Makaryna napisał:
Gamel Fazi napisał:
O wszech wiedzacy google!!! Statystyki mowia tez ze przecietny Polak zarabia okolo 3 tys zl mieisiecznie. Przytoczyc mozna nawet badania naukowe na potwierdzenie swoich racji. Ale ja pytam jak to ma sie do zycia i codziennosci. troszke czytam Norweskie fora i gazety na necie i stad wzialem moje wywody o dzietnosci norwegow nie z statystyk i opracowan naukowych. Czy wiesz jaka czesc polpulacji Norwegi stanowia rdzenni norwedzy? Wg oficjalnych danych 93% a wg nie oficjalnych 80% tylko. Nie dyskutujmy. kobieta wraca z dziecmi bo ma swoje powody do tego i nie zasluzyla na slowa typu bedziesz zalowac ,co ty wyprawiasz, i wrecz jestes glupia!!!
Fazi, mnie nic do tego, czy ktos wraca czy nie: jak musi albo chce, to jego sprawa. Ja nie pisnelam ani jednego slowa na ten temat.... Kazdy ma taka sytuacje jaka ma.
O tej dzietnosci (czy tez bezdzietnosci) tez bym nic nie napisala, ale sam sie tego dopominales, ze nikt nie chce nic napisac na ten temat....
A swoja droga zauwaz, ze jest taka tendencja, ze im spoleczenstwo biedniejsze i malo wyksztalcone, tym wiecej dzieci.... Widac w Polsce dzieje sie coraz lepiej ( bez ironii)
Teraz zycze tylko dobrej nocy
P.S.
Do Izzy: na tym filmiku z "norweska" studentka, to ona jakos malo norweska
Po angielsku mowi zupelnie jak polka

[/quote]
Makaryna-swoimi wypowiedziami niejako udzielalas poparcia tej czesci ktora posrednio ublizala kobiecie chcacej wrocic do kraju.Podjalem nie tylko temat dzieci w Norge ale dwa inne dosc wazne dla tego "dobrobytu" tak glorifikowanego przez niektorych i jakos nikt szerzej niechce sie wypowiedziec.
Zycze rowniez milej nocy.