Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
1189 Postów

(Izzy)
Maniak
jasta102 napisał:
Izzy napisał:
teraz rozumie z kąt mamy nadal wysoki poziom
a jużci

juści

bardzo popularne słowo używane przez wiejską ludność
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1660 Postów
kryss d
(kryss)
Maniak
juzci,juzci
jasiek nie ma czasu klikac bo volvo pakuje na wakacje w tym brzydkim pl-u
i dudki przelewa coby w pl-u paskudnym ulokowac

ot taka obluda
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1189 Postów

(Izzy)
Maniak
kryss napisał:
[quote]juzci,juzci
jasiek nie ma czasu klikac bo volvo pakuje na wakacje w tym brzydkim pl-u
i dudki przelewa coby w pl-u paskudnym ulokowac

ot taka obluda[/quot

i zawyża polskie statystyki bankowe,przez takiego słyszy się w wiadomościach,że statystyczny polak ma 6000 oszczędności a statystyczny polak ma - 6000 na koncie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1209 Postów
Makaryna kowalska
(Makaryna)
Maniak
Gamel Fazi napisał:
[quote]Makaryna napisał:
[quote]Gamel Fazi napisał:
[quote]Makaryna napisał:
[b]

Dlaczego? Bo po Polskim technikum gastronomicznym jezeli bedzie chciala bedzie potrafila prowadzic pod wzgledem technicznym cala restauracje bo do tego ja ta szkola przygotowuje( co nie znaczy ze uwazam ze moze podjac taka prace odrazu po szkole) a tutejsze technikum przygotowuje do bycia kelnerem czy kucharzem!!!!! Taka jest roznica i taka prawda!!!! Technikum samochodowe w polsce nie uczy tylko naprawiania samochodow a tu sprowadza sie to tylko do tego do fagbrevu!!!!! Dlatego budowlaniec po zawodowce z Polski potrafi czytac rysunek techniczny,dlatego polska pielegniarka po liceum ma takie same wiadomosci co Norweska po studiach itd itd.

Dyskusja jest troche utrudniona, bo twoje informacje na temat tutejszego szkolnictwa sa dosyc skape.
Tutaj mozna wybrac sobie szkole srednia o danym kierunku i poglebiac temat teoretycznie, a mozna tez i praktycznie w miejscu pracy. A takze tu i tu....
Nie wiem dlaczego uwazasz, ze kucharz to cos gorszego. Byc moze jw Posce est to troche inne podejscie niz tutaj. W Norwegii kucharze ciesza sie wielka renoma, a norwedzy sa w czolowce mistrzost miedzynarodowych. Kucharz, to jest status !!!

Co do innych tematow, to celowo nie zabieram glosu, bo co tu dyskutowac na temat np.wg. ciebie niskiej dzietnosci w Norwegii skoro jest ona wyzsza niz w Polsce ?!

OL:NOR&ifdim=country&tdim=true&hl=no&dl=no&ind=false" target="_blank" rel="nofollow noopener noreferrer" >www.google.no/publicdata/explore?ds=d5bncppjof8f9_#!ctype=l&strail=false&bcs=d&nselm=h&met_y=sp_dyn_tfrt_in&scale_y=lin&ind_y=false&rdim=country&idim=countryOL:NOR&ifdim=country&tdim=true&hl=no&dl=no&ind=false
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
1209 Postów
Makaryna kowalska
(Makaryna)
Maniak
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
Izzy napisał:
jasta102 napisał:
Izzy napisał:
a jużci

juści

a ja nie rozumie
dlaczego to wytyka się innym wiejskie pochodzenie
toć to typowo i prawdziwie polskie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
2840 Postów
iksiński igrek
(retier1)
Maniak
jasta102 napisał:
Izzy napisał:
jasta102 napisał:
Izzy napisał:
a jużci

juści

a ja nie rozumie

ciekawe czy zadziałają te oczy niewinnego baranka?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
1189 Postów

(Izzy)
Maniak
jasta102 napisał:
Izzy napisał:
jasta102 napisał:
Izzy napisał:
a jużci

juści

a ja nie rozumie

już nie bierz tak tego do siebie ja pragnę mieszkać na wsi i chcę mieć ogródek i taras
i cisze i św.spokój
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
183 Posty
Gamel Fazi Fazi
(GamelFazi)
Stały Bywalec
Makaryna napisał:
[quote]Makaryna napisał:
[quote]Makaryna napisał:
Gamel Fazi napisał:
[b]

Dlaczego? Bo po Polskim technikum gastronomicznym jezeli bedzie chciala bedzie potrafila prowadzic pod wzgledem technicznym cala restauracje bo do tego ja ta szkola przygotowuje( co nie znaczy ze uwazam ze moze podjac taka prace odrazu po szkole) a tutejsze technikum przygotowuje do bycia kelnerem czy kucharzem!!!!! Taka jest roznica i taka prawda!!!! Technikum samochodowe w polsce nie uczy tylko naprawiania samochodow a tu sprowadza sie to tylko do tego do fagbrevu!!!!! Dlatego budowlaniec po zawodowce z Polski potrafi czytac rysunek techniczny,dlatego polska pielegniarka po liceum ma takie same wiadomosci co Norweska po studiach itd itd.

Dyskusja jest troche utrudniona, bo twoje informacje na temat tutejszego szkolnictwa sa dosyc skape.
Tutaj mozna wybrac sobie szkole srednia o danym kierunku i poglebiac temat teoretycznie, a mozna tez i praktycznie w miejscu pracy. A takze tu i tu....
Nie wiem dlaczego uwazasz, ze kucharz to cos gorszego. Byc moze jw Posce est to troche inne podejscie niz tutaj. W Norwegii kucharze ciesza sie wielka renoma, a norwedzy sa w czolowce mistrzost miedzynarodowych. Kucharz, to jest status !!!

Co do innych tematow, to celowo nie zabieram glosu, bo co tu dyskutowac na temat np.wg. ciebie niskiej dzietnosci w Norwegii skoro jest ona wyzsza niz w Polsce ?!

OL:NOR&ifdim=country&tdim=true&hl=no&dl=no&ind=false" target="_blank" rel="nofollow noopener noreferrer" >www.google.no/publicdata/explore?ds=d5bncppjof8f9_#!ctype=l&strail=false&bcs=d&nselm=h&met_y=sp_dyn_tfrt_in&scale_y=lin&ind_y=false&rdim=country&idim=countryOL:NOR&ifdim=country&tdim=true&hl=no&dl=no&ind=false

O wszech wiedzacy google!!! Statystyki mowia tez ze przecietny Polak zarabia okolo 3 tys zl mieisiecznie. Przytoczyc mozna nawet badania naukowe na potwierdzenie swoich racji. Ale ja pytam jak to ma sie do zycia i codziennosci. troszke czytam Norweskie fora i gazety na necie i stad wzialem moje wywody o dzietnosci norwegow nie z statystyk i opracowan naukowych. Czy wiesz jaka czesc polpulacji Norwegi stanowia rdzenni norwedzy? Wg oficjalnych danych 93% a wg nie oficjalnych 80% tylko. Nie dyskutujmy. kobieta wraca z dziecmi bo ma swoje powody do tego i nie zasluzyla na slowa typu bedziesz zalowac ,co ty wyprawiasz, i wrecz jestes glupia!!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
183 Posty
Gamel Fazi Fazi
(GamelFazi)
Stały Bywalec

Hm moze sa skape bo nie chodzilem tutaj do szkoly ale wiedze czerpie z takiej i tym podobnych stron.www.vilbli.no/4daction/WA_Kursbeskrivels...mp;Kurs=V.RMRMF1----
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok