Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
darek47 ... (9717 niezalogowanych)
1 Post

(krolestwo za konia)
Wiking
panladny napisał:
...w takim razie,mam do ciebie osobiste pytanie - czy ty jestes aniolem?

w przyrodzie musi byc rownowaga nieprawdaz??? Aby Matti mogl zostac aniolem potrzeba diabla na tym swiecie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
64 Posty
Andrew Wat
(andvat)
Początkujący
krolestwo za konia napisał:

w przyrodzie musi byc rownowaga nieprawdaz??? Aby Matti mogl zostac aniolem potrzeba diabla na tym swiecie.

nawet wiecej niz jednego - krolestwo za konia - nie zapominaj o mepsycholog
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
95 Postów
M C
(Gruzin)
Początkujący
Co sądzę o takich Polakach?

Po pierwsze strasznie mi żal prostych ludzi którzy padają ofiarą takich kołków.

Po drugie w pełni zgadzam się z panem z pierwszego filmiku: należy znać prawa kraju do którego się jedzie a naiwność niektórych jest wręcz oburzająca. Z naiwnością trzeba walczyć poprzez informację.

Po trzecie Polska solidarność często nakazuje krycie takich ludzi, co jest bardzo bardzo smutne. W Polsce być kapusiem to gorzej niż zabić, niezależnie od tego co ten ktoś zrobił. Takich ludzi powinno się nie tylko deportować ale wsadzać za kratki. Taki pajac wciągu minuty zepsuje opinię na którą porządni Polacy pracują latami.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
64 Posty
Andrew Wat
(andvat)
Początkujący
wydaje mi sie, ze ludzie ktorzy tak kombinuja wlasnie przed karami uciekli z polski i nie moga lub nie chca przestawic sie na inne realia
obawiam sie wiec, ze to nie jest takie proste - mam na mysli karanie za w/w pomysly na zycie,
zreszta roznych tego typu kwiatkow jest wiele - nie tylko tak jawne oszustwa

jakie mamy wzorce?
mi sie nawet nie chce sluchac wiadomosci z Polski, afera bije afere, nasz narod zyje tylko tym
karani sa tylko zwykli ludzie, najwiekszym kombinatorom uchodzi wszystko plazem

do tego dochodzi ciagle narzekanie na nasz smutny los, jacy to my biedni nie jestesmy

a popatrzcie co sie dzieje pomiedzy polakami - nawet na tym forum
zawisc, prostactwo

w partnerskiej firmie pracuja sami polacy
nawet nie chce mi sie ich widywac
- jaki ten szef to sk... bo to czy tamto
- znowu sie z kasa spoznia /moze i faktycznie czasami - ale placi /
- zadzwon, zalatw cos, niektorzy siedza tu po kilka lat, zero jezyka - bo po co, lepiej zachlac weekend
itd...

zreszta slow nie ma.....

Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
115 Postów

(anuk)
Początkujący
Brak mi słów na takich ludzi(nawet nie wiem czy zasługują na takie miano). Wiem dobrze co przeżywają ludzie którzy byli oszukiwani i im naprawdę współczuję.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
29 Postów
Wiking
Zgadzam sie z przed mówcami.Moją rodzinę ,a w szczególnosci mojego męża nie sprawiedliwość ze strony pracodawcy norwega ale znów reszta znjomych norwegów jest wporządku.Natomiast co do rodaków to sporadycznie sie spodkałam z normalnymi rodakami,bo tak jak wczesniej pisaliscie to u mnie jest podobie.Pomagaliśmy polakom w czym sie tylko dało w urzedach w zakupach itp ale za kazdym razem doznawalismy zawodu bo wszystko obracało sie przeciwko nam.Jednym z powodów dla których nie utrzymujemy kontaktu z wiekszoscia rodaków to codzienne imprezki,dwulicowość ,zawisc ,zazdrosć i wiele wiele innych.Stwierdziliśmy z mężem że będziemy już żadko pomagać rodakom (bylismy jako tłumacze w urzedach ,w rozmowach przez telefon i NIE BRALIŚMY ZA TO ŻADNYCH EKWIWALENTÓW, choć w tutejszym kregu rodak rodakowi musi płacic 200 koron za godzine lub 3000 koron za załatwienie sprawy)bo jest przysłowie:JAK SIE MA MIĘKIE SERCE TO TRZEBA MIEĆ TWARDĄ DUPĘ.Zawiodłam sie na rodakach tutaj,przyjeżdzajac tutaj nie wierzyłam w plotki ,że POlak Polakowi wilkiem-choć nie powiem wśród czarnych owiec znależlismy 2-3 białe owieczki.Czyli jak chcemy to potrafimy być Cool ,tylko czemu nas tak mało.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
365 Postów

(alma78)
Stały Bywalec
Siara i wszystko jasne K.rwa hehe
Swoja drogą , to niesamowite skurwysyństwo , postępować tak wobec zdesperowanych ludzi . Niestety im ich więcej , tym więcej takiej swołoczy . Zamiast pomóc , jeszcze ograbią z tej resztki , która im pozostała . Nie rzadko , ta z pozoru , nie wielka kwota , to dla nich ostatni a do tego pożyczony grosz . Łącze się w bólu ze wszystkimi oszukanymi , oby im się w końcu powiodło .
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(vanessa 30)
Wiking
A mnie tam już nikogo nie jest żal, bo tyle się mówi, pisze na ten temat....
A ludzie nadal swoje...
Wcześniej dają pieniądze, a póżniej płacz i lament...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
64 Posty
Andrew Wat
(andvat)
Początkujący
vanessa 30 napisał:
A mnie tam już nikogo nie jest żal, bo tyle się mówi, pisze na ten temat....
A ludzie nadal swoje...
Wcześniej dają pieniądze, a póżniej płacz i lament...

sam pomysl - praca za kase jest dla mnie poroniony
a swoja droga ten proceder rozwinal sie tylko w niektorych krajach - ciekawe dlaczego?

przez 5 lat siedzialem w Anglii i moze poza Londynem jest razczej niespotykany
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(retier1)
Wiking
Kiedyś napisałem że Hitler się pomylil co do eksterminacji i dalej to podtrzymuję
Jeśli nie potrafimy życ jak ludzie ,to po co żyć
Nie lepiej innym dać tą szanse??????/
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok