Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

3272 Posty
Jon Doe
(Joseph)
Maniak
6e6 napisał:
wiesz sentex tu nie chodzi o nienawidzenie tego kraju ale powiem Ci jak przyjezdzalem do norwegii to myslalem ze to taki czysty kraj, kraj ludzi prawych, nieskazonych a po paru latach tutaj zrobilem sie bardzo obojetny na ludzką krzywde, taka skorupa narasta na czlowieku ktora go odgranicza od uczuc, pomagasz komus a ten za twoimi plecami ci dupe obrabia. czlowiek robi sie obojetny na ludzka tragedie..powoli zaczyna krakac jak wrony czyli nory

Naiwność kilkuletniego dziecka, uważać że ten kraj jest idealny, chyba że Onet tylko się czyta to tak można sądzić.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
862 Posty

(6e6)
Maniak
Naiwność kilkuletniego dziecka, uważać że ten kraj jest idealny, chyba że Onet tylko się czyta to tak można sądzić.

Joseph a niby skad czlowiek ma wiedziec jak jest naprawde ? Dopóki ktos go nie zrobi w konia raz drugi trzeci to sie nie dowie. Zastanow sie sam jak tu przyjezdzales, jak szybko zaczynales sie scierac z norweska obojetnoscia no chyba ze juz jak przyjechales do norwegii to byles ach,ech...Ty tez przechodzisz na wierzenia Jante ?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:4  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
Dobra dobra
Znając mentalność przeciętnego pollaka
Jak już na początku poczuł nienawiść do tego kraju, do go stąd teraz i wołami nie wyciągną
Aż umrze, czy co tam na końcu robi bydło jak to zwykł mawiać prof Bartoszewski
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
3026 Postów
Eliza K
(Elise)
Maniak
6e6 napisał:
Zastanow sie sam jak tu przyjezdzales, jak szybko zaczynales sie scierac z norweska obojetnoscia
Tak pytam z ciekawosci - jak ty przejmujesz sie ludzmi co przyjezdzaja pracowac do Polski, na przyklad tymi co sa zaa wschodniej granicy?

Tak poza tym, to wszystkie gazety pisza o spodziewanym wzroscie bezrobocia. Niektore pisza nawet cos o 200 tys. w ciagu najblizszych kilku lat. Mowa przy tym o bezrobocu wsrod robotnikow. Jak myslisz, kto pojdzie na pierwszy odstrzał.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
862 Posty

(6e6)
Maniak
Jak myslisz, kto pojdzie na pierwszy odstrzał.

My
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
1633 Posty
Jan .
(WujekJanek)
Maniak
1.Jesli ktos jest tu od paru chwil i juz nienawidzi, to swiadczy to nie o kraku, a o "ktosiu".
2.Kraj jak kraj. Mi sie podoba.
3.A ze mentalnosc Norwegow jest jaka jest? Norweg to mieszanka Homosowieticus i noworuskiego, z dodatkiem amerykanskiego det gar bra w kazdym momencie. To kraj komunistyczny. Nie zauwazuliscie jeszcze to wam przypomne, ze to kraj gdzie sprzedawca w sklepie czy przedszkolanka zarabia o wiele gorzej niz pracownik fizyczny na budowie. Cala wladza w rece rad... no i mamy skutek. To ludzie prosci i prymitywni. Przez 1000 lat najbiedniejsze panstwo w europie, do ktorego jeszcze w latach 60 PRL (tak, my) wysylal humanitarna pomoc zywnosciowa. Twraz wygrali w lotto rope i im odhajfilo, dla mnie typowy Norweg to tak, jakbys wzial typowego nowobogackiego Ruska i wypral go z ludzkich odruchow. Niemcy mowia, ze Norwegowie, to ich zbuntowani chlopi.
4.Jesli chcemy poznac narod, musimy poznac jego historie, a w przypadku Norwegi jej historia jest silna okolicznoscia lagodzaca. Jesli przez ostatnoie 1000 lat 90% populacji tego kraju zyla w takich warunkach, ze na przednowku przymierala glodem (doslownie), to nie dziwmy sie, ze wytworem tej sytuacji jest Norweg jakiego znamy, ktory zawsze duzo deklaruje, gada, obecuje, ale za 10 koron wlasna matke chetnie sprzeda... i to na godziny.
5.Jednak moim zdaniem suma pozytywow absolutnie przewyzsza negatywy.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
862 Posty

(6e6)
Maniak
10 koron wlasna matke chetnie sprzeda... i to na godziny.

fajnie to ujales ...prawda jak cholera, kiedys poprosilem jednego nora z budowy co pracowalismy 2 mies razem zeby mi zalatwil 5 jarania. Dalem mu 500 kr i zaczely sie sciemniania ze tel nie ma mojego itp itd a na koniec zero kontaktu...i powiedzcie mi jak tu im ufac ?...ale moj norek wraca do firmy za pare tyg wiec na dzien dobry dostanie w ryj
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
3272 Posty
Jon Doe
(Joseph)
Maniak
6e6 napisał:

Joseph a niby skad czlowiek ma wiedziec jak jest naprawde ? Dopóki ktos go nie zrobi w konia raz drugi trzeci to sie nie dowie. Zastanow sie sam jak tu przyjezdzales, jak szybko zaczynales sie scierac z norweska obojetnoscia no chyba ze juz jak przyjechales do norwegii to byles ach,ech...Ty tez przechodzisz na wierzenia Jante ?

Co mnie jente obchodzi. Nie wiedziałeś jak jest, a przyjechales z przeświadczenie że jest idealnie, na jakiej podstawie, wiesci z netu opowieści cześkow przy flaszce?

Ja gdzie bym nie jechał to wiem że są ludzie którzy chcą Ciebie oszukać, są rasistami itd. Dlatego nie jestem rozczarowany I porównując to do tego jak jest w PL to jest i tak dużo lepiej. Polacy mają bólu dupy że Norwedzy są inni, a w rozumieniu Polaka to znaczy gorsi. To że norwedzy się nie odwiedzają tak czesto to ich sprawa, ja mam wystarczająco dużo osób z rodziny i znajomych z którymi mogę się spotykać i mi więcej nie potrzeba.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
983 Posty
Dorota Hansen
(HotLips)
Maniak
Mat11 napisał:
Jestem tutaj juz chwile i nienawidze tego kraju... A Wy jakie macie zdanie??

Ja mysle, ze powinienes rowniez rozszerzyc swoja nienawisc na kraje sasiednie. Jakie to musi byc swietne uczucie nienawidzenia wszystkich krajow Skandynawii.
A tak jestes osamotniony w nienawidzeniu tylko i wylacznie Norwegii. Tak wiec do dziela!

Zyczej ci milej nienawisci.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
Pójdzie do nieba
Bo Polskę kocha i szanuje, a tu całe życie przecierpi
Zgłoś wpis
Oceń wpis:4  
Odpowiedz   Cytuj