smakoszu polskich konserw
dalej będę łamał regułę Polak Polakowi wilkiem i dam ci darmową radę
jeśli już masz takiego smaka na polskie konserwy, to kupuj te dla zwięrząt
....
W konserwach, tych z promocji szczególnie, można znaleźć dosłownie wszystko. Przetwórnie, żeby jak najwięcej zarobić, skupują od drobnych producentów korpusy drobiowe, skóry i odpady poubojowe.
– Korpusy i kości z kawałkami mięsa są wkładane do maszyny, która mechanicznie je rozdrabnia – wyjaśnia nam pracownik przetwórni konserw. – Skóry, krowie wymiona i chrząstki są mielone. Do tego dodaje się mięso I gatunku, chemię i konserwa na promocję gotowa. Inaczej jest z droższymi konserwami. Tam jest dużo więcej mięsa i prawdziwe przyprawy, a nie aromaty – dodaje technolog.
Przed wyborem trzeba się więc porządnie zastanowić. Tym bardziej, że o zgrozo, konserwy dla zwierząt są znacznie lepiej wyprodukowane niż dla ludzi!
www.fakt.pl/Zobacz-co-jesz-w-konserwach,artykuly,58361,1.html
dalej będę łamał regułę Polak Polakowi wilkiem i dam ci darmową radę
jeśli już masz takiego smaka na polskie konserwy, to kupuj te dla zwięrząt
....
W konserwach, tych z promocji szczególnie, można znaleźć dosłownie wszystko. Przetwórnie, żeby jak najwięcej zarobić, skupują od drobnych producentów korpusy drobiowe, skóry i odpady poubojowe.
– Korpusy i kości z kawałkami mięsa są wkładane do maszyny, która mechanicznie je rozdrabnia – wyjaśnia nam pracownik przetwórni konserw. – Skóry, krowie wymiona i chrząstki są mielone. Do tego dodaje się mięso I gatunku, chemię i konserwa na promocję gotowa. Inaczej jest z droższymi konserwami. Tam jest dużo więcej mięsa i prawdziwe przyprawy, a nie aromaty – dodaje technolog.
Przed wyborem trzeba się więc porządnie zastanowić. Tym bardziej, że o zgrozo, konserwy dla zwierząt są znacznie lepiej wyprodukowane niż dla ludzi!
www.fakt.pl/Zobacz-co-jesz-w-konserwach,artykuly,58361,1.html
