Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
36 Postów
Wojciech Jeleń
(Hannibal777)
Nowicjusz
już Ci odpowiadam:
Po pierwsze- cała droga do celu jaki sobie wyznaczyłem to proces samodoskonalenia się, nauki i szkolenia, zdobywanie umiejętności jakich w cywilu byś nigdy nie nabył- i nie mówię tu o byciu psem-jak nazywasz policjantów- to tylko okres przejściowy żeby wspiąć sie wyżej- mnie konkretnie interesuje antyterrorka a tam droga prowadzi albo przez policje albo przez wojsko, a jako ze w moim kraju jestem zdyskwalifikowany to co mi pozostaje?. Albo zostać w i kończyć studia po których maks dostane 3tys/mies u szczytu kariery albo uderzać gdzieś indziej, a jako ze przeczytałem, ze w norwegii ponoć chetnie biora polaków, to zainteresowąłem sie tym.
Co do chłapaków z podworka- te czasy minęły dla mnie bezpowrotnie, dla Ciebie pewnie też- mam to w dupie, bo nigdy nie bylem jakimś "JP" i zawsze darzyłem szacunkiem policjantow bo nie każdy jest zły i nadużywa władzy.
Co do MMA- chyab faktycznie większośc czasu spędzałes i prałeś się na tym swoim podwórku skoro twierdisz, ze 5lat treningów to dobra baza aby rozwijąc się w tym kierunku do takiego poziomu zeby na tym zarabiac. Nie nazywam sie Thiago Alves ani nie mam aż tak kurewsko mocnych predyspozycji żeby po 5latach walczyć na zawodowych ringach. Co doTwojej sympatii to trudno- gdybyśmy wszyscy sie lubili to nie byłoby wojen, a jak ja wtedy miałbym sie spełnić?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:4  
Odpowiedz   Cytuj
315 Postów
stefan stefanski
(Taki Ktos)
Stały Bywalec
twoja wojna juz trwa, odkąd zaczałes walczyc ze sobą

bedziesz mioał niebawem dzieko, wiec postaraj sie nie narobic mu wstydu i ogarnij sie kapke, bo antyterror nie jest dla farmazonów, a póki co taki reprezentujesz.....
Wacek ci naswietlił jako tako, wiec albo wyciągnij z tego wnioski, albo daj na luz!
Skoro nie naucyłes sie w 5 lat czegos w mma, to słaby uczen z ciebie byc musi....
Ale to zweryfikuje zycie, ja skupie sie tymczasem na.... zimnym zywcu : )
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
991 Postów

(Wacek1)
Maniak
No w psiarni to sie nachapiesz

Stanowisko służbowe - Uposażenie brutto

1 Komendant Główny Policji - 15.088
2 Zastępca Komendanta Głównego Policji - 13.820
3 Komendant wojewódzki Policji - 8.863
4 Komendant powiatowy (miejski, rejonowy) Policji - 7.366
5 Komendant komisariatu Policji (do 60 etatów) - 5.114
6 Kierownik rewiru - 4.073
7 Dzielnicowy - 3.225
8 Policjant - 2.547
9 Kursant - 1.564

Wynagrodzenia średnie brutto:
policjant po szkole (posterunkowy) – 2240 zł
referent z wydziału konwojowego (6-letni staż) – 2380 zł (st.post)
policjant z patrolu (2-letni staż) – 2390zł. (sierż.)
dzielnicowy (6-letni staż) – 2720 zł (młodszy aspirant)
technik kryminalistyki (15-letni staż) – 2790 zł (starszy aspirant)
asystent w Oddziale Antyterrorystycznym (10-letni staż) -3050 zł (aspirant)
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-4  
Odpowiedz   Cytuj
991 Postów

(Wacek1)
Maniak
By zostac psem w norge musisz nauczyc sie perfekt jezyka i zaczynasz po 7 latach jako kraweznik.
z glodowa pensja.

Politibetjenter har en grunnlønn på rundt 332 000 kroner i året, ifølge Politiets fellesforbund. Tillegg for skiftarbeid, ubekvem arbeidstid og andre variable tillegg kommer på toppen av grunnlønnen. Gjennomsnittslønn for en politibetjent er 496 000 kroner.

Tymczasem w budowlance. Zaczynasz jako malarz, po 5 latach robisz svennebrev, po 2 kolejnych mester. Zarabiasz duzo wiecej niz hund i masz na wszystko wyjebane!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:5  
Odpowiedz   Cytuj
36 Postów
Wojciech Jeleń
(Hannibal777)
Nowicjusz
no dokładnie- zycie zweryfikuje
nie muszę dawac na luz bo jestem spokojny zapytałem tylko jak jest z tą policją a wychodzi na to ze musze sie bronić przed jakimis atakami. Nie chcę się już dalej wdawac w dyskusje bo robi sie offtop i np wacek1 myśłi ze to rozmowa o polskiej policji. Napiszę Ci tylko na koniec że wykładali u mnie w szkole ludzie z gromu i fromozy- różne charaktery, ludzie z wadami i zaletami, jedni bardziej powsciągliwi inni troszke narwani- w każdym razie każdego weryfikuje dopiero selekcja, bo tak na prawde mozna byc nieziemskim atletą i twardzielem ale ostatecznie większosć wybiera ciepłe łóżko/ Takze nie twerdze ze jestem idelanym akndydatem ale jesli spróbuję na pewno ni eprzyniose dziecku wstydu.

P.s co do tego MMA- jak masz zcas to zapisz sie potrenuj i dopiero bedziesz mógł mnie nazwać kiepskim uczniem
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
36 Postów
Wojciech Jeleń
(Hannibal777)
Nowicjusz
Wacek1- na pewno masz rację, ale nie każdy chce zostać malarzem.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
991 Postów

(Wacek1)
Maniak
Hannibal777 napisał:
Wacek1- na pewno masz rację, ale nie każdy chce zostać malarzem.

To tylko przyklad! Bedziesz przez 7 lat w Norge fizycznym, wiec zarobisz wiecej niz Policjant. Co powiesz rodzinie po 7 latach: Kochani, znacje moje "ambicje" zawsze chcialem byc policjantem, wiec teraz bede, ale wiaze sie to z duzo nizszymi zarobkami. Co wy na to?

Hehe - mina zony i 7 letniego dziecka bezcenne...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
991 Postów

(Wacek1)
Maniak
. Napiszę Ci tylko na koniec że wykładali u mnie w szkole ludzie z gromu i fromozy

Ta "fromoza" to chyba ci sie pomieszala z farmazonami

Chodzilo oczywiscie o formoze.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
36 Postów
Wojciech Jeleń
(Hannibal777)
Nowicjusz
wiem,ze to tylko przykłąd i znowu musze przyznac Ci rację- fakt w tej hipotetycznej sytuacji, rozsądek kazałby trzymać się tego co bardziej dochodowei lżejsze. Ja wiem o co Wam chodzi, próbujecie mi uzmysłowić ze chce robić sobie pod gorkę i pieprze głupoty dla jakiegoś widzi mi się. Ale każdy ma prawo do robienia tego czeg chce i kierowania swoim życiem jak chce Wiem po prostu, ze tą prace będę wykonywał z przyjemnoscią i satysfakca bo od zawsze lubiałem strzelać, róznego rodzaju survivale, pływanie itd- a jako budowlaniec, byłbym zapewne partaczem Dzieki wszystkim za sugestie.

P.S: oczywiście chodziło o formoze.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Wacek1 napisał:
[quote]Hannibal777 napisał:
.... Co powiesz rodzinie po 7 latach: Kochani, znacje moje "ambicje" zawsze chcialem byc policjantem, ..
Nie ma takiej fizycznej Opcji ... by to powiedział ...
---

Po pierwsze ... primo ...
-By otrzymać po 7-latach paszport N ... to tylko teoria ...!!!
O ile nie ma się , Faktycznego Związku Uczuciowego /Małżeństwo - Partnerstwo z Norweżka w tym przypadku i ewentualnie dziecko /
---
Po drugie ... primo ...
- Nie wiem gdzie i co czytałeś o Studiach Policyjnych i ich OMIJANIU ... .
Oraz nie wiem , Ile masz teraz lat , jednak do obecnych , dodaj te minimalne 7 i zajrzyj na stronę uczelni , czy akurat będziesz się kwalifikował na słuchacza .
---
W Mojej Wiosce , jest akurat uczelnia dla Policji , dosyć często z racji Mojej pracy , goszczę w okolicy , jak i na terenie samej uczelni ...
I ani razu , nie widziałem żadnego słuchacza , starszego jak 25 lat ... !!! . No może dobijali do 30 , jednak , byli to ludzie z małych Mieścin na Północy , którzy znają miejscowe dialekty , a sami pochodzą z Norweskich Rodzin Policyjnych .
---
Niemniej od paru ładnych lat ... żaden policjant , nawet ten przysłowiowy krawężnik , nie wyjdzie na ulicę w LEGALNYM MUNDURZE POLICJANTA , jak nie ma skończonej Norweskiej Szkoły Policyjnej ...
NIE MA TAKIEJ OPCJI ... !!! .
---
W Norge jest bardzo dużo Ludzi , którzy mimo ukończenia toku studiów policyjnych ,nie są zawodowo policjantami , ponieważ nie uzyskali końcowego tytułu zawodowego . brak zdanych pozytywnie egzaminów ... / Tacy swoiści ...">Kwaśniewscy<" .../ .
---
To co ty czytałeś o policjantach z Polskimi Korzeniami ... , dotyczy się natomiast , młodych osób /dzieci Polskich emigrantów / którzy tutaj pokończyli Matury Norweskie i znając język Polski , chciały by , rozpocząć karierę w Policji ...
---
Tobie niestety , pozostały tylko Nierealne marzenia ... !!! .
---
Wyzbądź się Ich jak najszybciej ... ponieważ skończysz z czasem , tak samo jak Ja ...
Niepoprawny Dyzio Marzyciel ...
---
Jednak , Ja mam realny zawód ... Jeden z trzech ... NAJWAŻNIEJSZYCH , NA TEJ MATCE , zwanej ZIEMIA ...
Pozdrawiam jednak miło i przyjaźnie ...
---
ECH .... młodym wiecznie być ... to tylko w Naszych Myślach ... a realnie ... gammel person i tyle .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:6  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok