Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Komentarz został usunięty ze względu na naruszenie regulaminu portalu
368 Postów

(Prezydent_elekt)
Stały Bywalec
6e6 napisał:
Naiwność kilkuletniego dziecka, uważać że ten kraj jest idealny, chyba że Onet tylko się czyta to tak można sądzić.

Joseph a niby skad czlowiek ma wiedziec jak jest naprawde ? Dopóki ktos go nie zrobi w konia raz drugi trzeci to sie nie dowie. Zastanow sie sam jak tu przyjezdzales, jak szybko zaczynales sie scierac z norweska obojetnoscia no chyba ze juz jak przyjechales do norwegii to byles ach,ech...Ty tez przechodzisz na wierzenia Jante ?

Naiwnosc to zbyt malo. Polski chlop "mysli", ze podlosc, oszustwa to tylko w kraju nad wisla no i moze u jakich murzynow co to o nich w faktach uslyszal. Zaklada, ze jak mu w kraju zle, to u innych ludzi moze byc tylko lepi. Niepodobna przecie aby w calym swiecie takie dranstwo jak nad wisla bylo.
On mysli, ze tu inna psychologia panuje a ludzie przez rzad nauczone by wziac polaka na 7,5g dziennie za 200nok/t. Ma sie poopierdalac, wypic 6 kaw, na gromade umorusanych dzieci w polsce zaplaco a jak kregoslup zaboli to i rente dadzo, aby mogl chlop z rodzina w podlubelskiej wsi kresu swych dni za piniendze z ropy doczekal.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
132 Posty

(crow)
Stały Bywalec
Ja sie zgadzam i jestem absolutnie za ! Jestem za zeby jak najwiecej Polakow nienawidzilo ten kraj i z tej nienawisci pojechalo sobie w "pizdu"
Malkontenctwo jest nasza cecha narodowa (moje, 2015). Z uporem maniaka wszedzie nam zle, i pielegnujemy to nasze nieszczescie. I zawsze inni sa winni, nigdy my. I dobrowolnie tu jestesmy Blizej masochizmu nie da sie chyba byc. Cierpie, ale zostaje bo cierpienie daje mi zadowolenie
Tak wiec, jestem absolutnie za nienawiscia. Silna nienawiscia. Rozumiem ja ! Nie wypada przeciez nam, narodowi wybranemu, zyc w takim prymitywizmie i prostactwie !
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
862 Posty

(6e6)
Maniak
Co mnie jente obchodzi. Nie wiedziałeś jak jest, a przyjechales z przeświadczenie że jest idealnie, na jakiej podstawie, wiesci z netu opowieści cześkow przy flaszce?

no oczywscie. a skad mialem wiedziec jak jest? myslalem jak polacy co przyjezdzaja ze jest zajebiscie itp itd, zastanawialem sie czy prace znajde w 1 tyg czy 2 a znalazlem swoje pierwsze malowanie po miesiacu chodzenia po farmach i spaniu w przyczepie kempingowej ale nie poddalem sie i teraz mam co sobie wypracowalem.

Apropo nie 'Jente' tylko Jante..Joseph..to juz nie wypada sie mylic po kilku tys postow . Dla niewtajemniczonych i chetnych do wtajemniczenia dekalog norweskiego myslenia

1. Nie sądź, że jesteś kimś wyjątkowym.
2. Nie sądź, że nam dorównujesz.
3. Nie sądź, że jesteś mądrzejszy od nas.
4. Nie sądź, że jesteś lepszy od nas.
5. Nie sądź, że wiesz więcej, niż my.
6. Nie sądź, że jesteś czymś więcej, niż my.
7. Nie sądź, że jesteś w czymś dobry.
8. Nie masz prawa śmiać się z nas.
9. Nie sądź, że komukolwiek będzie na tobie zależało.
10. Nie sądź, że możesz nas czegoś nauczyć.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
3272 Posty
Jon Doe
(Joseph)
Maniak
6e6 napisał:
Co mnie jente obchodzi. Nie wiedziałeś jak jest, a przyjechales z przeświadczenie że jest idealnie, na jakiej podstawie, wiesci z netu opowieści cześkow przy flaszce?

no oczywscie. a skad mialem wiedziec jak jest? myslalem jak polacy co przyjezdzaja ze jest zajebiscie itp itd, zastanawialem sie czy prace znajde w 1 tyg czy 2 a znalazlem swoje pierwsze malowanie po miesiacu chodzenia po farmach i spaniu w przyczepie kempingowej ale nie poddalem sie i teraz mam co sobie wypracowalem.

Apropo nie 'Jente' tylko Jante..Joseph..to juz nie wypada sie mylic po kilku tys postow . Dla niewtajemniczonych i chetnych do wtajemniczenia dekalog norweskiego myslenia

1. Nie sądź, że jesteś kimś wyjątkowym.

Ebie mnie to yente, jedynie pierwszy punkt pokrywa się z tym co powtarzam sobie i innym od zawsze, "NIE MA LUDZI NIEZASTĄPIONYCH!"

Zakładać że jest zajebiscie, ludzie tylko przyjaźni i uczciwi w Norwegii to jakby oczekiwać od kobiety po rozwodzie z dwójka dzieci ze jest dziewicą.

Nie wiem jak tam jest, ale uważam że jest zajebiscie, na jakiej podstawie...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1262 Posty
pawel piotr
(wrzeszczot)
Maniak
wystarczylo kilka lat temu poczytac forumnorwegia.pl
same superlatywy jaki to cudowny kraj zyczliwych i uczciwych ludzi
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj