Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Powrót do Polski z dziećmi - Norwegia

Czytali temat:
53 Posty
S B
(mała 25)
Nowicjusz
Witajcie Mam pytanie odnośnie powrotu do PL z dziećmi otóż chodzi mi o to,że mam dwoje dzieci i oboje urodziły się w Norwegii mamy stałe numery personalne mąż pracuje legalnie na umowę.Moje pytanie brzmi czy mielibyśmy nie przyjemności związane z tym,że chce wrócić do PL z dziećmi a mąż by został w Norwegii,bo słyszeliśmy że dziecko gdy urodzi się w Norwegii to trudno wrócić do Polski.Bardzo Proszę o odpowiedz.Pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
812 Posty

(optimus reaktywacja)
Maniak
promyczek122 napisał:
Witajcie Mam pytanie odnośnie powrotu do PL z dziećmi otóż chodzi mi o to,że mam dwoje dzieci i oboje urodziły się w Norwegii mamy stałe numery personalne mąż pracuje legalnie na umowę.Moje pytanie brzmi czy mielibyśmy nie przyjemności związane z tym,że chce wrócić do PL z dziećmi a mąż by został w Norwegii,bo słyszeliśmy że dziecko gdy urodzi się w Norwegii to trudno wrócić do Polski.Bardzo Proszę o odpowiedz.Pozdrawiam

A kto ma robic wam trudnosci? Mozesz zamieszkac nawet w Gabonie. Jestes suwerenna jednostka i w momencie wyrejestrowania z norweskiego systemu, ten kraj przestaje sie toba interesowac..( pod warunkiem dopelnienia wszelkich formalnosci)

słyszeliśmy że dziecko gdy urodzi się w Norwegii to trudno wrócić do Polski

Rozumiem, ze chodzi ci o uzyskiwanie mniejszych dochodow w Polsce a co za tym idzie wieksze problemy egzystencjalne? Ew, trudnosci z dotarciem do ojczyzny?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
1189 Postów

(Izzy)
Maniak
optimus reaktywacja napisał:
promyczek122 napisał:

A kto ma robic wam trudnosci? Mozesz zamieszkac nawet w Gabonie. Jestes suwerenna jednostka i w momencie wyrejestrowania z norweskiego systemu, ten kraj przestaje sie toba interesowac..( pod warunkiem dopelnienia wszelkich formalnosci)

słyszeliśmy że dziecko gdy urodzi się w Norwegii to trudno wrócić do Polski

Rozumiem, ze chodzi ci o uzyskiwanie mniejszych dochodow w Polsce a co za tym idzie wieksze problemy egzystencjalne? Ew, trudnosci z dotarciem do ojczyzny?

wracaj a nuż się uda ,że wyrosną nowi blokersi lub kibole,tak się zastanawiam dzieci mówią po norwesku chyba...... to też wracaj polska to b.tolerancyjny kraj
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
148 Postów
ciekawski ciekawski
(ciekawski)
Stały Bywalec
Dziwie sie ze sa mezczyzni ktorzy sie na cos takiego zgadzaja.
Kim ten maz ma byc w takim zwiazku? Tylko sponsorem?
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
812 Posty

(optimus reaktywacja)
Maniak
ciekawski napisał:
Dziwie sie ze sa mezczyzni ktorzy sie na cos takiego zgadzaja.
Kim ten maz ma byc w takim zwiazku? Tylko sponsorem?

Ja sadze, ze jezeli chca by dziecko bylo Polakiem to chyba jedyne wyjscie, wiaze sie to z rozkladem zwiazku ale moze juz sie rozlozyl i ten powrot jest tego konsekwencja.
Ta decyzja implikuje kolejne zwiazane z dziecmi, wiec im szybciej tym lepiej.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2539 Postów
brzy dal
(brzydal)
Maniak
...promyczek

+ za odwazny pomysl!

nie wiem jakie sa powody tej decyzji

(i nie chce wiedziec) ale troche mi zaimponowalas

szczegolnie w kontekscie mamusiek,ktore balyby sie pokroic

zywcem i posolic jodowana sola,byle tylko urodzic dziecko w no...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1189 Postów

(Izzy)
Maniak
brzydal napisał:
...promyczek

+ za odwazny pomysl!

nie wiem jakie sa powody tej decyzji

(i nie chce wiedziec) ale troche mi zaimponowalas

szczegolnie w kontekscie mamusiek,ktore balyby sie pokroic

zywcem i posolic jodowana sola,byle tylko urodzic dziecko w no...

przecież już urodziła w nor
teraz się zrywa
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
2539 Postów
brzy dal
(brzydal)
Maniak
...juz

nie badz

taka szczegolara

- urodzic - zostac - srac na polske -
Zgłoś wpis
Oceń wpis:5  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
promyczek122 napisał:
bo słyszeliśmy że dziecko gdy urodzi się w Norwegii to trudno wrócić do Polski.Bardzo Proszę o odpowiedz.Pozdrawiam
Polska ma takie przesrane prawo, że dziecko zrodzone gdziekolwiek na świecie z polskich rodziców jest na granicy Polski uważane za Polaka i musi mieć polski paszport
także wyrób dzieciom polskie paszporty
przynajmniej tak było w 2002 roku i nic ich nie obchodziło, że dzieci mają paszporty z innego kraju
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
5 Postów

(jutka)
Wiking
Mój mąż od roku mieszka i pracuje w Arendal , a ja mieszkam w Polsce z 2 dzieci. Na prawdę nie wiem dlaczego chcesz tu wrócić?! Gdybyśmy nie mieli kredytów i problemów finansowych to już dawno bym u niego była. Takie "życie" MY TU ON TAM to nie życie tylko koczowanie i czekanie od jednej rozmowy na skype do drugiej ;(
Zgłoś wpis
Oceń wpis:4  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok