Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
reklama | kup tutaj »
Czytali temat:
sebastian20 (7377 niezalogowanych)
38 Postów
Nowicjusz
mam pytanie a Ty umiałeś norweski jeszcze przed przyjazdem do Norwegii ? czy nauczyłes się będąc na miejscu ....bo wiadomo że Norwegia to nie Anglia....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
5815 Postów
pati muzia
(patim)
Maniak
ales sie napisala naklocila
a zawod jakis macie ?
doswiadczenie?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
38 Postów
Nowicjusz
przecież pisałam ,że mamy
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2235 Postów
Anders B
(AndersB)
Maniak
patim napisał:
ales sie napisala naklocila
a zawod jakis macie ?
doswiadczenie?
on grafik ona kucharka
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
2539 Postów
brzy dal
(brzydal)
Maniak
...zawod:

prosiciel !
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
38 Postów
Nowicjusz
o prosze wszystko juz wiadomo
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
a zamierzacie wziąć ślub przed wyjazdem czy jako samboer wyjedziecie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3026 Postów
Eliza K
(Elise)
Maniak
heka napisał:
mam pytanie a Ty umiałeś norweski jeszcze przed przyjazdem do Norwegii ? czy nauczyłes się będąc na miejscu ....bo wiadomo że Norwegia to nie Anglia....
Problem w tym, ze w 2006-2008 mozna bylo znalesc prace a angielskim, teraz juz nie jest tak latwo. Od tego czasu w Norwegii przybylo cos okolo 0,5 milona ludzi i to nie z powodu przyrostu naturalnego. I wszyscy ci ludzie albo maja prace albo jej szukaja - wiec konkurencja jest duza i pracodawcy maja w czym przebierac. Na stanowiska, nie wymagajace zbytnich umiejetnosci jest srednio100-200 chetnych. Grafikowi bedzie ciezko znalesc prace w zawodzie tu w Norwegii, bo nie ma na niego zbytnio zapotrzebowania. Kucharka moze dostac prace, lecz bez norweskiego moze byc ciezko, specjalnie, ze nie mozesz nigdzie sama pojsc i sie zareklamowac, bo tu nie mieszkasz. Chyba, ze masz jakies super papiery - czyli albo super szkola, albo super restauracja.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2235 Postów
Anders B
(AndersB)
Maniak
heka napisał:
mam pytanie a Ty umiałeś norweski jeszcze przed przyjazdem do Norwegii ? czy nauczyłes się będąc na miejscu ....bo wiadomo że Norwegia to nie Anglia....dokladnie tak jak Ci Elise napisała, kilka lat temu było tu inaczej, a ja nie przyjechałem tu zdesperowany poszukujący pracy bo bieda dopadła, wpadłem tu odwiedzić kolege na wakacje i tak zostałem,
nie chce mi sie szukac tego wątku ale ostatnio pisało tu 2 chłopaków że już są wykończeni bo przyjechali tu do pracy którą dostali właśnie przez to forum i jak przyjechali okazało sie że nieaktualne a konserwy, kasa na paliwo i siły sie skończyły i po kilku tygodniach wrócili do domu.
a Ty chcesz tu przyjechać z chłopem i dzieckiem? tylko prosze później nie skamleć jak nie wypali bo każdemu powiem to samo:A DOBRZE WAM TAK!!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
604 Posty
Nicole po ojcu
(oppland)
Wyjadacz
AndersB napisał:
heka napisał:
mam pytanie a Ty umiałeś norweski jeszcze przed przyjazdem do Norwegii ? czy nauczyłes się będąc na miejscu ....bo wiadomo że Norwegia to nie Anglia....dokladnie tak jak Ci Elise napisała, kilka lat temu było tu inaczej, a ja nie przyjechałem tu zdesperowany poszukujący pracy bo bieda dopadła, wpadłem tu odwiedzić kolege na wakacje i tak zostałem,
nie chce mi sie szukac tego wątku ale ostatnio pisało tu 2 chłopaków że już są wykończeni bo przyjechali tu do pracy którą dostali właśnie przez to forum i jak przyjechali okazało sie że nieaktualne a konserwy, kasa na paliwo i siły sie skończyły i po kilku tygodniach wrócili do domu.
a Ty chcesz tu przyjechać z chłopem i dzieckiem? tylko prosze później nie skamleć jak nie wypali bo każdemu powiem to samo:A DOBRZE WAM TAK!!!

jeszcze z dzieckiem,które musi isć do szkoły,mieć swój własny kąt itp....to nie PL,że gdziekolwiek będziecie mieszkac z dzieckiem i ciągle poszukiwac pracy....w takiej sytuacji jedno z was najpierw,pózniej reszta...bo moze się to zle dla was zakończyc...przemyśl to sobie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok