Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
72 Posty
forrestjohn Janek
(forrestjohn)
Początkujący
Jaki drażliwy,gotów działa wytoczyć ,a to tylko spøk
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
32 Posty
Ala Z
(Alao)
Nowicjusz
Daj se na luz !ja juz zapominam polskich slow .Za dlugo tu jestem i o kturej to pisze ? zjeb.. po calym dniu w nocy o pulnocy ze zmeczenia spac nie moge. Powiedz co milego a ,nie krytkujesz. Co nie doceniony ? PS. to mnie nie rusza ine czytaj tego co pisze lepiej bedzie ci sie spalo
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
32 Posty
Ala Z
(Alao)
Nowicjusz
Wkoncu jedna dobra idea ! Super !
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
14 Posty
Leslaw Kruszak
(LeonK)
Wiking
Idea jest bardzo dobra...tylko ze wykonanie jak zawsze bedzie nieudane.. Gdzie 3 polakow tam 3 opcje polityczne...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
32 Posty
Ala Z
(Alao)
Nowicjusz
Masz racje ale po czesci ! Ja przyjechalam do Norweii po kursie norweskiego 1 stopien zaliczony.
Trafilam do firmy z ludzmi mowiacymi dialektami trondhejm. hedmark. prawie nikt ze mna nie mowil bukmolem zaczelam sie cofac w rozwoju, praca od poniedzialku do niedzieli ,zmeczona ze tylko wykapac sie i spac ,malo czasu z dziecmi, ale jak sie przyjerzda z 6 waliskami i jest sie samotna matka to Praca i praca ,dialekt do dzis mam w niktorych pracach ale dis mam to w dup... kiedzs mie to zbijalo z tropu ucze sie i ucze a tu slysze ze nie rozumieja. Ale jestem ambitna dzieci przyjechaly do mie po roku i prosza o polska telewizje moja odpowiedz nie !jak sie nauczycie norweskiego to bedziemy mieli polska telewizje , norweskie radio w domu. dzis corka na studiach w Oslo ,syn powinien zaczac po wakacjach.Dostalam 40 godz gratis za reszte musialam sama sobie placic ale jestem ambitna wydawalam ostatnie nie raz pieniadze choc byl czas ze mialam slaby dochod Nav nie przyznal mi dotacjii do nauki ale ja swoje , dzis mam zaliczony3 stopien i dostalam prace min jako tlumacz ustny. Jak myslisz wielu jest takich upartych jak ja ? Nie ! Alina - znaczenie imienia :ambicja, zwyciestwo. Poprostu powinnien byc przymus wieczorowej nauki jezyka dlo polakow itd. bezplatny ,a jak sie nie ucza to do polski . Pozdrawiam serdecznie.Alina
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
32 Posty
Ala Z
(Alao)
Nowicjusz
Dobry pomysl tylko moze byc tez nie dokonca uczciwy ,tytul nie zawsze idzie w parze z inteligecja
Sa osoby z ogromna wiedza bez dowodow na to i glupi z papierami.
Zawsze to mowie ze sa dwie strony medalu .
Test dopuszczajacy do glosowania. Pozdrawiam ! Serdecznie!
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
72 Posty
forrestjohn Janek
(forrestjohn)
Początkujący
Moja śp babcia mawiała ze nie wystarczy dużo wiedzieć,trzeba być jeszcze mądrym!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4 Posty

(NorbertCkk)
Wiking
wszystko fajnie tylko kto na prezydenta?? ... a tak poważnie... większość z nas nie chce tu mieszkać na stałe, prawie każdy traktuje Norwegię jako przystanek w życiu by zarobić na dom, mieszkanie, nowe auto w Polsce.... mało kto chce zostać w tym nudnym, policyjnym kraju na stałe...więc jeśli już chcesz nakłaniać ludzi do partii politycznej to najpierw nakłoń ich do nauczenia się języka norweskiego.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:5  
Odpowiedz   Cytuj
72 Posty
forrestjohn Janek
(forrestjohn)
Początkujący
Ci którzy zamierzają zostac tu na stałe powinni jakos się zorganizować,ale są również tacy którzy chca się zasymilować,dla onych język kraju nie zbędny,a partię znajdą norweską,Polska im nie potrzebna.
Popatrzcie na Niemcy,mieli Turków gastarbeiterów,mieli zrobić swoje i odejść.Nie odeszli,nie zasymilowali się,podobnie może byc z nami.
Mi norweski nie potrzebny,wystarcza mi angielski,nie zamierzam sie asymilować i zgrywać norwega.Nie zamierzam tu zostać.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
72 Posty
forrestjohn Janek
(forrestjohn)
Początkujący
Swoją drogą jak można mieć 2 ojczyzny?Którą kochać ?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok