i w szkole podstawowej bawił się z nami murzyn, (zgroza dla rasistów) muzułmanin z matki Polki i ciemnoskórego męża (zgroza dla dewotek). Nie był dyskryminowany, padały czasem drobne żarty, to tyle. Jesli ktoś obcy miał jakieś wąty do "naszego" murzyna, była okazja do rozróby. Obecnie, syn mój od wielu lat przyjaźni się z kolegą ze szkolnej ławki, białym, polskim muzułmaninem, inteligentnym i dobrze wychowanym człowiekiem. Oczywiście z powodu tej znajomości poznałem dość dobrze jego rodziców, czystych, wykształconych, mających dobrze płatne zawody, normalna rodzina, czysto w domu, kultura. Pracuję w Norge razem z Norwegami i muzułmanami z dwóch krajów arabskich. Z racji tych znajomości jestem zapraszany do tutejszych domów muzułmańskich. Dyskutuję również z nimi o religii, polityce, życiu, zwyczajach itp.. W domach, podobnie jak w polskim przypadku, czysto, kultura, szacunek wzajemny. Jest też wielka różnica między naszymi kulturami, oni starają się przestrzegać przykazań swojej religii .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
65 Postów
Pokin Pokinowicz
(Pissprat)
Początkujący
Przepraszam nie wszedł.Za duża pojemność.
W każdym razie był on w tygodniku "NIE" nr 16/2010.
Tytuł: "Zabłocki z Iraku".
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
65 Postów
Pokin Pokinowicz
(Pissprat)
Początkujący
Dino,no co TY...,z tym biciem.Nawet przez myśl mi nie przeszło.Ja, to z "Retier-em" miałem.
Zastanawiam się co tworzyć nadal.
80% Polaków jest przeciw napływowi islamistów do kraju Polska.
Ja tak uważam.Jak ich przekonać,że nie maja racji?.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
65 Postów
Pokin Pokinowicz
(Pissprat)
Początkujący
Oj ,już wiem dlaczego tak to odebrałeś,"umówmy sę na jutro".Nie nie ja chciałem sie na jutro przygotować z konstytucji RP .No wiesz internet,wiki,wydruki,(mam dwie drukarki pod ręką).
Noi, Ty nr,Ja cytuję,i odwrotnie.Kumasz tera?.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1564 Posty
Maniak
Pissprat napisał:
Dino,no co TY...,z tym biciem.Nawet przez myśl mi nie przeszło.Ja, to z "Retier-em" miałem.
Zastanawiam się co tworzyć nadal.
80% Polaków jest przeciw napływowi islamistów do kraju Polska.
Ja tak uważam.Jak ich przekonać,że nie maja racji?.

Wystarczy, żeby nasi ekstremiści przestali rozsiewać durną propagandę, a muzułmanie upublicznili swój prawdziwy wizerunek. Wtedy wielu przeciwników zobaczy, że byli w błędzie z niewiedzy. Ci ludzie są tacy jak my, mają podobne problemy i podobne radości, żyją obok nas i nie gryzą .
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1564 Posty
Maniak
Pissprat napisał:
Oj ,już wiem dlaczego tak to odebrałeś,"umówmy sę na jutro".Nie nie ja chciałem sie na jutro przygotować z konstytucji RP .No wiesz internet,wiki,wydruki,(mam dwie drukarki pod ręką).
Noi, Ty nr,Ja cytuję,i odwrotnie.Kumasz tera?.

Rozumiem, że chciałeś zdać taki szkolny sprawdzian z wiedzy, OK, ale do osiemnastej jest dużo czasu, więc myślę, że lepsza będzie deklamacja całości na raz. Jako że nie konsultowałeś terminu wcześniej, będziesz musiał sie dostosować, czyli przybyć o osiemnastej w miejsce mojego pobytu o tej godzinie, gdzie to będzie, dowiesz się w stosownym czasie, prześlij na prv swój numer, zadzwonię z wyprzedzeniem czasowym wystarczającym na dojazd z centrum Oslo, spod tygrysa. Spóźnienie = oblany egzamin.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
65 Postów
Pokin Pokinowicz
(Pissprat)
Początkujący
Dobra ,dobra,a pózniej na piwo,i jeszcze jedno,a potem dobra moja ,dobra twoja.
Lądujemy w izbie i pogłębiamy tematy filozoficzne,lub fizjologiczne.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok