Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
(6242 niezalogowanych)
1 Post

(retier1)
Wiking
Hilton napisał:
W H&M w centrum jest jedna fajna przymierzalnia

wypróbowana już
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
AniaRNorway napisał:
powodzenia więc życzę
a tak a propos, mam taką dziwną sytuację, że jak już kiedyś pisałam rozstałam się z mężem, separacja była w toku, rozmowy z adwokatem na temat rozwodu też, byłam w tym czasie w Navie rozmawiać o mojej sytuacji, pracownica była bardzo miła dla mnie, powiedziała, że spróbuje mi pomóc mimo, że nie miałam tych 3 lat, potem sprawy się tak potoczyły tak, że wróciliśmy do siebie i po tym moim powrocie, jakis miesiąc lub więcej po, zaczęły na moje konto wpływać co miesiąc pieniądze, 1350 nok na dziecko, byłam w Navie wyjaśnić, ale powiedzieli, że widocznie mi się należą i pobieram je do teraz (!!!!), ale obawiam się, że kiedyś każą zwrócić, troche czasu już upłynęło, jakieś 13-14 miesięcy i trochę boję się iść tam ponownie, bo chciałabym, żeby przestali wysyłać, ale boję się, że wystawia mi fakture do zapłaty, a na to mnie nie stać, a przeciąganie tego wpakuje mnie w jeszcze większe kłopoty, nie wiem jak się z tego wyplatać, żeby wilk był syty i owca cała

Rozłożyliby ci to na raty, mogłas tez nie wydawac tych pieniedzy. Masz potwierdzenie na pismie ze ci sie należa? Jesli tak, to o nic sie nie bój. A co do powrotu w moim mażenstwie, to nie wchodzi to w gre. Za duzo sie wydarzyło.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
103 Posty
Pawel K.
(paco)
Początkujący
tu nie chodzi o to ze namawiam kogos na narobienie sobie dzieci i zycie z zasilku, daleki jestem od tego. Chodzi o to, ze sa jednostki myslace w ten sposob.
970nok barnetrygd dla 10 latki to naprawde niewiele, a co dopiero dla malucha ktory ma wieksze potrzeby, tak tak pampersiki i kaszki kosztuja o czym HILTON wie jak widze.
Wracajac do szukania pracki w Norwegi, moim zdaniem rynek sie przesycil i szanse maja tylko ci ze skillem i know how + språk.
Budowlanka i przemysl metalowy (precyzyjny) padlo na pysk.
Wielu z moich znajomych jest teraz na zasilkach i powoli sie pakuja do kraju
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
103 Posty
Pawel K.
(paco)
Początkujący
proponuje watek o rozbitych zwiazkach......
niemniej jednak lepiej chyba zaden jak byle jaki?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1485 Postów
Darek ...
(ulv72)
Maniak
jest juz taki na forum, poszukaj....
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(AniaRNorway)
Wiking
Hilton napisał:
AniaRNorway napisał:
powodzenia więc życzę
a tak a propos, mam taką dziwną sytuację, że jak już kiedyś pisałam rozstałam się z mężem, separacja była w toku, rozmowy z adwokatem na temat rozwodu też, byłam w tym czasie w Navie rozmawiać o mojej sytuacji, pracownica była bardzo miła dla mnie, powiedziała, że spróbuje mi pomóc mimo, że nie miałam tych 3 lat, potem sprawy się tak potoczyły tak, że wróciliśmy do siebie i po tym moim powrocie, jakis miesiąc lub więcej po, zaczęły na moje konto wpływać co miesiąc pieniądze, 1350 nok na dziecko, byłam w Navie wyjaśnić, ale powiedzieli, że widocznie mi się należą i pobieram je do teraz (!!!!), ale obawiam się, że kiedyś każą zwrócić, troche czasu już upłynęło, jakieś 13-14 miesięcy i trochę boję się iść tam ponownie, bo chciałabym, żeby przestali wysyłać, ale boję się, że wystawia mi fakture do zapłaty, a na to mnie nie stać, a przeciąganie tego wpakuje mnie w jeszcze większe kłopoty, nie wiem jak się z tego wyplatać, żeby wilk był syty i owca cała

Rozłożyliby ci to na raty, mogłas tez nie wydawac tych pieniedzy. Masz potwierdzenie na pismie ze ci sie należa? Jesli tak, to o nic sie nie bój. A co do powrotu w moim mażenstwie, to nie wchodzi to w gre. Za duzo sie wydarzyło.

powodzenia życzyłam w sprawie alimentów i ogólnie finansów
co do pieniędzy z Nav, to dostawałam tylko potwierdzenia przelania ich na konto, jest tam imię i nazwisko mojego syna, nie było żadnego uzasadnienia, kasa poszła, ale na zycie, bo mieliśmy kłopoty, mąż był jakiś czas bez pracy, przeprowadziliśmy się i takie tam, teraz też są dobrze spożytkowane co miesiąc, buszowanie po centrach handlowych na razie mi nie grozi, spłacam też Skatt 19 tys, dlatego dodatkowa płatność będzie sporym obciążeniem dla mnie
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
Ups, nie jest to za ciekawa sytuacja. Nie zazdroszcze.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
103 Posty
Pawel K.
(paco)
Początkujący
pamietajcie ze w przyrodzie nic nie ginie, jesli cos jest pobierane przez czyjas pomylke niestety trzeba bedzie oddac, predzej czy pozniej.
Przynajmniej taka sytuacja miala miejsce w PL
Zmienialem autko i przenosilem ubezpieczenie, byla nadplata, babka sie rabla i przelali mi na konto prawie calosc lwoty jaka zaplacilem, a mieli przelac ok 80PLN
no niestety oddac trzeba bylo
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(krolestwo za konia)
Wiking
Hilton mi nic do Twoich pieniedzy a moje wypowiedzy byly tylko szyderstwem z tego jak to w Norge z zasilkow da sie zyc. Zarazem bylo to podziwem dla kobiet takich jak Ty,dajacych sobie rade i nie bujajacych w oblokach. Paco ja zrozumialem o co chodzilo w Twojej wypowiedzi. Nawiazywalem do naszego francuza ktory jak zacznie przeliczac na euro te wszystkie dodatki,zwroty,feriepenge itd to mu wlos na glowie stanie ile to kasy moze wyciagnac w Norge. Niestety zyc tutaj trzeba a ja na mieszkanie w budzie, sikanie na nia i jedzenie z puchy jestem juz za stary a tylko tak da sie zaoszczedzic wieksza kwote tutaj.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
103 Posty
Pawel K.
(paco)
Początkujący
no widzisz krolestwo za konia tak samo jak ja masz w dupie oszczednosci, jasne cos na rachunku zostawic trzeba ale ja nie jestem tu dla zarobku. Mieszkam tu place podatki nawet abonament NRK i tu zyje, normalnie, staram sie by niczego nie brakowalo. Corka nie odstaje od swoich norweskich znajomych noo moze troche pod wzgledem balaganiarstwa jest bardziej poukladana D:
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok