Gamel Fazi napisał:
[quote]
Makaryna napisał:
[quote]
Gamel Fazi napisał:
[quote]
Makaryna napisał:
[quote]
Gamel Fazi napisał:
[b]
Dlaczego? Bo po Polskim technikum gastronomicznym jezeli bedzie chciala bedzie potrafila prowadzic pod wzgledem technicznym cala restauracje bo do tego ja ta szkola przygotowuje( co nie znaczy ze uwazam ze moze podjac taka prace odrazu po szkole) a tutejsze technikum przygotowuje do bycia kelnerem czy kucharzem!!!!! Taka jest roznica i taka prawda!!!! Technikum samochodowe w polsce nie uczy tylko naprawiania samochodow a tu sprowadza sie to tylko do tego do fagbrevu!!!!! Dlatego budowlaniec po zawodowce z Polski potrafi czytac rysunek techniczny,dlatego polska pielegniarka po liceum ma takie same wiadomosci co Norweska po studiach itd itd.
Dyskusja jest troche utrudniona, bo twoje informacje na temat tutejszego szkolnictwa sa dosyc skape.
Tutaj mozna wybrac sobie szkole srednia o danym kierunku i poglebiac temat teoretycznie, a mozna tez i praktycznie w miejscu pracy. A takze tu i tu....
Nie wiem dlaczego uwazasz, ze kucharz to cos gorszego. Byc moze jw Posce est to troche inne podejscie niz tutaj. W Norwegii kucharze ciesza sie wielka renoma, a norwedzy sa w czolowce mistrzost miedzynarodowych. Kucharz, to jest status !!!
Co do innych tematow, to celowo nie zabieram glosu, bo co tu dyskutowac na temat np.wg. ciebie niskiej dzietnosci w Norwegii skoro jest ona wyzsza niz w Polsce ?!
OL:NOR&ifdim=country&tdim=true&hl=no&dl=no&ind=false" target="_blank" rel="nofollow noopener noreferrer" >www.google.no/publicdata/explore?ds=d5bncppjof8f9_#!ctype=l&strail=false&bcs=d&nselm=h&met_y=sp_dyn_tfrt_in&scale_y=lin&ind_y=false&rdim=country&idim=country

OL:NOR&ifdim=country&tdim=true&hl=no&dl=no&ind=false