Hilton napisał:
AniaRNorway napisał:
Hilton napisał:
krolestwo za konia napisał:
Literowka ale ok ja sie nie czepiam. 
Kzk, aniarnorway na razie nie zna słowa utbetaling jak widac. Ja kiedys tez nie wiedzialam.
Racja AniaRNorway nie znała tego słowa, ale sobie w słowniku sprawdziła,
znaczy "wypłacić".
Zasugerowałam się bardziej opisem, w którym padło "wpłacić". 
AniaRNorway, wlasnie przeczytalam twoj post w temacie "ile kosztuje przedszkole w Norwegii". Piszesz tam, ze jestes w Norwegii 4 tata. 4 lata i ty nie nie wiesz co to znaczy "utbetaling" ???? Coz, mozna i tak, nie moja sprawa. Niemniej, slów typu betale, ut.. uzywa sie na codzien.
No cóż, tak się składa, że przez 4 lata miałam przyjemność pracować tylko z anglikami w międzynarodowej szkole, tutaj w Norwegii. Od 4 lat praktycznie używam tylko języka angielskiego, norweskim władam słabo, ale wystarczająco, żeby się dogadać tam, gdzie potrzebuję. Można się czepiać i sobie wytykać błędy. Twoja/wasza sprawa. Ja tego nie robię. Przeglądając większość postów na forum można dość łatwo zauważyć, że każdy temat po krótkiej wymianie informacji zamienia się w pyskówkę. Jeśli ktoś ma na to ochotę, proszę bardzo, droga wolna. Jeśli wam tego potrzeba, możecie się również dowartościować moim kosztem, naprawdę mnie to nie rusza. Może będę miała plusik u Pana Boga, że dzięki mnie ktoś poczuł się taki inteligentny i mądry. Gratuluję dobrej znajomości norweskiego i zazdroszczę, przyjdzie i na mnie czas.