Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

2539 Postów
brzy dal
(brzydal)
Maniak
...a

drugi

to miSZCZ polski

w obrabianiu laski (stojac) !
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
31 Postów
f f
(fredric)
Nowicjusz
Jak już skończycie nawzajem się opluwać to może ktoś mi powie w którym banku chcą te 15% wkładu. Byłem w dnb a tam 25% dla obcokrajowców a 15% dla norwegów.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
1209 Postów
Makaryna kowalska
(Makaryna)
Maniak
fredric napisał:
Jak już skończycie nawzajem się opluwać to może ktoś mi powie w którym banku chcą te 15% wkładu. Byłem w dnb a tam 25% dla obcokrajowców a 15% dla norwegów.

Sama jestem ciekawa gdzie chca te 15% wkladu ? Moze w komunie ????
I skad ta informacja, ze dla obcokrajowcow 25%, a dla norwegow 15% ?
banki nie maja nacjonalistycznych sentymentow: wszyscy 25%
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4101 Postów
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
fredric napisał:
w kazdym banku chca minimum 15%
15% na piersze mieszkanie (z zalozenia 18-28lat) a pozniej to im starszy tym wiecej wkladu wlasnego powinien miec ( co tez jest logiczne)

ale 15% powinno byc jako minimum totalne!!!!
wyguglaj sobie sam:
kravet om 15 prosent egekapital ved boligkjøp
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
854 Posty
BEATA K
(B.K.)
Maniak
fredric napisał:

to nie jest tak,ze wszystkie banki maja ujednolicone wymogi..kazdy bank kazdego klienta traktuje indywidualnie..na poczatek umawiasz sie na wstepna rozmowe,przedstawiasz dokumenty i po analizie przedstawiają ci oferte.. np.ja na oferte z Nordeii miałam dołozyc wkładu własnego 110 tys.koron..przy czym suma koncowa kredytu miała byc ruchoma...w zaleznosci ile wyniesie wylicytowany dom..miałam tez miec do dyspozycji pomocnika w negocjacjach z maglerami...suma sumarum kupiłam nowy dom..lepiej sie opłaca...ten wkład własny to nic innego jak startlonn z komuny..ale jak komuna odmówi to niestety trzeba zebrac samemu..najlepiej poprostu obejsc wszystkie banki i dowiedziec sie co proponuja a nie słuchac co kto powie...a jedni znajomi dostali kredyt takze z nordei bez jakiejkolwiek wpłaty..a za rok dołozyli im drugi na samochód...i wcale nie zarabiaja kokosów i maja dwoje dzieci...szczescie ???no chyba troszeczke
Zgłoś wpis
Oceń wpis:4  
Odpowiedz   Cytuj
1672 Posty
Moscisław taki tam
(marianek)
Maniak
do autora tematu > niebawem podziekujesz bankowi/bankom,ze nie dały ci tego kredytu
Juz nasi aliens o to zadbają......

PS: Zaufajcie mi, eldorado zmierza ku koncowi, wiec proponuje zbierac dudki, bo bedą baaaaardzo potrzebne!
Amen!

aaaaaaaaaaaaaaaaaa z ostatniej chwili > dzis poznałem czterech sioferów przybyłych z wysp, którzy od sroda zaczynaja prace jako kierowcy C+E .....
Byli zajebiscie happy, tylko nie wiem do teraz czemu (?)
Bo stawka jaka dostali to 1100 nok brutto/dzien.....
Dodatkowo bedą jezdzic tylko nocami, a kto jezdził nocami, ten wie o czym mowa.....
a to niewiele wiecej niz mozna w polandii zarobic....

PS: kapke im kity zmiękły, kiedy dowiedzieli sie,ze czas PRACY kierowcy w norge to 15h......

Kurwa Aliens zabiją ten kraj i obowiązujące tu stawki
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Monia Dudek
(monia100)
Wiking
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
178 Postów
marcemil marcemil
(marcemil)
Stały Bywalec
Marianem, to brzmi nieprawdopodobnie, bo ja na stacji bezynowej na nocki za 8,5 godziny dostawałam 1000netto...za siedzenie na dupie przez większośc tego czasu - to chyba bierze się stad ze Polacy w większści od razu się godzą na każdą stawkę
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
588 Postów
Ines Fernholc
(Tuptusiowata)
Wyjadacz
Znajomi kupowali w zeszłym roku dom i oni załapali sie jeszcze na stare zasady, że musieli miec 10% wkladu wlasnego, teraz jest wlasnie 15% minimum.

Natomiast wlascicielka z poprzedniego mieszkania powiedziała Nam, ze najlepsza oferte jaka dostała z banku to wlasnie z Nordei. Bez żadnego wkladu wlasnego dostała kredyt i kupiła dom za ok 2 mln. Fakt faktem dom byl do remontu ale na wyremontowanie go dostala pieniadze z komuny. A co do bankow mowila, ze DnB wcale nie daje najlepszych kredytow na dom czy mieszkanie tylko wlasnie Nordeia.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
604 Posty
Nicole po ojcu
(oppland)
Wyjadacz
wydaje mi sie że Nordea wogóle jest najlepsza pod wszystkimi względami...DnB to bank dla bogatych
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok