Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
1189 Postów

(Izzy)
Maniak
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1209 Postów
Makaryna kowalska
(Makaryna)
Maniak
Gamel Fazi napisał:

O wszech wiedzacy google!!! Statystyki mowia tez ze przecietny Polak zarabia okolo 3 tys zl mieisiecznie. Przytoczyc mozna nawet badania naukowe na potwierdzenie swoich racji. Ale ja pytam jak to ma sie do zycia i codziennosci. troszke czytam Norweskie fora i gazety na necie i stad wzialem moje wywody o dzietnosci norwegow nie z statystyk i opracowan naukowych. Czy wiesz jaka czesc polpulacji Norwegi stanowia rdzenni norwedzy? Wg oficjalnych danych 93% a wg nie oficjalnych 80% tylko. Nie dyskutujmy. kobieta wraca z dziecmi bo ma swoje powody do tego i nie zasluzyla na slowa typu bedziesz zalowac ,co ty wyprawiasz, i wrecz jestes glupia!!![/quote]

Fazi, mnie nic do tego, czy ktos wraca czy nie: jak musi albo chce, to jego sprawa. Ja nie pisnelam ani jednego slowa na ten temat.... Kazdy ma taka sytuacje jaka ma.
O tej dzietnosci (czy tez bezdzietnosci) tez bym nic nie napisala, ale sam sie tego dopominales, ze nikt nie chce nic napisac na ten temat....
A swoja droga zauwaz, ze jest taka tendencja, ze im spoleczenstwo biedniejsze i malo wyksztalcone, tym wiecej dzieci.... Widac w Polsce dzieje sie coraz lepiej ( bez ironii)

Teraz zycze tylko dobrej nocy

P.S.
Do Izzy: na tym filmiku z "norweska" studentka, to ona jakos malo norweska
Po angielsku mowi zupelnie jak polka
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
183 Posty
Gamel Fazi Fazi
(GamelFazi)
Stały Bywalec
Makaryna napisał:
Gamel Fazi napisał:

O wszech wiedzacy google!!! Statystyki mowia tez ze przecietny Polak zarabia okolo 3 tys zl mieisiecznie. Przytoczyc mozna nawet badania naukowe na potwierdzenie swoich racji. Ale ja pytam jak to ma sie do zycia i codziennosci. troszke czytam Norweskie fora i gazety na necie i stad wzialem moje wywody o dzietnosci norwegow nie z statystyk i opracowan naukowych. Czy wiesz jaka czesc polpulacji Norwegi stanowia rdzenni norwedzy? Wg oficjalnych danych 93% a wg nie oficjalnych 80% tylko. Nie dyskutujmy. kobieta wraca z dziecmi bo ma swoje powody do tego i nie zasluzyla na slowa typu bedziesz zalowac ,co ty wyprawiasz, i wrecz jestes glupia!!!

Fazi, mnie nic do tego, czy ktos wraca czy nie: jak musi albo chce, to jego sprawa. Ja nie pisnelam ani jednego slowa na ten temat.... Kazdy ma taka sytuacje jaka ma.
O tej dzietnosci (czy tez bezdzietnosci) tez bym nic nie napisala, ale sam sie tego dopominales, ze nikt nie chce nic napisac na ten temat....
A swoja droga zauwaz, ze jest taka tendencja, ze im spoleczenstwo biedniejsze i malo wyksztalcone, tym wiecej dzieci.... Widac w Polsce dzieje sie coraz lepiej ( bez ironii)

P.S.
Po angielsku mowi zupelnie jak polka [/quote]

Makaryna-swoimi wypowiedziami niejako udzielalas poparcia tej czesci ktora posrednio ublizala kobiecie chcacej wrocic do kraju.Podjalem nie tylko temat dzieci w Norge ale dwa inne dosc wazne dla tego "dobrobytu" tak glorifikowanego przez niektorych i jakos nikt szerzej niechce sie wypowiedziec.
Zycze rowniez milej nocy.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1189 Postów

(Izzy)
Maniak
Gamel Fazi napisał:
Makaryna napisał:
Gamel Fazi napisał:

O wszech wiedzacy google!!! Statystyki mowia tez ze przecietny Polak zarabia okolo 3 tys zl mieisiecznie. Przytoczyc mozna nawet badania naukowe na potwierdzenie swoich racji. Ale ja pytam jak to ma sie do zycia i codziennosci. troszke czytam Norweskie fora i gazety na necie i stad wzialem moje wywody o dzietnosci norwegow nie z statystyk i opracowan naukowych. Czy wiesz jaka czesc polpulacji Norwegi stanowia rdzenni norwedzy? Wg oficjalnych danych 93% a wg nie oficjalnych 80% tylko. Nie dyskutujmy. kobieta wraca z dziecmi bo ma swoje powody do tego i nie zasluzyla na slowa typu bedziesz zalowac ,co ty wyprawiasz, i wrecz jestes glupia!!!

P.S.
Po angielsku mowi zupelnie jak polka

Makaryna-swoimi wypowiedziami niejako udzielalas poparcia tej czesci ktora posrednio ublizala kobiecie chcacej wrocic do kraju.Podjalem nie tylko temat dzieci w Norge ale dwa inne dosc wazne dla tego "dobrobytu" tak glorifikowanego przez niektorych i jakos nikt szerzej niechce sie wypowiedziec.
Zycze rowniez milej nocy.[/quote]

Gamel Fazi wiesz z jakiego powodu tam wylądowałeś ........sam sobie odpowiedz
99% by się dziś stamtąd zwinęło wiec raczej dziwne pytanie zadajesz ...
chcesz byśmy narzekali na ich system itd.wiesz nie kąsaj ręki która cię karmi ....chyba tak to leci
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
Gamel Fazi napisał:

Dlaczego pomineliscie reszte moich argumentow dotyczacych tego Norweskiego dobrobytu? Nie odniesiecie sie do strajkow,poglebiajacego sie ubozenia tego narodu? Bezdzietnosci itd.
Wiem dlaczego,najlepeij wychodza osobiste wycieczki i wysmiewanie sie z drugiego czlowieka.To nam Polakom nie wiem dlaczego przychodzi najlatwiej i to wstosunku do rodakow.

akurat mieliśmy litość nad leżącym Polakiem i kopów nie dostał
ale przy niedzieli to poczytaj dzisiejszą prasę
biznes.interia.pl/praca/news/norwegia-sk...kie-eldorado,1807890
W żadnym innym kraju pracodawcy nie zaoferują ci tak atrakcyjnego wynagrodzenia jak w Norwegii. Przeciętna stawka Polaka pracującego w krainie fiordów wynosi około 120 koron na godzinę. To równowartość prawie 16 euro, a można zarobić jeszcze więcej.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1209 Postów
Makaryna kowalska
(Makaryna)
Maniak
Gamel Fazi napisał:
[quote]Makaryna napisał:
Gamel Fazi napisał:

Zycze rowniez milej nocy.

Znajdz mi jedno slowo napisane przeze mnie, ktorym dawalam poparcie osobom ublizajacym komukolwiek !!!!
Mam nadzieje, ze jak twoja corka skonczy studia, to bedzie ci tlumaczyla teksty pisane z polskiego na twoje!!!!
Co do innych tematow, jak juz powyzej dalam do zrozumienia, ze z osobami niekompetentnymi nie ma sensu dyskutowac. Twoim zamyslem jest: postawilem teze, ktorej nie zmienie i bez wzgledu na fakty i argumenty, swoje wiem !!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
183 Posty
Gamel Fazi Fazi
(GamelFazi)
Stały Bywalec
jasta102 napisał:
Gamel Fazi napisał:

Dlaczego pomineliscie reszte moich argumentow dotyczacych tego Norweskiego dobrobytu? Nie odniesiecie sie do strajkow,poglebiajacego sie ubozenia tego narodu? Bezdzietnosci itd.
Wiem dlaczego,najlepeij wychodza osobiste wycieczki i wysmiewanie sie z drugiego czlowieka.To nam Polakom nie wiem dlaczego przychodzi najlatwiej i to wstosunku do rodakow.

akurat mieliśmy litość nad leżącym Polakiem i kopów nie dostał
ale przy niedzieli to poczytaj dzisiejszą prasę
biznes.interia.pl/praca/news/norwegia-sk...kie-eldorado,1807890
W żadnym innym kraju pracodawcy nie zaoferują ci tak atrakcyjnego wynagrodzenia jak w Norwegii. Przeciętna stawka Polaka pracującego w krainie fiordów wynosi około 120 koron na godzinę. To równowartość prawie 16 euro, a można zarobić jeszcze więcej.

Jasta i w jaki sposob ten artykul tlumaczy ostatnia fale strajkow? Jak ten mit o raju ktory tak pordtrzymujecie( na potrzebe wlasna teraz tylko bo sprawa ma sie zgola inaczej jezeli ktos z kraju zapyta o prace, warunki zycia tutaj i che tutaj przyjechac) ma sie do sily nabywczej pieniadza(korony norweskiej w Norwegi) w przekroju np lat 2005-2012? Jak to sie ma do wzrostu zadluzenia przecietnego Steinara na kartach kredytowych i pozyczkach konsumcyjnych?

Larsen za pensję czerwcową zapłaci 0 proc. podatku, a za grudniową połowę kwoty podatku – bowiem w Norwegii podatek płaci się przez 10,5 miesiąca w roku(WP.PL). Takie i inne bzdury tez czytam w Polskiej prasie,powaznej(niby) prasie.Czytam tez prase Norweska a tam juz tak slodko i gloryfikujaco nie jest.

Izzy nie kasam,nie gryze reki ani nawet palca mojego pracodawcy.Nie zmienilem pracy od 5 lat pomimo iz w innym podobnym zakladzie moglbym zarobic moze nawet 50 tys rocznie wiecej(oczywiscie brutto),tak sie zmienily proporcje przez ten czas.Szanuje ich prawo bo jestem tylko gosciem tutaj.

Moje wywody sa spowodowane tylko i wylacznie reakcja na slowa niektorych tutaj bozyszczy tlumow ublizajacych bez zadnego konkretnego powodu ani argumentu ludziom takim jak kobieta ktora chce powrocic do kraju z dziecmi.

Makaryna- mozliwe ze Twoje intencje byly inne niz ja to odebralem. Slowa pisane w stylu cyt. Wydaje mi sie, ze jest to kwestia polskiej mentalnosci: dzieci i zona to "swiete krowy", ktore trzeba cale zycie sponsorowac !!!- pozwolily mi na wysuniecie domnienmania iz popierasz zdanie tej wg mnie niechlubnej czesci tego forum ktore dalo do zrozumienia ze kobieta powracajaca jest taka a nie inna(czytaj delikatnie mowiac glupia).
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
Gamel Fazi napisał:
Jasta i w jaki sposob ten artykul tlumaczy ostatnia fale strajkow? Jak ten mit o raju ktory tak pordtrzymujecie( na potrzebe wlasna teraz tylko bo sprawa ma sie zgola inaczej jezeli ktos z kraju zapyta o prace, warunki zycia tutaj i che tutaj przyjechac) ma sie do sily nabywczej pieniadza(korony norweskiej w Norwegi) w przekroju np lat 2005-2012? Jak to sie ma do wzrostu zadluzenia przecietnego Steinara na kartach kredytowych i pozyczkach konsumcyjnych?

strajki to typowa cecha komunizmu
słyszałeś o jakichś strajkach w USA, Hongkongu, Singapurze?
a strajkuje najwięcej swołocz budżetowa bo jej gówno mogą zrobić
takie pielęgniarki, nauczycielki, drobne urzędniczyny a każdy o zarobkach powyżej 400 tysięcy brutto
a u mnie to tak minimum 30% norków wymieniło w tym roku samochody na nowe, na kredyt
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
812 Posty

(optimus reaktywacja)
Maniak
Gamel Fazi napisał:

Optimus tez nalezysz do tych ktorzy uwazaja ze za korony euro czy dolary mozna kupic wszystko????

Jasne, oprocz zdrowia, szacunku, prestizu i tzw. szczerej milosci.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1189 Postów

(Izzy)
Maniak
optimus reaktywacja napisał:
Gamel Fazi napisał:

Optimus tez nalezysz do tych ktorzy uwazaja ze za korony euro czy dolary mozna kupic wszystko????

Jasne, oprocz zdrowia, szacunku, prestizu i tzw. szczerej milosci.

Nic a nic się nie zastanowisz nad tę szczerą miłością, bo wiesz ja tak się zastanawiam czy ta miłość nie jest szczera do puki są pieniądze
a i przykłady znam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok