Gruzin napisał:
panladny napisał:
...a teraz matti, sam sobie odpowiedz na pytani 'co myslisz o takich polakach' jak pan gruzin i pan wielkie G.ktorzy nikogo nie zaluja,bo kazdy jest sam sobie winny,ze zostal oszukany!
jestes od niedawna na forum,wiec przypomne ci,ze pan wielkie G,nie zaluje rowniez smiertelnych ofar,pozarow w no. poniewaz wedlug niego,to oni sami podpalili dom w ktorym pozniej zmarli!
brawo! i to są właśnie tacy, moim zdaniem, co "wciągają z powrotem do kotła".
czują się mądrzejsi... cóż, mądrość człowieka oceniają inni i tyle w temacie.
Tu sie saka troche mylisz.. bo jak przeczytasz uwaznie moje posty do zauważysz że cały czas napiętnuję narzekanie i ustawowe bycie nieszczęśliwym Polakiem, że chciałbym zobaczyć szczęśliwego Polaka itd. Na pewno nie wciągnąłbym takiego "spowrotem do kotła" tylko cieszył się jego szczęściem.
Jeśli chodzi o temat: To takie "polskie", wziąźć idiote który dobrowolnie wręcza latami ciułane pieniądze nieznajomym na ulicy i nakręcić o tym wyciskacz łez pod tytułem: "Patrz świecie jacy my Polacy jesteśmy nieszczęśliwi".
Jeśli chodzi o pożar to tutaj rozumiem pana "wielkie G" chociaż sam na ten temat się nie wypowiadałem.
Ciekawe co powiedzielibyscie gdyby ktoś z waszej rodziny spłonął, bo jakiś skończony idiota, którego nawet nie znacie wsadził gwóźdż w bezpiecznik w wyschniętym na pieprz drewnianym domu. Wg panaładnego to oczywiście "norki" - "oszuści" , ponoszą za to winę. Śmiech pusty bierze..
mogę się mylić; może ty konkretnie nie "ciągniesz na dno", ale mi bardziej chodziło o podejście. skoro sami są sobie winni (niech i będą), to ma znaczyć, że nie należy tragedii ludzkiej współczuć?
mnie również dziwi skrajna naiwność.
z drugiej strony są ludzie, którym jet łatwo zaufać, którzy potrafią manipulować, itd. każdy może zostać w ten czy inny sposób oszukany. przecież nie można się pilnować naokrągło. lepiej życie spędzać na życiu, a nie pilnowaniu złodzieja czy oszusta.